Datum: 19/12/2010 13:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De spelers betreden het veld. Jan Breydel gaat uit zijn dak. De verwachtingen zijn hooggespannen. Een goede maand geleden serveerde Club een halfuur lang champagnevoetbal in het Astridpark en liep snel 0-2 uit. Anderlecht kwam nog voor de rust langszij. Na de pauze was het niveau minder en werd er niet meer gescoord. Benieuwd wat we vandaag te zien krijgen.
00:00
Topchef Peter Goossens geeft de aftrap.

Vooraf
Frank De Bleeckere heeft deze ochtend de grasmat van het Jan Breydelstadion goedgekeurd voor de topper tussen Club en Anderlecht. Blauw-zwart kende na de recentelijke zes op zes tegen Westerlo en KV Mechelen een rustige aanloop naar deze wedstrijd. Junior Diaz is nog steeds geblesseerd. Nabil Dirar, Jonathan Blondel, Ryan Donk, Karel Geraerts, Carl Hoefkens en Ronald Vargas staan op één kaart van schorsing en dreigen de match op Gent te missen. Anderlecht trekt op zijn beurt met het nodige vertrouwen naar West-Vlaanderen na de Europese kwalificatie. Ariël Jacobs moet het stellen zonder de geblesseerden Olivier Deschacht, Cheikhou Kouyaté en Ziguy Badibanga. Ook Ondrej Mazuch mist de clash met Club na zijn vijfde gele kaart. Victor Bernardez is onzeker. Paars-wit wil de Bruggelingen maar graag een nieuwe mentale tik uitdelen en kan hen mits een zege op veertien punten plaatsen.
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Dirar Nabil, Akpala Joseph, Donk Ryan, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Van Gijseghem Daan, Odjidja-Ofoe Vadis, Perisic Ivan.
Anderlecht: Proto Silvio, Lecjaks Jan, Polak Jan, Kanu , Boussoufa Mbark, Legear Jonathan, Lukaku Romelu, Kljestan Sacha, Juhasz Roland, Wasilewski Marcin, Gillet Guillaume.
1
Akpala en Vargas brengen de bal aan het rollen.
1
Juhasz deelt een duw uit aan Akpala en Club krijgt een vrijschop aan de zijlijn.
2
Oh la la, Anderlecht komt goed weg. Na slecht uitverdedigen van paars-wit verschijnt Geraerts alleen voor Proto, maar de Anderlechtgoalie kan het gevaar weren.
5
Hoefkens kan een gevaarlijke voorzet van Legear in hoekschop trappen. De Anderlechtspeler krijgt daarbij een resem sneeuwballen op zich. De stadionomroeper en Carl Hoefkens manen het publiek aan dit achterwege te laten. Een welgemeend boegeroep is hun deel.
8
Adrie Koster begrijpt er niets van en schudt het hoofd. Op de eretribune zien we de bedrukte gezichten van preses Pol Jonckheere en Jean-Luc Dehaene. Het is wachten op het teken van De Bleeckere om er opnieuw aan te beginnen. Nu spreekt ook Patrick Orlans het publiek toe. Hij zegt dat er Club een 0-5-nederlaag boven het hoofd hangt als ze niet ophouden met het smijten van sneeuwballen.
8
De spelers betreden terug het veld. Boussoufa mag een hoekschop trappen, maar De Bleeckere ziet een fout en kent Club een vrijschop toe.
8
Het Brugse publiek is niet tot bedaren te brengen en ref De Bleeckere legt de match stil. De Clubspelers gaan hun fans nog eens vragen geen sneeuwballen meer te gooien. Iedereen gaat naar binnen.
11
Snelle uitbraak van Club langs Odjidja en Akpala. De voorzet van Dirar kan niemand bereiken.
15
Dirar probeert het op rechts te forceren, maar geraakt niet voorbij Lecjaks. De Marokkaanse Belg zet dan maar voor, maar Proto kan de bal plukken.
16
Amai, nu komt Club goed weg. Van Gijseghem laat zich simpel opzijzetten door Lukaku en de Anderlechtspits verschijnt alleen voor Stijnen. De Clubdoelman kan het leer in hoekschop deviëren.
17
Snelle counter van Club. Odjidja gaat door op rechts en zet voor naar de verste paal. De bal is echter te scherp waardoor Perisic niet doelgericht kan koppen.
19
Van Gijseghem mag niet mopperen dat De Bleeckere hem geen geel geeft voor een ingreep op Legear. Anderlecht krijgt een vrijschop op links, maar die levert niets op.
21
Anderlecht is gevaarlijk op de tegenaanval. Kanu gaat door op rechts en vindt Legear voor doel. Hoefkens kan de paars-witte speler beletten alleen voor Stijnen op te duiken.
22
 Gele kaart voor Roland Juhasz
Juhasz heeft minder geluk dan Van Gijseghem. De Hongaar legt Vargas neer en loopt wel tegen geel aan.
23
De vrijschop van Vargas is echt wel heel slecht getrapt. De bal gaat langs iedereen door en rolt over de achterlijn.
25
Twee snelle uitbraken volgen elkaar op. Eerst gaat Lecjaks goed door op links en probeert Lukaku te bereiken. Bij Club kunnen ze het leer ontzetten. Daarop gaat Perisic met de bal aan de haal. De Kroaat stuurt Akpala diep, maar Proto komt goed uit.
29
Club claimt een strafschop nadat een Anderlechtverdediger de bal met de hand beroert in de zestien. De Bleeckere gaat er niet op in.
30
Désolé du retard pour ce live, mais nous avons eu un petit problème technique ! Merci de votre compréhension
30
Toujours 0-0 ! Rien à signaler !
32
 Gele kaart voor Joseph Akpala
Akpala gaat stevig door op Juhasz. De Bleeckere roept de Nigeriaan bij zich, slaat een praatje met de boosdoener en trekt dan theatraal geel.
33
 Gele kaart voor Romelu Lukaku
En daar is de volgende kaart al. Lukaku begaat een soorgelijke fout als Akpala en wordt ook de bon op geslingerd.
35
Man man man, hier zat toch wel meer in voor Club. Geraerts lanceert een snelle tegenprik voor blauw-zwart. Vargas gaat door, maar levert de bal dan zomaar in bij de bezoekers.
36
Leager qui récupère le cuir arme une frappe mais Van Gijseghem dévie le ballon. (De la main ?)
37
Ce que l'on peut dire c'est qu'Anderlecht joue déjà mieux que dimanche dernier face à Lokeren !
37
Legear mag tot tweemaal toe uithalen. Eerst haalt Stijnen het leer van de lijn, daarna doet Van Gijseghem hem dat na. Een hoekschop is het gevolg. Die levert Anderlecht niets op.
38
Le ralentit montre bien qu'Anderlecht aurait du bénéficié d'un penalty !
40
Il reste 5 min !
40
Vargas zit niet in de match. De Venezolaan verstuurt opnieuw een slechte pass naar een van zijn medespelers.
42
Akpala reprend de la ... main un centre de Nabil Dirar
42
Dirar zet de bal gevaarlijk voor. Akpala en Wasilweski glijden naar de bal. De Bleeckere ziet er een fout in van de Clubspits.
44
Toute grosse occasion pour Brugge
45
Dit was de kans voor Club om op voorsprong te komen. Geraerts kan van dichtbij koppen, maar een bezoeker kan het leer op de lijn keren.


Scheidsrechter
Rust
Na een genietbare eerste helft gaan we rusten met een brilscore. Club nam in het begin het initiatief, maar Anderlecht herstelde snel het evenwicht. Beide teams waren vooral gevaarlijk op de tegenaanval. Aan Brugse zijden misten Geraerts, Perisic en Akpala goede mogelijkheden, aan de overzijde deden Legear en Lukaku hen dat na. De wedstrijd werd een tiental minuten stilgelegd omdat enkele Clubfans met sneeuwballen gooiden naar de bezoekende spelers.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.


Scheidsrechter
Rust
Voilà Mi-temps, rendez-vous dés 14h15 pour la seconde mit-temps du choc en DIRECT sur Walfoot !

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
 Gele kaart voor Ronald Vargas
Vargas laat zijn been hangen en legt Kanu neer. De Bleeckere is onverbiddelijk en ontzegt de Venezolaan de match op Gent.
46
Kanu en Lukaku trappen de tweede helft op gang.
47
De eerste bal tussen de palen komt van Club. Akpala kopt een voorzet van Donk in de handen van Proto.
49
Hoefkens kan een voorzet van Legear nog net in hoekschop werken. Centraal voor doel stond Lukaku helemaal vrij.
50
Juhasz kopt een vrijschop niet zover naast de kooi van Stijnen.
53
Club verspeelt de bal knullig aan Legear. Zijn voorzet kan niemand bereiken, maar Boussoufa houdt het leer in het spel. De Anderlechtspelverdeler probeert Stijnen vanuit een schuine hoek te verschalken. De ex-Rode Duivel gaat echter goed plat.
56
Nu is Lukaku dicht bij de openingstreffer. De spits brengt zelf de aanval op gang, kaatst met Kanu en mag alleen op Stijnen afgaan. De 17-jarige speler trapt echter in het zijnet.
58

Goal
Doelpunt van Romelu Lukaku (Mbark Boussoufa)
Het kon niet uitblijven. Van Gijseghem verspeelt de bal aan Legear die Boussoufa bedient. De paars-witte middenvelder speelt Lukaku aan die van op de rand van de zestien Stijnen het nakijken geeft.
60
Perisic trapt een vrijschop op Proto die de bal lost. De bezoekende doelman werpt zich dan als een leeuw op de bal.
60
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Dorge Kouemaha


61
Anderlecht ontsnapt aan de gelijkmaker. Kouemaha mag een mooie voorzet van Perisic zomaar naar doel koppen, maar Wasilewski keert het leer met het hoofd van de lijn.
64
Weer heeft Perisic een goede voorzet in huis. Dit keer komt Vargas een voetlengte te kort om te kunnen scoren. De bal hobbelt naast de paal buiten.
66
Vervangen Nabil Dirar
Ingevallen Wilfried Dalmat

Een weggedeemsterde Dirar moet de baan ruimen voor Dalmat.
68
 Gele kaart voor Mbark Boussoufa
De oprukkende Odjidja wordt door Boussoufa van de sokken gelopen. De Bleeckere aarzelt niet en geeft de bezoeker geel.
70
Van Gijseghem is niet aan zijn beste match toe. Nu trapt de centrale verdediger de bal zomaar over de zijlijn.
74
Wasilewski zet zijn knie en Vargas struikelt erover. De Bleeckere ziet er geen graten geen en geeft Club geen vrijschop aan de rand van de zestien.
76
 Gele kaart voor Wilfried Dalmat

77
Oh la la, dat was bijna de 0-2. Na een vrijschop van Boussoufa komt de bal in de voeten van Kljestan terecht. De Amerikaan raakt met buitenkant rechts de dwarsligger.
77
Vervangen Peter Van Der Heyden
Ingevallen Jeroen Simaeys


79
Vervangen Romelu Lukaku
Ingevallen Tom De Sutter

Jacobs voert zijn eerste wissel door. Doelpuntenmaker Lukaku mag gaan rusten.
81
Het geloof in puntenwinst ebt weg bij de thuisploeg. Vargas gaat zijn kans van wel heel ver. Geen probleem voor Proto.
84
Anderlecht laat na om Club helemaal uit te tellen. Dit keer jaagt Legear de bal hoog de tribune in.
84
Odjidja onderschept de bal op het middenveld en stuurt snel Vargas diep. Proto let goed op en komt oordeelkundig uit zijn doel en ontzet.
87
Vervangen Jonathan Legear
Ingevallen Lucas Biglia

Legear is meteen de populairste bezoeker in Jan Breydel. Onder een striemend fluitconcert verlaat hij het veld voor Biglia.
88

Goal
Doelpunt van Mbark Boussoufa (Tom De Sutter)
Boussoufa krijgt Club dan toch tegen het canvas. De Sutter speelt zijn ploegmakker op het juiste moment aan en die maakt het karwei mooi af.
90
Vervangen Mbark Boussoufa
Ingevallen Cristophe Diandy




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.