Datum: 18/12/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Kehrweg Stadion
Vandenbergh bezorgt Eupen gouden driepunter
Fabian Morren
| 0 reacties
Vandenbergh bezorgt Eupen gouden driepunter
Foto: © SC

Eupen heeft in de degradatiestrijd een belangrijke overwinning geboekt tegen Charleroi. Het team van Albert Cartier won met 1-0 dankzij een doelpunt van Kevin Vandenbergh.

Het sneeuwde in Eupen, maar er kon toch gespeeld worden. De thuisploeg nam meteen het initiatief, maar aanvankelijk leverde dat geen kansen op. Bij de eerste echte mogelijkheid was het meteen raak. Een knappe aanval werd afgerond door Kevin Vandenbergh, die al zijn achtste doelpunt van het seizoen scoorde.

Charleroi kon heel snel langszij komen, maar Orlando trof na een omhaal de lat. Later zagen de Karolo's ook nog een doelpunt afgekeurd worden, maar al bij al bleven de kansen schaars. Eupen mocht zo met een verdiende voorsprong gaan rusten.

Charleroi probeerde na de rust nog wel wat aan de achtstand te doen, maar het was Eupen dat nog de beste kansen kreeg. Kevin Vandenbergh had na een prima pass van Saglik de 2-0 aan de voet, maar trapte vanuit een scherpe hoek naast. Wat later werd een omhaal van Milicevic nog knap gepareerd door Baguette.

Herbeleef Eupen - Charleroi