kvmKV Mechelen
cluClub Brugge
Datum: 10/12/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Achter de Kazerne
Club Brugge wint tumultueuze wedstrijd in Mechelen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Club Brugge wint tumultueuze wedstrijd in Mechelen
Foto: © SC

Club Brugge heeft de smaak weer te pakken. Na de hardbevochten zege tegen Westerlo pakte blauw-zwart nu ook in Mechelen de drie punten na een tumultueuze wedstrijd. De thuisploeg speelde een uur met tien na een rode kaart voor Christian Benteke.

Net als in de heenronde verliep de wedstrijd tussen KV Mechelen en Club Brugge in een gespannen sfeer. Waar in augustus scheidsrechter Johan Verbist nog een blauw-zwarte woede over zich kreeg, was het deze keer aan Malinwa om Jerome Efong Nzolo op de korrel te nemen.

De slag van Benteke

KV Mechelen vergat in de eerste helft echter vooral om zelf te voetballen en de gele kaarten voor Antonio Ghomsi – tackle langs achter op Ivan Perisic en David Destorme – haakfout op Ronald Vargaswaren terecht. En ook op de uitsluiting van Christian Benteke voor een slag in het gezicht van Carl Hoefkens viel weinig aan te werken.

Club Brugge was voor het rumoer al vroeg op voorsprong geklommen via Perisic. De Kroaat kopte een voorzet van Nabil Dirar voorbij Olivier Renard tegen de touwen. Ryan Donk was dicht bij de 0-2, maar zijn inzet op een hoekschop van zijn Marokkaanse ploegmaat keerde terug het veld in via de paal.

Blauw-zwart bracht tijdens het eerste halfuur ook het dominante voetbal waar trainer Adrie Koster voor de wedstrijd om gevraagd had. Na de uitsluiting van Benteke vergat Club Brugge echter om de rust in de rangen te houden en liet de thuisploeg terug in de wedstrijd komen. Een kopbal van Kenny Van Hoevelen belandde over Stijn Stijnen bovenop de dwarsligger.

Strafschop

KV Mechelen weigerde ook om de strijdbijl te begraven en kwam met het mes tussen de tanden uit de kleedkamers. Nzolo had de bal op de stip moeten leggen voor een duidelijke trekfout van Hoefkens op Boris Pandza, maar de scheidsrechter van Congolese afkomst haalde zich nogmaals de woede van het thuispubliek op de hals. Terecht, deze keer.

De Mechelse strijdlust ten spijt bleven kansen voor de thuisploeg achterwege. Club Brugge vergat aan de andere kant de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Perisic liet een uitstekende kans om zijn tweede van de avond tegen de netten te prikken. Vargas slaagde er op een snelle tegenprik niet in om de vrijstaande Joseph Akpala te bereiken.

Bibberen tot einde

Het was heel moedig hoe Mechelen op de Brugse poort bleef bonken. Opengaan deed ze echter niet. Stijnen kreeg amper werk op te knappen. Julien Gorius en de ingevallen Jonathan Wilmet mikten naast. Club Brugge sleepte zich met de billen dichtgeknepen naar het laatste fluitsignaal. De zege kwam echter niet meer in gevaar, de ingevallen Jeroen Simaeys verkwanselde zelfs nog een kans op de 0-2. Met zes op zes lijkt Club Brugge wel het juiste spoor terug gevonden te hebben.

Herbeleef KV Mechelen - Club Brugge