Datum: 07/08/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Club Brugge speelt zijn eerste thuiswedstrijd meteen met het mes op de keel na het verlies in Kortrijk. Adrie Koster voert in zijn ploeg drie vervangingen door. Van der Heyden vervangt Michael Klukowski, Wilfried Dalmat neemt de plaats in van Karel Geraerts en Akpala verhuist naar de bank voor Ronald Vargas. STVV kan zonder druk spelen na de zege op de openingsspeeldag tegen promovendus Lierse
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Dalmat Wilfried, Blondel Jonathan, Camozzato Marcos, Donk Ryan, Vargas Ronald, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
Sint-Truiden: Volders Mark, Mennes Wim, Euvrard Vincent, Buysens Ludovic, Odoi Denis, Mbuyi-Mutombo Andréa, Christ Grégory, Wagemakers Marc, Delorge Peter, Deferm Giel, Sidibé Ibrahim.
1
STVV heeft als eerste de bal beroerd. Kunnen de Limburgers stunten in Jan Breydel of pakt Club Brugge zijn eerste zege?
2
Door de wissels heeft Adrie Koster ook wat moeten schuiven. Perisic staat nu op de linkerflank, Ronald Vargas neemt zijn positie in achter de spitsen.
4
Club Brugge zorgt een eerste keer voor dreiging. Kouemaha mist echter volledig zijn voorzet. Een minuutje later kopt de Kameroener het leer recht in de handen van Volders.
7
Sint Truiden verschijnt een eerste keer in de buurt van Stijnen. De Limburger heeft geen moeite met de voorzet van Wagemaekers.
9
Euvrard probeert voor de neus van Kouemaha het leer te ontzetten. Volders raapt de bal op. Dat had hij niet mogen doen, Delferière fluit voor een terugspeelbal. De bal wordt op de rand van de kleine rechthoek gelegd.
10
 Gele kaart voor Grégory Christ
In het tumult heeft Christ een gele kaart gekregen.
11

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Vadis Odjidja)
Club Brugge probeert optimaal van de situatie. Vadis legt af voor Perisic. De Kroaat knalt het leer staalhard in het dak van het doel.
13
Aiaiai, Perisic krijgt meteen de kans om Club 2-0 voor te brengen. De Kroaat wordt door Vadis alleen voor Volders gezet, maar die gaat goed plat.
15

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Wilfried Dalmat)
Nu is het wel raak. Na een sublieme voorbereiding van Wilfried Dalmat en Kouemaha moet Perisic zijn tweede van de avond maar binnentikken. Schitterende actie van Club Brugge.
18
Een reactie van STVV. Christ zet zich op bijna 30 meter van doel achter een vrije trap. De Fransman is een specialist en onderstreept dat nog even. Hij schildert de bal op de dwarsligger.
21

Goal
Doelpunt van Vadis Odjidja (Onbekend Onbekend)
Club Brugge heeft de kater van de openingsspeeldag al helemaal weggespeeld. Vadis mikt vanop 20 meter de bal uitstekend in de linkerbenedenhoek. De wedstrijd lijkt nu al gespeeld.
23
 Gele kaart voor Jonathan Blondel
Het is sterker dan hemzelf. Blondel maakt een overbodige fout op Mutombo en gaat in het boekje van Delferière.
27

Goal
Doelpunt van Wim Mennes (Giel Deferm)
Club Brugge laat een beetje teveel de teugels vieren en krijgt meteen de rekening gepresenteerd. Mennes krijgt veel ruimte en trapt overhoeks de 3-1 voorbij Stijnen.
34

Goal
Doelpunt van Jonathan Blondel (Onbekend Onbekend)
Het is kermis in Jan Breydel, een ware doelpuntenkermis. Na 34 minuten hebben de doelmannen zich al vijf keer mogen omdraaien. Jonathan Blondel maakt er met een vluchtschot 4-1 van. Volders heeft geen verhaal.
36
Wat de mentaliteit betreft zit het vandaag ook heel goed bij Club. Ronald Vargas dwong daarstraks een hoekschop af nadat hij een hele tijd bleef aandringen. Een gigantisch verschil met de wedstrijd in Kortrijk. Van der Heyden en Dalmat tonen zich meer dan waardige vervangers van Klukowski en Akpala.
43
Club Brugge controleert rustig de wedstrijd en tikt de bal aardig rond. En daar mogen ze bij STVV misschien wel tevreden mee zijn.


Scheidsrechter
Rust
De eerste helft in Club Brugge - STVV was een spektakelstuk. Blauw-zwart lijkt zich meteen herpakt te hebben van de uitschuiver op Kortrijk en maakt brandhout van de Kanaries: 4-1 is de ruststand. Perisic bracht blauw-zwart op 2-0 en Vadis maakte er met een schitterend afstandsschot 3-0. Mennes kon tegenscoren na een momentje van concentratieverlies, maar Jonathan Blondel maakte er met een vluchtschot 4-1 van. Wedstrijd gespeeld bij de rust?

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen. Zorgt Club Brugge nog voor extra doelpunten?
50
De Brugse honger is nog niet gestild. Perisic wil Kouemaha zijn eerste van het seizoen schenken, maar Volders duikt net op tijd in de voeten.
53
STVV blijft bij iedere versnelling van Club alle kleuren van de regenboog zien. Marcos duikt mooi de ruimte in, maar besluit in het zijnet. Volders stond aan de grond genageld.
55
De bezoekers raken maar niet onder de Brugse druk uit. Een schot van Perisic gaat nu voorlangs, maar heeft nog een Truiens been geraakt. De hoekschop levert niets op.
57
 Gele kaart voor Wim Mennes
Fout op Blondel.
58
Uit het niets is STVV nog een keer gevaarlijk. Christ treft een tweede keer de bovenkant van de lat.
60
En ook aan de andere kant gaat de bal tegen de lat na een kopbal van Carl Hoefkens.
61
Vervangen Andréa Mutombo
Ingevallen Hervé Ndjana Onana


65
Vervangen Wilfried Dalmat
Ingevallen Mohamed Dahmane

Dalmat krijgt een applausvervanging voor zijn sterke wedstrijd.
65
Vervangen Giel Deferm
Ingevallen Pape Camara


67
 Gele kaart voor Ibrahima Sidibé
Sidibe krijgt gel voor protest.
69
Vervangen Dorge Kouemaha
Ingevallen Joseph Akpala

Een Afrikaanse wissel bij Club Brugge. Akpala komt Kouemaha aflossen in de spits.
70
Akpala krijgt meteen de kans om te scoren, maar de Nigeriaan wil het doelpunt aan een ploegmaat schenken. Een Truiense verdediger steekt er een stokje voor.
73
Vervangen Denis Odoi
Ingevallen Yannick Rymenants


74
 2e gele kaart voor Wim Mennes
Mennes krijgt een tweede gele kaart en mag gaan douchen.
76
Vervangen Vadis Odjidja
Ingevallen Daan Van Gijseghem

Ook voor Vadis gaan de handen op elkaar. Van Gijseghem krijgt zijn eerste minuten van het seizoen.
79
Dahmane zou zijn naam ook graag op het scorebord zetten. De Algerijn test de vuisten van Volders, die deze keer wel een doelpunt kan voorkomen.
82
Het zit niet mee voor Christ. Hij treft een derde keer de bovenkant van de lat.
90
We krijgen twee minuten extra.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.