Datum: 16/02/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - KAA Gent (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Extra-sportief is Germinal Beerschot vandaag aan een nieuwe toekomst begonnen. Patrick Vanoppen heeft de aandelen van de clan Verhaegen volledig overgenomen. Kan de Antwerpse club vanavond tegen AA Gent ook sportief verandering brengen.

Jacky Mathijssen kan rekenen op Philippe Clement en Guillaume François, beiden geblesseerd uitgevallen op het Lisp. Ook topschutter Junior Negrao is terug van de partij. Pieterjan Monteyne keert terug uit schorsing.

Bij AA Gent keert Yassine El Ghanassy terug in de ploeg. De Rode Duivel begon in Kortrijk op de bank, maar maakte een goede invalbeurt. Stijn De Smet en Shlomi Arbitman moeten plaats maken voor Elimane Coulibaly en Ibrahima Conte.
Opstellingen
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Kagelmacher Gary , Monteyne Pieterjan, Clement Philippe, MacDonald Sherjill, Haroun Faris, Wanyama Victor, Negrao Junior, Francois Guillaume, Wamfor Justice, Goor Bart.
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Wils Stef, Smolders Tim, Thijs Bernd, El Ghanassy Yassine, Coulibaly Elimane, Wallace Fernando Pereira, Conte Ibrahima, Ljubijankic Zlatan, Grondin Christophe.
1
De bal rolt. Kan Germinal Beerschot na de sportieve revolutie ook op het veld verandering brengen? We weten het over 90 minuten.
7

Goal
Doelpunt van Elimane Coulibaly (Onbekend Onbekend)
Een goede start heeft Germinal Beerschot alvast niet genomen. Bij de eerste Gentse dreiging is het prijs. Een afstandsschot van Coulibaly gaat via de paal binnen.
10
Colemonts krijgt beide supportersgroepen over zich heen. De thuisfans zijn kwaad omdat hij geen voordeel geeft na een fout van Wils, de bezoekers vinden dan meer dat hij de Gentse verdediger te opzichtig een standje wil geven.
15
Germinal Beerschot slaagt er voorlopig niet in om een vuist te maken. AA Gent houdt eenvoudig de controle over de wedstrijd.
19
Germinal Beerschot krijgt even de ruimte van AA Gent, maar vergeet dan om er iets mee te doen. De voorzet van MacDonald wordt makkelijk afgeblokt en Jorgacevic bokst een hoekschop van Goor naar veiliger oorden.
23
Het voetbal van AA Gent kan nu niet bepaald academisch genoemd worden, maar de troepen van Francky Dury staan wel voor en dat blijft in voetbal toch de belangrijkste parameter.
26

Goal
Doelpunt van Sherjill MacDonald (Onbekend Onbekend)
De bordjes staan terug gelijk en dat mag Christophe Grondin zichzelf aanrekenen. Na dom balverlies slalomt Sherjil Macdonald zich door de Gentse defensie naar de 1-1.
30
 Gele kaart voor Bojan Jorgacevic
Jorgacevic haalt de doorgebroken Bart Goor neer en komt ervan af met geel. De thuisploeg krijgt wel een strafschop.
32

Goal
Doelpunt van Gary Kagelmacher (Onbekend Onbekend)
De voorsprong voor Germinal Beerschot is een feit. Kagelmacher, die tegen Zulte Waregem al twee strafschoppen omzette, blijft koel en zet de elfmeter feilloos om.
33
Germinal Beerschot krijgt vleugels. Negrao zet zich door op links. De Braziliaan wordt wel correct afgestopt door Suler.
34
 Gele kaart voor Christophe Grondin

36
AA Gent wordt onder de voet gelopen. Bojan Jorgacevic heeft alle moeite om een voorzet van Haroun onschadelijk te maken. Negrao is net te laat om de 3-1 binnen te tikken.
38
Scheidsrechter Colemonts legt de wedstrijd stil. De supporters van Germinal Beerschot scanderen 'Kosovo' naar Serviër Bojan Jorgacevic en dat kan voor de fluitenier niet door de beugel.
39
Na een pauze van dertien minuten komen de spelers terug het veld op. Scheidsrechter Colemonts wordt meteen getrakteerd op een hels fluitconcert.
40
 Gele kaart voor Stef Wils
Colemonts wil het nu strak houden en gooit Wils op de bon voor een lichte fout.
43
De thuisfans laten zich nu van hun ludieke kant zien en zingen samen Nonkel Bob's klassieker 'Vrolijke vrienden'.


Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten bij een verdiende 2-1 voorsprong voor Germinal Beerschot. De Ratten kwamen op achterstand, maar wisten toch nog het laken naar zich toe te trekken. De scheidsrechter legde de wedstrijd even stil na spreekkoren van de thuissupporters, maar dat bracht de Ratten voorlopig niet van het stuk.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er weer aan begonnen.
46
Vervangen Stef Wils
Ingevallen Erlend Hanstveit


50

Goal
Doelpunt van Yassine El Ghanassy (Bernd Thijs)
Gent maakt al vroeg in de tweede helft de gelijkmaker. Thijs zet voor tot vij El Ghanassy, die vanuit de scherpe hoek weet te scoren. 2-2.
52
Vervangen Ibrahima Conte
Ingevallen Yaya Soumahoro


57
Germinal Beerschot ontsnapt op korte tijd tweemaal aan de 2-3. Eerst is er Kaminski die met de voet redt na een poging van Smolders, wat later trapt diezelfde Smolders maar nipt over.
59
 Gele kaart voor Elimane Coulibaly

70
Vervangen Junior Negrao
Ingevallen Adnan Custovic


70
Gent ruikt de zege. De Buffalo's zetten het Antwerpse doel stevig onder druk. Houdt Germinal Beerschot stand?
72
 Gele kaart voor Fernando Wallace

77
 Gele kaart voor Faris Haroun

80
De wedstrijd is weer wat meer in evenwicht.
83
Vervangen Zlatan Ljubijankic
Ingevallen Stijn De Smet


90
Vervangen Daniel Cruz
Ingevallen Mats Rits


90
Vervangen Sherjill MacDonald
Ingevallen Bavon Tshibuabua




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.