lieLierse SK
staStandard
Datum: 06/08/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Herbeleef Lierse SK - Standard (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Lierse SK en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Standard speelt de tweede speeldag meteen met het mes op de keel. Na het gelijkspel tegen Zulte Waregem kunnen de Rouches zich geen nieuw puntenverlies veroorloven op het Lisp. Lierse wil bij zijn eerste thuiswedtrijd meteen voor een stunt zorgen. De Pallieters moeten het dan wel doen zonder Tomasz Radzinski. De Poolse Canadees is ziek en zit niet in de selectie. Aimé Anthuenis rekent voorin op Job, Elgabas en Cavens. Bij Standard wordt Cyriac beloondvoor zijn goede invalbeurt tegen Zulte Waregem. De Ivoriaan start in de basis. Ook Koen Daerden mag aan de wedstrijd beginnen.
Opstellingen
Lierse SK: Kawashima Eiji, Camacho da Silva Bruno Leone , Cavens Jurgen, Dequevy Joeri, Davids Lance, Job Joseph-Désiré, Vandooren Gonzague, Van Hemert Roel, De Graef Garry, El-Gabas Mohamed , Mensah Akwetey .
Standard: Bolat Sinan, Ramos Ferreira Victor, Ciman Laurent, Defour Steven, Carcela-Gonzalez Mehdi, Pocognoli Sebastien, Mangala Eliaquim, Daerden Koen, Benteke Christian, Witsel Axel, Cyriac Gohi Bi.
1
De eerste kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Cavens neemt het leer meteen uit de lucht. Bolat gaat goed plat.
1
Standard trapt de openingswedstrijd van de tweede speeldag op gang.
3
Opvallend: het Lisp is niet uitverkocht voor de eerste thuiswedstrijd bij zijn terugkeer in eerste. En dat tegen een topploeg zoals Standard.
7
Het wedstrijdbegin is voor Liere. Elgabas zorgt voor een heet standje in het bezoekende strafschopgebied. Bolat kan het leer wegboksen. De hoekschop levert niets op.
8
Ook Standard probeert een keer richting doel te schieten. De poging van Daerden mist alle richting en vliegt meters over en naast.
12
Lierse toont meer verbetenheid en inzet in het eerste kwartier. Standard loert voorlopig op de tegenaanval.
13
Bolat moet al een derde keer in actie komen. Het Turkse sluitstuk van de Luikenaars heeft echter weinig moeite met de vrije trap van Cavens.
15
Cyriac gaat neer in de zestien na een contact met Camacho. Joeri Van de Velde legt de bal op de stip.
16

Goal
Doelpunt van Axel Witsel (Onbekend Onbekend)
Kawashima kiest de verkeerde hoek en Witsel maakt zijn eerste doelpunt van het seizoen. Van de Velde krijgt het publiek over zich heen.
19
Standard zet door. Cyriac veroordeelt Camacho tot een figurantenrol. Lierse mag blij zijn dat niemand de voorzet van de Ivoriaan kan binnenduwen.
20
Veel animo op het Lisp. Een vrije trap vliegt over de Standarddefensie. Joeri Dequevy is echter een kopje te klein om zijn hoofd tegen het leer te zetten.
20
 Gele kaart voor Steven Defour
Defour gaat te fel door op Davids en krijgt de eerste gele kaart van de avond.
25
Lierse probeert eruit te komen, maar voetbalt bij momenten nog te slordig om Standard in verlegenheid te brengen.
28
 Gele kaart voor Lance Davids
Ook Davids krijgt een geel streepje achter zijn naam na een fout op Pocognoli.
29

Goal
Doelpunt van Jurgen Cavens (Onbekend Onbekend)
Het staat 1-1. Cavens glipt door de Luikse verdediging en lobt de gelijkmaker over Bolat. Er hangt echter wel een reukje aan het doelpunt van Cavens. Hij leek de bal toch even te beroeren met de arm.
30
Carcela krijgt meteen de kans op de 1-2. Hij kraakt echter zijn schot.
32
Carcela moet nog wat meer trainen met zijn rechter. Een tweede keer in twee minuten mist de jonge Belg volledig zijn schot.
33
De wedstrijd is volledig opengebroken. Nu verschijnt Job alleen voor Bolat. Die zit er nog net op tijd tussen om Standard van een achterstand te behoeden.
34
Cyriac botst opnieuw met Camacho. Standard krijgt deze keer een vrije trap op de rand van de zestien.
36

Goal
Doelpunt van Mehdi Carcela (Onbekend Onbekend)
Carcela zet zich achter de vrije trap. Hij probeert het deze keer met zijn linker. En met succes. De bal verdwijnt onder de muur tegen de netten.
37
Cyriac is aan een sterke wedstrijd bezig. De Ivoriaan lag al aan de basis van de twee Luikse doelpunten en gaat deze keer zelf zijn kans. Kawashima weert zijn schot af.
43
Bolat krijgt het even heel warm. Hij moet een hoge bal even lossen. Dequevy probeert ervan te profiteren, maar de Luikse doelman herstelt zich net op tijd. Scheidsrechter Van de Velde had bovendien een fout gezien van de flankspeler.
45
Benteke krijgt met de rust in zicht nog een kans om de voorsprong uit te diepen. De rijzige spits besluit echter veel te zwak op doel.


Scheidsrechter
Rust
Standard duik met een 1-2-voorsprong de rust in . Witsel bracht de Rouches na een kwartier op voorsprong vanop de stip. Een moedig Lierse kwam verdiend langszij, al was het wel met een beetje geluk. Cavens nam het leer met de arm mee en stifte de 1-1 over Bolat in doel. Carcela zorgde echter voor een nieuwe voorsprong. De jonge Belg mikte een vrije trap onder de muur tegen de netten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is op gang getrapt. Kan Lierse nog iets terug doen.
47
Jawel, Lierse is zeker in staat om nog iets terug te doen. Vandooren gaat voluit zijn kans, maar zijn schot wijkt af in hoekschop.
50
Een eerste keer Standard na rust. Een afstandschot van Defour gaat maar nipt naast.
53
Cavens probeert een tweede keer Sinan Bolat te verschalken. Vanuit de tweede lijn staat zijn vizier minder scherp. Zijn poging waait over de kooi van Bolat.
56
Vervangen Gonzague Vandooren
Ingevallen Mohammed Abdel Wahed


63
Lierse krijgt de kans om een tegenaanval op gang te brengen, maar Job wacht iets te lang. Standard kan makkelijk weerstaan.
65
Vervangen Joeri Dequevy
Ingevallen Rudolphe Douala M'Bele


67
Vervangen Christian Benteke
Ingevallen Eric Bokanga


69

Goal
Doelpunt van Mehdi Carcela (Onbekend Onbekend)
Het is over en out voor Lierse. Carcela maakt enig mooi de 1-3. Met buitenkantje links trapt hij het leer in de kruising.
71
 Gele kaart voor Mohammed Abdel Wahed

74
Vervangen Koen Daerden
Ingevallen Gheorghe Grozav


76
Vervangen Akwetey Mensah
Ingevallen Youcef Sekour


85
Lierse slaagt er niet meer in om iets terug te doen. Standard kan de wedstrijd makkelijk uitspelen.
86

Goal
Doelpunt van Sébastien Pocognoli (Onbekend Onbekend)
De kelk moet leeg tot op de bodem. Pocognoli knalt heerlijk de 1-4 tegen de netten.
87
Vervangen Gohi Bi Cyriac
Ingevallen Danilo Sousa Campos


90
Defour wil ook nog zijn doelpuntje meepikken, maar Kawashima bokst het leer weg.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.