Datum: 02/02/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - Cercle Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Lokeren en Cercle staan vanavond voor een belangrijk duel. Beide teams delen de zesde plaats met 35 punten. De winnaar neemt een optie op een plaats in Play-off 1. De Waaslanders kunnen geen beroep doen op de geblesseerden Tshimanga, Yagan en De Roover. Bij de Bruggelingen zijn Foley en Gombami nog steeds buiten strijd.
Opstellingen
Lokeren: Copa Barry Boubacar, El Mouataz Hassan, Taravel Jérémy, Maric Mijat, Tiko Tshilola Tshinyama, Overmeire Killian, Persoons Koen, De Ceulaer Benjamin, Mokulu Tembe Benjamin, De Pauw Nill, Leko Ivan.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Viane Denis, Vidarsson Arnar, Boi Frederik, Cornelis Hans, Serebrennikov Sergiy, Reis Nuno, Van Eenoo Lukas, D'haene Kristof, Owusu William.
00:00
Bij Cercle dropt Peeters D'haene, Boi en Serebrennikov in de basis. Iachtchouk, Wang en Neto moeten genoegen nemen met een zitje op de bank.
1
Owusu en Van Eenoo trappen de partij op gang.
4
Cornelis beroert de bal aan de rand van de eigen zestien met de arm, maar ref Delacour ziet er geen graten in.
6
Wat een kans voor Lokeren. Overmeire tikt mooi door tot bij De Ceulaer die in één tijd voor doel brengt. Mokulu heeft net iets te veel last met zijn controle om gevaarlijk te zijn. Neto kan er een voet tussen steken, waardoor Verbist het leer maar voor het oprapen heeft. Dit had de 1-0 kunnen zijn.
8

Goal
Doelpunt van Jérémy Taravel (Ivan Leko)
Leko dropt een van zijn gevaarlijke vrijschoppen in de zestien en Taraval kopt die staalhard voorbij Verbist. De thuisploeg al meteen op rozen. Hoe reageert Cercle?
11

Goal
Doelpunt van Frederik Boi (Onbekend Onbekend)
Het gaat hier snel. Na een mistasten van de Lokerendefensie mag Owusu op doel afgaan. De Ghanees kraakt zijn schot, maar vindt Boi aan de verste paal. De middenvelder trapt het leer hoog in doel. Alles is te herdoen.
14
Cercle scoort opnieuw langs Owusu dit keer, maar Delacour heeft een voorafgaandelijke fout op Copa gezien en blaast het Brugse feestje af.
17
Nu is het Lokeren dat bijna op voorsprong komt. Na een slechte vrijschop van Leko krijgen ze bij Cercle de bal niet weg. Mokulu legt aan en Verbist krijgt de bal niet onder controle. De Cerclegoalie is echter tijdig bij de les om de goed gevolgde De Pauw het scoren te beletten. Het lijkt een leuke match te gaan worden op een kil Daknam.
20
Weer een heet standje voor het Cercledoel. Geen enkele thuisspeler kan zijn hoofd zetten tegen een vervaarlijk indraaiende vrijschop van Leko.
25
De wedstrijd zit in een dood moment. Cercle dringt niet echt meer aan en beperkt zich tot het rondspelen van de bal achteraan om dan een lange bal te versturen. Lokeren wil wel aanvallen, maar is te onzorgvuldig in de combinaties.
30
Het is wachten op doelgevaar. De wedstrijd was veelbelovend gestart, maar bloedt precies dood. En dat na nog geen halfuur. Hopelijk is het stilte voor de storm.
34
De Pauw probeert het dan maar met een individuele actie. De Lokerenmiddenvelder loopt zich echter dood op een aantal Brugse verdedigers.
35
De bezoekers steken ook nog eens de neus aan het venster. Van Eenoo haalt uit van ver en Copa moet een hoekschop toestaan.
41
Owusu houdt zijn belager aan de praat en puurt er een hoekschop uit. Die levert niet veel op. Van Eenoo knalt de afvallende bal over en naast.


Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een logische 1-1-tussenstand. Lokeren begon het gretigst aan de partij en klom via Taravel op voorsprong. Lang konden de Waaslanders niet genieten, want kort daarop maakte Boi gelijk. Het spel ging goed op en af met kansen langs beide zijden. Halfweg de eerste periode bloedde de match dood. Vanaf dan was het huilen met de pet op. De tweede helft mag van hetzelfde niveau zijn als het begin van de eerste.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er weer aan begonnen. Lokeren heeft de bal in het spel gebracht.
46
Vervangen Kristof D'Haene
Ingevallen Oleg Iachtchouk


47

Goal
Doelpunt van Benjamin De Ceulaer (Onbekend Onbekend)
Opdoffer voor Cercle. Zonder het zelf te beseffen scoort De Ceulaer. Een verloren gewaaide bal schampt af op het been van de Lokerse spits en Verbist heeft er het grijpen naar.
51
Na een snelle counter langs Leko komt De Ceulaer schuin voor doel. De doelpuntenmaker van zo-even trapt dit keer niet zo ver naast het bezoekende doel.
54
Cercle gaat op zoek naar de gelijkmaker. Evens rukt mee op, maar ziet zijn voorzet over de verste kruising waaien.
58
Even wat druk van groen-zwart. Eerst wordt een schot van Evens afgeblokt, kort daarna werkt Taravel een trap van Van Eenoo in hoekschop.
59
De reactie van Lokeren mag er zijn. Taravel rolt de Brugse linkerflank op en lijkt De Ceulaer op weg te zetten naar de 3-1. Vidarsson is tijdig terug om de bal voor de voeten van de thuisaanvaller weg te tikken.
61
Vervangen Lukas Van Eenoo
Ingevallen Renato Neto


67
Evens mag eens inwerpen op de helft van Lokeren en dan gaan alle ogen naar zijn voeten. Het moet gezegd: de Cerclelinksachter doet het reglementair.
70
Boi stuurt Evens diep op links en El Mouataz neemt het zekere voor het onzekere door een hoekschop weg te geven. Die levert geen gevaar op.
72
Vervangen Frederik Boi
Ingevallen Reynaldo dos Santos Silva

Derde en laatste wissel van Bob Peeters. Kan Reynaldo voor de ommekeer zorgen bij Cercle?
74
Daar was bijna de gelijkmaker. Man man, wat een reflex van Copa. Reynaldo trapt overhoeks (zoals het hoort), maar de Ivoriaanse goalie heeft een schitterende beenreflex in huis om de gelijkmaker uit zijn netten te houden.
75
Vervangen Ivan Leko
Ingevallen Geir Ludvig Fevang

Tegen zijn zin verlaat Leko het veld. Maes ziet dat zijn team steeds verder moet terugplooien.
80
Lokeren komt nog eens piepen. De Ceulaer vlamt van aan de hoek van de zestien voorlangs. Meteen de laatste actie van de Limburger.
80
Vervangen Benjamin De Ceulaer
Ingevallen Laurens De Bock

Nog meer defensieve zekerheid bij Lokeren.
81
De Bock doet Reynaldo na. Bij zijn eerste balcontact laat de invaller de kans op een doelpunt en de beslissing in de match liggen.
83
Peeters zet alles op alles en posteert Evens diep in de spits. Vidarsson verhuist naar de linksachter.
85
Vidarsson rukt mee op en haalt uit van buiten het strafschopgebied. De bal keilt in de Brugse spionkop.
89
Vervangen Geir Ludvig Fevang
Ingevallen Marcel Mbayo

Fevang moet geblesseerd het veld verlaten. Maes windt zich op tegen Mbayo omdat die te lang talmt met het knopen van zijn veters.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.