Volg de match tussen KV Kortrijk en Standard live, samen met vele andere supporters.

Voor de aftrap wordt nog een eerbetoon gehouden aan Johan Devoldere, de KVK-supporter nummer één. Hij overleed eerder deze week.

KV Kortrijk en Standard openen vanavond de twintigste speeldag. Ondanks de sneeuwval keurde Delferiere het veld toch goed. Daardoor kan KV Kortrijk vanavond op zoek gaan naar zijn tweede thuiszege op een rij. Bij Standard pakken ze maar beter de drie punten om de hete adem van Lokeren even te ontvluchten.
Kortrijk: Verbauwhede Glenn, Belhocine Karim, Capon Brecht, De Mets Gertjan, Martin Baptiste, Reina Loris, Sunjic Toni, De Beule Davy, Kums Sven, Messoudi Mohamed, Mboyo Ilombé.
Standard: Blazic Srdan, Ciman Laurent, Goreux Réginal, Mangala Eliaquim, Opare Daniel, Pocognoli Sebastien, Carcela-Gonzalez Mehdi, Daerden Koen, Witsel Axel, Cyriac Gohi Bi, Leye Mbaye.
We zijn begonnen.
4
Het is bijzonder moeilijk om te combineren op het zware veld. Beide ploegen zijn voorlopig nog te onzorgvuldig.
9
Leye ontfutselt de bal van Reina en trapt een metertje naast de kooi van Verbauwhede. De eerste kans na negen minuten 'voetballen'.
14
De aanvallende intenties zijn er zeker wel, maar het veld laat grote kansen voorlopig niet toe.
15
Messoudi dribbelt zich mooi voorbij Ciman en legt nadien terug op De Beule. Hij trapt de bal echter onbegrijpelijk naast het doel.
18
Mangala kopt een hoekschop enkele meters naast het doel. Grote kansen voor Standard zijn er nog niet geweest.
20
Mboyo wordt weggestuurd op de rechterflank, maar zijn voorzet was ondermaats.
24
We zitten voorlopig over halfweg de eerste helft waarin Kortrijk het voortouw nam.
27
 Gele kaart voor Laurent Ciman
Ciman krijgt de eerste gele kaart van de partij onder zijn neus geduwd. De rechtersachter haalde De Beule neer.
28
De daaropvolgende vrije trap wordt door Martin naast getrapt.
29
Carcela dribbelt zich vrij in de zestien en trapt nadien in het zijnet.
32
Kortrijk krijgt opnieuw een vrije trap op een aardige plaats na opnieuw een overtreding van Ciman. De bal wordt in hoekschop gekopt.
33
Capon wordt helemaal vrij op de rechterflank gevonden. In plaats van voor eigen succes te gaan wil Capon de bal voorbrengen. Daar kan niemand echter bij de bal.
36
De Beule brengt de bal voor, maar Pocognoli kopt de bal gevaarlijk in hoekschop.
39
Kortrijk heeft het gaspedaal even gelost en het initiatief aan Standard gegeven. De Luikenaars kunnen echter niet veel op de mat brengen.
41

Goal
Doelpunt van Ilombé Mboyo (Onbekend Onbekend)
Het is dan toch raak voor Kortrijk. Opnieuw ligt de hele rechterflank open waar Martin de bal voor doel trapt. Mboyo komt goed inlopen en trapt de verdiende treffer voorbij Blazic.
43
Vervangen Brecht Capon
Ingevallen Giuseppe Rossini

Capon moet geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door Rossini.
44
Angeli pikt de afvallende bal van een hoekschop op en knalt in één tijd een meter naast de goal.
45
Er komt één minuut bij.

Scheidsrechter
Rust
Delfiere blaast voor de rust. Kortrijk trekt met een verdiende voorsprong de rust in. 1-0.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn opnieuw begonnen.
49
Standard was zeer dicht bij de gelijkmaker. Cyriac geeft de bal goed mee met Carcela, maar de Marokaan krijgt de bal niet voorbij Verbauwhede.
55
Kortrijk begint de druk opnieuw op te voeren. Het is even paniek achteraan bij Standard.
55
 Gele kaart voor Mehdi Carcela
Carcela gaat stevig door en krijgt de tweede gele kaart.
56
 Gele kaart voor Glenn Verbauwhede
Ook Verbauwhede vliegt op de bon wegens te fel protest.
57
De partij wordt steeds harder. Opare en Messoudi staan neus-aan-neus. Beiden krijgen geel.
57
 Gele kaart voor Mohamed Messoudi

57
 Gele kaart voor Daniel Opare

58
De bezoekers zijn opnieuw dicht bij. Cyriac knalt echter staalhard tegen de lat. Kortrijk komt goed weg.
60
Vervangen Koen Daerden
Ingevallen Aloys Nong

D'Onofrio gooit nog een extra aanvaller in de strijd. De onzichtbare Daerden mag gaan rusten.
63
Standard is met totaal andere bedoelingen de kleedkamer uit gekomen. De bezoekers zijn nu pas wakker geworden en proberen Verbauwhede aan het werk te zetten.
64
Verbauwhede komt gevaarlijk uit op de doorgebroken Nong. De doelman komt met hooggeheven voet in en raakt de aanvaller in de borst.
70
 2e gele kaart voor Daniel Opare
Opare gaat onbesuisd in de tackle en haalt zich een tweede terechte gele kaart op de nek. Standard moet met 10 verder.
75
De Beule wordt weggestuurd maar wordt onterecht terug gevlagd voor buitenspel.
76
Verbauwhede moet nog eens in actie komen op een schot uit de tweede lijn.
76
Vervangen Mbaye Leye
Ingevallen Gheorghe Grozav

78
Grozav kopt een voorzet van Carcela in de handen van Verbauwhede.
81
Carcela zet een goede actie op op rechts, maar Nong mist totaal zijn schot.
81
Meteen aan de overkant mist Rossini de kans op de dodelijk 2-0. Blazic duikt goed in zijn voeten.
81
Vervangen Réginal Goreux
Ingevallen Luigi Pieroni

D'Onofrio probeert het met nog een extra aanvaller en haalt Angeli naar de kant.