wesWesterlo
Germinal Beerschot
Datum: 11/12/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - Germinal Beerschot (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en Germinal Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Jacky Mathijssen begint aan zijn eerste echte opdracht als coach van Germinal Beerschot. Tegen Racing Genk liet hij het werk nog over aan zijn assistent Stan van den Buijs, maar in Westerlo kan Mathijssen zich niet meer wegsteken.

De nieuwe Kielse trainer heeft meteen twee verrassingen in petto. Wim De Decker staat voor het eerst sinds 6 november terug in de basis. Ook Bavon Tshibuabua mag aan de wedstrijd starten. Zijn laatste basisplaats dateert al van 11 september.

Jan Ceulemans houdt vast aan het elftal dat 4-3 verloor op het veld van Club Brugge.


Opstellingen
Westerlo: De Winter Yves, Corstjens Wouter, Dekelver Dieter, Bruls Christian, Annab Lens, Henrique Paulo, Delen Jef, Farssi Rachid, Iakovenko Oleksandr, Mravac Adnan, Vanaudenaerde Günther.
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Monteyne Pieterjan, De Decker Wim, Clement Philippe, Haroun Faris, Wanyama Victor, Custovic Adnan, Tshibuabua Bavon, Monteyne Martijn, Wamfor Justice, Goor Bart.
1
De muziek gaat uit en de bal rolt. Germinal Beerschot heeft de wedstrijd afgetrapt.
3
Tshibuabua komt een eerst keer bij de bal. Zijn voorzet wordt afgeblokt. Het is de eerste keer sinds 11 september dat de jonge spits in de basis staat.
5
Corstjens speelt het leer gevaarlijk terug op De Winter. De Westelse goalie wil geen risico nemen en werkt de bal in de tribunes.
6
De bal gaat op de stip voor handspel van Mravac. Kan Germinal Beerschot vroeg scoren?
7
Nee, Yves De Winter haalt het leer uit de hoek. Het was nota bene Bavon Tshibuabua die achter de bal ging staan. Zo wordt het moeilijk voor een spits om vertrouwen te winnen. In meer dan 1.000 minuten voor Germinal Beerschot kon hij nog maar één keer scoren.
9
De supporters van Germinal Beerschot blijven hun bestuur op de korrel nemen en scanderen de naam van Glen De Boeck. Hoe zou Jacky Mathijssen hiermee omgaan?
12
Westerlo houdt de bal in de rangen en zoekt naar een opening. Die komt er uiteindelijk via Vanaudenaerde, maar diens voorzet bereikt geen ploegmaat.
13
Adnan Custovic is wel heel optimistisch. De Serviër probeert vanuit een onmogelijke hoek te scoren. Het wordt een oprapertje voor De Winter.
13
Nu krijgt Tshibuabua de bal wel tegen de touwen, maar levert het niets op. De vlag was al lang de hoogte ingegaan om buitenspel aan te geven.
15
Jan Ceulemans zal maar sipjes kijken op de bank. Westerlo is nergens in het eerste kwartier. Een goede aanval in elkaar boksen lijkt alle moeite van de wereld te kosten.
17
Wat je hem niet kan verwijten, is dat Tshibuabua zich inzet. Hij geeft zich volledig en dwingt een derde hoekschop af. Delen werkt onorthodox weg.
18
De Winter ontpopt zich tot man van de wedstrijd. Na de gestopte strafschop duikt hij nu goed in de voeten van Custovic. Germinal Beerschot heeft het toch o zo moeilijk om te scoren.
21
Westerlo duikt een eerste keer op voor het doel van Kaminski. Na een slechte pass van De Decker verschijnen Iakovenko en Henrique heel snel in de gevarenzone. De voorzet van Iakovenko wordt onderschept. In een tweede fase is een misser van Wanyama bijna dodelijk.
26
De wedstrijd zit op een dood moment en heeft dringend wat meer animositeit nodig. Westerlo lijkt nu wel meer aan te dringen. Heeft Jan Ceulemans ze wakker geschud?
27
Paulo Henrique probeert het spectaculair met een omhaal, maar de Braziliaan raakt bijna het gezicht van Clement en wordt teruggefloten voor gevaarlijk spel.
29
Thomas Kaminski houdt Germinal Beerschot twee keer recht in tien seconden. Na een te korte teruggekopte bal van Clement houdt hij Dekelver van de 1-0, in de herneming raakt Henrique niet voorbij de jonge doelman.
30
Dekelver heeft zich geblesseerd en is naar binnen gelopen. Daniel Chavez warmt zich op.
33
Wat is dat toch met Germinal Beerschot en doelpunten maken? Nu verschijnt Goor alleen voor De Winter, maar ook hij krijgt de bal niet tegen de touwen.
34
Vervangen Dieter Dekelver
Ingevallen Daniël Chavez


37
Wamfor verlengt een Westelse vrije trap bijna in eigen doel, maar De Winter ziet de bal in hoekschop belanden. Die levert geen gevaar van de thuisploeg op.
38
Tshibuabua wordt opnieuw afgevlagd voor buitenspel, onterecht deze keer. Gelukkig verdween de bal deze keer niet tegen de touwen.
41
Knullig balverlies van Corstjens komt Westerlo bijna duur te staan. Custovic en Tshibuabua hebben nog twee verdedigers voor zich, maar die laatste is te zelfzuchtig en probeert het zelf. Zonder succes.


Scheidsrechter
Rust
Er zijn nog geen doelpunten gevallen in Het Kuipje. En dat mag niet verbazen. De thuisploeg laat het immers volledig afweten en Germinal Beerschot kampt met doelpuntencomplex. Tshibuabua trapte na zeven minuten al een strafschop op de vuisten van De Winter en ook Custovic en Goor slaagden er oog in oog met de Westelse doelman niet in om het af te maken.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen zonder wissels. Krijgen we nu wel een doelpunt te zien en van wie zal het dan zijn?
47

Goal
Doelpunt van Paulo Henrique (Onbekend Onbekend)
Wat Germinal Beerschot niet kon, lukt Paulo Henrique wel. Na een slechte pass van Wanyama kan Henrique alleen op Kaminski afgaan. De Braziliaan blijft wel rustig en knalt de 1-0 binnen.
53
Henrique is dicht bij de 2-0. Hij omspeelt op een mooie manier Kaminski, maar prikt het leer dan naast.
54
Het wil maar niet lukken voor Germinal Beerschot. Wamfor omspeelt De Winter en heeft een leeg doel voor zich, maar vergeet dan om op doel te trappen. Zo lukt het natuurlijk nooit.
56
Tshibuabua probeert nu een strafschop te versieren, maar Pots gaat er niet op in. Een terechte beslissing.
59
Annab maakt zich kwaad op Iakovenko. De Oekraïener waagt zijn eigen kans terwijl Henrique en Chavez in het strafschopgebied wachten.
64
De supporters van Germinal Beerschot schreeuwen om Tosin Dosunmu. Slaagt de Nigeriaan er wel in om te scoren?
67
Germinal Beerschot verkwanselt een counter. Custovic zet zich snel door op rechts, maar levert dan een hele povere voorzet af. De Winter plukt met groots gemak.
70
Brüls onderschept knap een bal voor Martijn Monteyne. De Oostkantonner gaat zelf zijn kans en besluit naast.
71
Vervangen Bavon Tshibuabua
Ingevallen Daniel Cruz

Mathijssen voert een dubbele wissel uit en brengt nog meer aanvallend geweld in de ploeg.
71
Vervangen Justice Wamfor
Ingevallen Sherjill MacDonald


72
Vervangen Philippe Clement
Ingevallen Tomislaw Mikulic

Ook de geblesseerde Clement gaat naar de kant, Mikulic neemt zijn plaats in.
74
Iakovenko toont dat hij toch nog poeier in zijn voeten heeft en dwingt Kaminski vanuit een bijna onmogelijke hoek tot een fantastische redding.
77

Goal
Doelpunt van Victor Wanyama (Adnan Custovic)
De bordjes staan terug gelijk. Een voorzet van Custovic verdwijnt verrassend in doel. Wanyama eist het doelpunt op.
82
Germinal Beerschot wil nog met de drie punten naar huis. De voorzet van Custovic richting tweede paal is echter te hard voor Bart Goor.
85
 Gele kaart voor Paulo Henrique

87
Als Westerlo wil winnen, dan moet het nog scoren. Iakovenko is dat blijkbaar een beetje verleerd hoe dat moet. Hij mikt een vrije schietkans hoog over.
90
Bijna gaat Germinal Beerschot nog met de drie punten lopen, maar Haroun mikt het leer twee keer op Annab en Goor raakt niet voorbij de voeten van Delen.
90
En ook Westerlo is nog dicht bij de winning goal, maar Henrique komt niet tot een schot. Monteyne werkt net op tijd weg.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.