Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Standard en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Voor Standard is het vanavond van moeten tegen Sint-Truiden, willen de Luikenaars niet nog meer averij oplopen in de titelstrijd. De Rouches hangen inmiddels al op tien punten van leider Anderlecht en moeten dringend een constante in hun prestaties krijgen willen ze bovenin blijven meedraiien. STVV van zijn kant kan de kat wat uit de boom kijken vanavond op Sclessin. De Kanaries hebben dankzij de recente negen op negen immers weer wat meer ademruimte in het klassement. U kan het matchverloop uiteraard weer LIVE fase per fase volgen vanaf 20h!
Standard: Blazic Srdan, Pocognoli Sebastien, Ciman Laurent, Opare Daniel, Mangala Eliaquim, Daerden Koen, Defour Steven, Witsel Axel, Carcela-Gonzalez Mehdi, Leye Mbaye, Cyriac Gohi Bi.
Sint-Truiden: Henkinet Laurent, Wagemakers Marc, Euvrard Vincent, Kotysch Sacha, Deferm Giel, Mennes Wim, Delorge Peter, Antheunis Yorick, Odoi Denis, Sidibé Ibrahim, Schouterden Nils.
1
We zijn er aan begonnen op Sclessin.
1
Na een fout van Ciman op Sidibé mag Mennes aanleggen voor een vrije trap. Blazic toont zich echter attent.
5
Vanuit een scherpe hoek knalt Leye maar net voorlangs.
9
Odoi stuurt Sidibé in de diepte, maar Blazic kan nog net gepast ingrijpen.
10
Daerden, verrassend in de basis, haalt van net buiten de grote rechthoek uit. Henkinet kan met een knappe save nog net redding brengen.
11
Op de tegenaanval stuurt Odoi Schouterden in het straatje, maar Blazic kan diens inzenden nog in corner verwerken. Dit was dé kans voor STVV om de score te openen.
13
Op corner belandt de bal bij Mangala, maar diens inzenden wordt door Sidibé nog net voor de lijn afgeblokt.
14
Opnieuw een goeie actie van Daerden op links, maar Carcela kan net niet in doel schuiven.
16
En het blijft maar kansen regenen! Ditmaal Carcela met de goeie voorzet, maar Cyriac kopt de opgelegde mogelijkheid over doel.
18
Cyriac gaat op snelheid Euvrard voorbij, die dan maar aan de snelle spits gaat hangen. De Bleeckere legt de bal onterecht niet op de stip.
22
Opnieuw een prima mogelijkheid voor Cyriac, maar Henkinet gaat gepast plat op zijn schot.
25
En nogmaals Cyriac! Dit keer knalt de Ivoriaanse spits over.
29
Daar is STVV nog eens. Odoi kan plots alleen op Blazic afgaan, maar de goalie kan knap redding brengen.
31
Ook Schouterden mag zijn kans gaan maar besluit hoog over de kooi van Blazic.
34
Nu is het STVV dat morst met de kansen. Ditmaal stuurt Antheunis Sidibé diep, maar opnieuw brengt Blazic redding.
39
Henkinet brengt eerst knap redding op een schot van Carcela en ook in de rebound redt hij op het inzenden van Cyriac.
40
Leye ditmaal met de opgelegde kans, maar hij knalt over de kooi van Henkinet.
45
We krijgen één minuut toegevoegde tijd.

Scheidsrechter
Rust
Het mag een wonder heten dat het nog 0-0 staat bij de rust. Beide ploegen kregen verschillende kansen om de score te openen, maar faalden voor doel. Bij Standard stond vooral het vizier van Cyriac niet goed afgesteld, al stond Henkinet ook goed te keepen. Onder meer Odoi en Sidibé hadden STVV op voorsprong kunnen zetten, maar ook Blazic bewees zijn waarde. Afwachten of er in de tweede helft wel gescoord wordt.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er opnieuw aan begonnen.
52
De tweede helft begint rustig, voorlopig geen echt uitgespeelde kansen te noteren.
57
Beide ploegen acteren duidelijk minder onbevangen als in de eerste helft. Op kansen blijft het voorlopig wachten.
60
 Gele kaart voor Daniel Opare

60
Leye kan dan toch scoren, maar de spits stond duidelijk in buitenspelpositie.
66
Carcela haalt nog eens uit, maar Henkinet kan nog in corner verwerken. Die levert verder niks meer op.
67
Vervangen Koen Daerden
Ingevallen Gheorghe Grozav

71
Standard begint duidelijk zenuwachtig te acteren nu de goal uitblijft. Carcela illustreert dat met een wanhopig schot dat ver naast vliegt.
72
Vervangen Yorick Antheunis
Ingevallen Carlo Evertz

74
Dan toch nog eens een prima kans voor Standard. Pocognoli krult een vrije trap knap richting kruising, maar Henkinet redt prachtig.
75

Goal
Doelpunt van Gohi Bi Cyriac (Mehdi Carcela)
Daar is dan toch eindelijk de goal voor Standard. Op corner van Carcela kopt de vrijgelaten Cyriac dan toch de openingstreffer tegen de netten.
76
Vervangen Mbaye Leye
Ingevallen Luigi Pieroni

77
De ingevallen Pieroni met de goeie kopbal, maar Henkinet gaat goed plat.
81
En daar is STVV nog eens. De ingevallen Evertz kan plots oprukken, maar Blazic kan diens inzenden nog net in corner verwerken. Die levert verder niets op.
82
Vervangen Nils Schouterden
Ingevallen Christophe Bertjens

83
Vervangen Steven Defour
Ingevallen Arnor Angeli

Kermend van de pijn moet Defour het veld verlaten met mogelijk een armbreuk.
88
Vervangen Marc Wagemakers
Ingevallen Hervé Ndjana Onana

90
 Gele kaart voor Arnor Angeli

90
Op vrijetrap van Mennes kan de volledig vrijstaande Kotysch de gelijkmaker tegen de netten koppen, maar met een ultieme reflex behoudt Blazic de bezoekers alsnog van een goal.