gntKAA Gent
cluClub Brugge
Datum: 26/12/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom in het Ottenstadion waar AA Gent het opneemt tegen Club Brugge. De Buffalo's staan momenteel derde, op zes punten van leider Anderlecht, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Voor de strijd om Vlaanderen kan Francky Dury beroep doen op nagenoeg zijn voltallige kern. Enkel Roy Myrie en Adriano Duarte blijven geblesseerd. Bernd Thijs geraakt speelklaar. Bij Club heeft de geplaagde Adrie Koster heel wat meer kopzorgen. De Zeeuw mist een volledig middenveld. Ronald Vargas is geelgeschorst, Karel Geraerts geblesseerd aan de knie en Vadis Odjidja werd niet opgenomen in de kern. Colin Coosemans staat verrassend in doel, Jeroen Simaeys, Jonathan Blondel en Thibaut Van Acker komen in de ploeg. Club heeft geen goede herinneringen aan het Ottenstadion. Op de slotspeeldag van Play-off 1 vorig seizoen verloor blauw-zwart zwaar met 6-2 en moest de tweede plaats aan Gent laten. Voor Koster kan een nieuwe opdoffer in Gentbrugge een mogelijk ontslag inluiden.
Opstellingen
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Wils Stef, Smolders Tim, Thijs Bernd, Azofeifa Randall, El Ghanassy Yassine, Thompson Kenny, Baric Mario, Coulibaly Elimane, Ljubijankic Zlatan.
Club Brugge: Coosemans Colin, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Dirar Nabil, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Donk Ryan, Van Gijseghem Daan, Kouemaha Dorge, Van Acker Thibaut, Perisic Ivan.
00:00
In Gent houden ze van sfeer. Na het optreden van enkele cheerleaders wordt nu vlak voor de aftrap Bengaals vuur afgestoken. Een rookpluim verspreidt zich over het stadion.
1
Kouemaha en Blondel trappen deze ongetwijfeld geladen Vlaamse derby op gang.
1
Opvallende vaststelling bij Club: Hoefkens staat rechtsachter, Donk centraal naast Van Gijseghem.
2
Le Club commence fort avec une frappe de Hoefkens qui oblige Ă  Jorgacevic Ă  se coucher !
3
Hoefkens neemt een afvallende bal met links in Ă©Ă©n tijd op de slof. Jorgacevic gaat goed plat.
5
Thompson probeert Coulibally door de buitenspelval te loodsen, maar de vlag van de assistent gaat toch de hoogte in.
10
Op dit moment kabbelt het spel wat op en neer. Geen van beide ploegen zorgt echt voor gevaar.
11
Onze woorden zijn nog niet koud of de alarmbel luidt in de Brugse defensie. Coosemans heeft een schitterende reflex in huis op een kopbal van Coulibally. Dit had de 1-0 kunnen zijn.
11
Donk perd son duel de la tête avec Coulibaly mais le jeune gardien du Club de Brugge détoure le ballon en corner
13
 Gele kaart voor Jeroen Simaeys
Jorgacevic komt goed uit doel, Suler schermt de bal af en krijgt nog een duw van Simaeys. Er ontstaat een opstootje en de Brugse middenveld krijgt geel.
16
Gumienny maant Hoefkens aan om sneller in te werpen. De kaart blijft echter op zak.
19
Op een afgeweken voorzet van Hoefkens moet Suler in laatste instantie redding brengen. Club versiert zijn eerste hoekschop.
19
Die levert de bezoekers niet op. Het is Gent dat via Ljubijankic scherp kan counteren. El Ghanassy heeft een perfecte voorzet in huis voor de mee opgerukte Thompson. De Gentse linksachter verschijnt alleen voor Coosemans, maar ook dit keer heeft het Brugse sluitstuk een goede redding in huis.
23
Oh la la, wat een kans voor Club. Jorgacevic komt niet uit op een hoge voorzet van Hoefkens en Simaeys devieert het leer tot bij Kouemaha. De Kameroener lijkt te gaan scoren, maar Jorgacevic werpt zich nog tijdig in de baan van het schot. Het Ottenstadion wordt even stil.
24

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Nabil Dirar )
Mooie actie van de bezoekers. Dirar gaat vlot voorbij Thompson en schildert de bal perfect op het hoofd van Perisic. Tegen de harde kopbal van de Kroaat heeft Jorgacevic geen verhaal.
27
Coosemans heeft veel vertrouwen geput uit zijn twee reddingen. De Brugse goalie komt goed uit op een vrijschop van Azofeifa.
29
Très grosse occasion pour la Gantoise qui trouve le poteau via un tir du remuant Coulibaly
30
Amai. Daar hing bijna de gelijkmaker tegen de touwen. Coulibally viseert van dichtbij de buitenkant van de paal.
31
Comedy Capers op Gent. Vanuit de tribune wordt een bal op het veld gesmeten en plots liggen de twee ballen op een oppervlakte van vijf vierkante meter. Gumienny staat gewoon te slapen en laat doorspelen. Beide ploegen weten niet wat gedaan en stoppen even. Omdat Gumienny niet fluit, gaat Perisic er met het leer vandoor. Dan ontwaakt de wedstrijdleider uit zijn slaap en legt het spel toch even stil.
33

Goal
Doelpunt van Dorge Kouemaha (Nabil Dirar )
Uit het niets scoort Kouemaha de 0-2. De Kameroener haalt de bal mooi uit de lucht, draait en knalt van buiten de zestien via de paal keihard raak.
35
Bruges mène déjà 0-2 par Ivan Perisic à la 24" et Dorge Kouemaha à la 33"
38
La Gantoise réclame un penalty sur El Ghanassy mais l'arbitre Mr Serge Gumienny en décide autrement et laisse l'action se dérouler
39
Even schrikken voor Club als El Ghanassy zich in de zestien dribbelt. De lichtvoetige middenvelder gaat neer na een uitgestoken voet, maar Gumienny ziet er geen strafschop in.
39
Even schrikken voor Club als El Ghanassy zich in de zestien dribbelt. De lichtvoetige middenvelder gaat neer na een uitgestoken voet, maar Gumienny ziet er geen strafschop in.
41
El Ghanassy stuurt Coulibally door de Brugse defensie, maar de Gentspits struikelt over zijn eigen voeten. Weg kans. Hier zat zeker meer in.
43
Donk gaat aan Coulibaly hangen en Gent versiert een vrijschop aan de rand van de zestien. Azofeifa maakt zich op voor de trap.
43
Coup franc pour La Gantoise sur la gauche du terrain … dans les mains du portier brugeois.
44
Weer staat Coosemans op de goede plaats. De Brugse youngster vangt de vrijschop van de Costa Ricaan goed op.
44
Le terrain est impeccable ! Il fait froid mais il ne neige pas.
44
Le quatrième arbitre indique 2 minutes de temps additionnel
44
Ljubijankic d’une frappe du pied gauche passe pas loin de la cage de Coosemans
45
Smolders tikt goed door naar Ljubijankic die in Ă©Ă©n tijd uithaalt. Het schot van de Sloveen belandt ergens iin de Brugse spionkop.
45
Ca chauffe dans la défense brugeoise mais les hommes d'Adrie Koster arrive à se dégager !


Scheidsrechter
Rust
Mit-Temps : Bruges mérite amplement de mené au score ! 0-2 Perisic et Kouemaha

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.


Scheidsrechter
Rust
Club trekt met een 0-2-voorsprong de rust in. De wedstrijd trok zich traag op gang, maar geleidelijk aan nam Gent het voortouw. Coosemans hield zijn netten ongeschonden op pogingen van Coulibaly en Thompson. Op het moment dat niemand het verwachtte sloegen de bezoekers toe. Perisic kopte een perfecte voorzet van Dirar voorbij Jorgacevic. Coulibaly trof de paal en de overzijde was het wel prijs. Kouemaha haalde vernietigend uit. Blauw-zwart speelde de eerste helft rustig uit. Gent zal uit een ander vaatje moeten tappen, wil het iets rapen tegen het gewonde Brugse dier.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Randall Azofeifa
Ingevallen Ibrahima Conte

Dury voert bij de rust al meteen een dubbele wissel door.
46
Vervangen Bernd Thijs
Ingevallen Christophe Lepoint


46
Les joueurs montent sur le terrain. Deux changements sont effectué par Dury. C'est partit ...
46
Coulibaly en Lepoint brengen de bal opnieuw aan het rollen.
47
Corner pour La Gantoise tiré par El Ghanassy, Brugge se dégage
49
les supporters gantois sent qu'il y a encore espoir, et pousse son Ă©quipe.
50
Gent wil zo snel mogelijk de aansluitingstreffer lukken en gaat daarnaar op zoek. Dat zorgt soms wel voor overhaasting in het spel.
50
Très grosse occasion pour le Club de Brugge. Long ballon de Hoefkens, pour Kouemaha, Suler remet une balle trop court pour son portier dont profite Perisic et il faut un très bon reflex de Jorgacevic pour détourner le cuir ! Le Corner qui suit ne donnera rien
51
Oh la la, wat een kans voor Club. Na een vrijschop van Donk gaat de Gentse defensie aan het klungelen. Perisic verschijnt alleen voor Jorgacevic en die kan gelukkig voor de Buffalo's redding brengen.
51
Reprise non cadré de Zlatan Ljubijankic
53
Très grosse intensité dans cet seconde mit-temps
54
Nouvelle approximation de Stef Wils, mais Kouemaha n'en profite pas
54
Corner pour La Gantoise qui ne donne rien
55
Gent is wakker geschoten na die kans van Club. De Oost-Vlamingen beginnen steeds meer duels te winnen. Het moge duidelijk zijn dat Dury met powerplay op zoek gaat naar doelpunten.
57
Quel raté ! A l'entré du petit rectangle, Ljubijankic récupère une frappe croqué de Thompson, pivote et tir à côté alors qu'il était seul face à Coosemans !
58
Ongelofelijk!!! Een afgeweken voorzet van Thompson brengt Ljubijankic alleen voor Coosemans. De Sloveen trapt in de draai onbegrijpelijk via de paal buiten. Dit had de 1-2 moeten zijn.
60
Décidément ce n'est pas le jour de Ljubijankic , a même pas 10m du but, le serbe décroche une frappe qui passe bien loin du but ...
61
En nog maar eens een kans voor Ljubijankic. Coosemans komt goed ui op een voorzet van links, maar wordt gehinderd door een medespeler. Hierdoor belandt het leer in de voeten van Ljubijankic die zijn schot centimeters naast de Brugse kooi ziet gaan.
62
La Gantoise domine mais Brugge ne panique pas !
63
Club ontsnapt aan een strafschop. Hoefkens trekt de ingevallen Conte aan de arm, maar Gumienny wuift het Gentse protest meteen weg. Hier had de bal zeker op de stip gekund.
63
Encore une fois chaude occasion pour La Gantoise qui selon les ralentis mérite un penalty sur une faute de Hoefkens sur Conte
65
Quel reprise de volé de Smolders à l'entrée du grand rectangle, elle passe pas loin ... toujours 0-2 mais le Club souffre !
65
Gent drukt, Club kreunt. Nu besluit Couilbaly recht op Coosemans. De thuisploeg puurt er een hoekschop uit. Smolders neemt de afvallende al in Ă©Ă©n tijd op de slof, maar weer vliegt het leer voor Gent langs de verkeerde kant van de paal.
66
Carte jaune pour le gardien de but Jorgacevic pour rouspétance
66
 Gele kaart voor Bojan Jorgacevic
Jorgacevic komt zich aan de middencirkel moeien en krijgt geel van Gumienny.
71
CARTE ROUGE POUR NABIL DIRAR !!!!!!!!!!!!!!!!!
72
 Rode kaart voor Nabil Dirar
Club kan de match opnieuw niet met zijn elven uitspelen. Vanuit de perstribune is niet goed te zien wat er gebeurde, maar Dirar loopt na een duel met El Ghanassy tegen rood aan. De wedstrijd was al een tijdje bitsig geworden.
72
Très grosse erreur de Mr Gumienny, Nabil Dirar aurait du recevoir au maximum la jaune !
74
Vervangen Tim Smolders
Ingevallen Stijn De Smet


76
Carton jaune pour Kouemaha
77
Coosemans plukt een voorzet-schot van El Ghanassy van onder lat.
78
 Gele kaart voor Dorge Kouemaha

78
Coosemans heerst in het Brugse luchtruim. De jonge doelman haalt autoritair de bal uit de lucht.
78
Toujours pas de changement du côté du Club de Brugge qui est réduit à 10 depuis la 70".
79
Perisic (Blessé ?) demande à être remplacé
79
Coup franc très bien placé à l'entrée du grand rectangle pour La Gantoise ...
80
Donk en Coulibaly haken in elkaar. Gumienny geeft het voordeel aan Gent. Een gevaarlijke vrijschop aan de rand van de zestien wenkt.
80
De Smet derrière le ballon ...
80
... le tir passe entre les jambes des joueurs placé dans le mur et Coosemans intercepte très facilement.
80
De Smet trapt de bal onder de Brugse muur, maar weer is Coosemans bij de les. De Gentenaar in Brugse loondienst blijft voorlopig onklopbaar voor een wanhopig Gent.
82
Coup franc pour la Gantoise Ă  un petit 20m des buts ...
83
Vervangen Ivan Perisic
Ingevallen Jorn Vermeulen

Perisic had al te kennen gegeven niet meer voort te kunnen. Vermeulen komt in zijn plaats.
83
Changement pour le Club de Brugge, Perisic est remplacé par Jorn Vermeulen. Le coup franc va être tiré mais Van Acker est sortit du mur trop tôt est reçoit la jaune !
84
 Gele kaart voor Thibaut Van Acker
Van Acker komt te vroeg uit de muur en krijgt geel.
84
Le coup franc est enfin donné par El Ghanassy qui tire au dessus
85
El Ghanassy rentre sur son pied droit et tir au ras du sol au premier poteau, Coosemans intercepte !
85
Nouveau changement brugeois, c'est au tour du deuxième buteur de la soirée Dorge Kouemaha de sortir et de laisser sa place à Joseph Akpala
86
Vervangen Dorge Kouemaha
Ingevallen Joseph Akpala

Een moegestreden Kouemaha ruimt langzaam plaats voor Akpala. Gumienny maant hem aan sneller naar de kant te gaan.
87
Les supporters du Club de Brugge redonnent de la voix
88
Gent heeft nog een handvol minuten. Eigenaardig genoeg speelt de thuisploeg met een mannetje meer niet beter dan met zijn elven. De hoop op puntenwinst lijkt weg te ebben.
89
Corner pour Brugge, La Gantoise n'y est plus. 3 minutes d'arrĂŞt de jeux


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.