Joao Carlos wordt nog in de bloemen gezet voor zijn trouwe dienst. Hij verhuist naar Rusland.

Een Limburgse derby is altijd op het scherp van de snee. Dat zal ditmaal niet anders zijn. Beide teams voeren immers een strijd op verschillende fronten. Genk kan tot op één punt van leider Anderlecht sluipen, terwijl Sint-Truiden opnieuw wat ademruimte wil. STVV voelt in de degradatiestrijd immers de hete adem van Eupen en Lierse. De nieuwkomers mogen niet spelen, omdat het om een inhaalwedstrijd gaat. Vooral Sint-Truiden wordt geteisterd door afwezigen en Guido Brepoels zal dus flink moeten puzzelen om een degelijk elftal op de been te brengen.
Racing Genk: Courtois Thibault, Joneleit Torben, Matoukou Eric, Hubert David, Tözser Daniel, Vossen Jelle, De Bruyne Kevin, Anele Ngongca, Barda Elyaniv, Ogunjimi Marvin, Pudil Daniel.
Sint-Truiden: Van Der Jeugt Sven, Mennes Wim, Euvrard Vincent, Rymenants Yannick, Odoi Denis, Mutombo Andréa, Wagemakers Marc, Delorge Peter, Schouterden Nils, Sidibé Ibrahim, Deferm Giel.
1
De Limburgse derby is begonnen.
5
Genk krijgt een vrije trap op een aantrekkelijke plaats, maar verder dan een afgeblokt schot van Tözser komt de thuisploeg niet.
7
Mutombo kopt een hoekschop door, maar niemand van STVV is er om de bal in doel te verlengen.
9

Goal
Doelpunt van Elyaniv Barda (Kevin De Bruyne)
Een voorzet van Kevin De Bruyne bereikt de alleenstaande Elyaniv Barda en de Israëliër trapt in het dak van het doel binnen: 1-0 voor Genk!
11
Een knal van De Bruyne gaat over.
13
STVV was zeker niet onaardig aan de wedstrijd begonnen, maar het is wel Genk dat leidt. De eerste echte kans was meteen raak.
15
Barda met een goeie actie, zet zich goed door een dwingt een hoekschop voor Genk af.
16
De corner levert echter geen gevaar op.
19
Vossen krijgt veel ruimte, maar zijn voorzet komt er niet uit. Genk houdt er wel een hoekschop aan over. Ook de corner brengt geen gevaar.
20
Genk met een prima kans. Pudil legt de bal klaar voor Vossen, maar die trapt op de paal! Wat een misser van de topschutter.
22
Kans voor STVV: Rymenants laat de bal echter uit de voeten halen door Courtois.
24
Matoukou met de kopbal, maar het leer gaat naast de kooi van Van der Jeugt.
25
Sidibe legt goed terug op Delorge, maar het schot van de STVV-kapitein mislukt.
27
Weer komt een bal bij Delorge, maar weer trapt de middenvelder van STVV half naast de bal.
29
Vossen schiet in de draai, maar het schot wijkt af in hoekschop.
32
Ogunjimi met een reuzekans. De spits komt alleen voor Van der Jeugt, maar de STVV-doelman redt uitstekend.
35
Sidibe kan niet goed koppen en de bal geen richting meegeven. Courtois moet dan ook niet ingrijpen.
37
Een schot van De Bruyne wordt gelost door Van der Jeugt, Vossen is er als de kippen bij om binnen te tikken. Het doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege buitenspel.
42
Balverlies van Pudil blijft zonder gevolgen, omdat het schot van Schouterden bij de STVV-counter er niet helemaal doorkomt.
45
Ogunjimi bijna met de 2-0! Van der Jeugt kan zijn kopbal nog op het nippertje redden.
45
We naderen de rust. Genk lijkt tevreden met de 1-0-voorsprong. STVV komt niet verder dan enkele mislukte schoten en ongevaarlijke voorzetten.

Scheidsrechter
Rust
RC Genk en Sint-Truiden gaan rusten bij een 1-1-stand. Dat is verrassend want Genk had de wedstrijd na een goed openingskwartier van STVV stevig in handen. Barda trof van bij de eerste kans raak en nadien werden de kansen op de 2-0 gemist. In de blessuretijd van de eerste helft trok STVV de stand in evenwicht via Schouterden.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45

Goal
Doelpunt van Nils Schouterden (Ibrahima Sidibé)
Schouterden duwt de bal nog binnen in de blessuretijd van de eerste helft! Sidibe kopt een voorzet terug en Schouterden is sneller op de bal dan Joneleit. Een koude douche voor Genk dat de wedstrijd helemaal in handen had.
46
De tweede helft is begonnen.
50
Het is duidelijk dat Genk probeert op zoek te gaan naar een nieuwe voorsprong. Kansen waren er nog niet in de tweede helft.
51
Matoukou kopt een hoekschop naast.
52
Pudil duikt op voor de kooi van Van der Jeugt, maar hij kan er enkel nog met de teen aan en Van der Jeugt kan vrij makkelijk pakken.
53
Ogunjimi moet net iets te veel achteruit op een voorzet van Anele en mist daardoor wat kracht in zijn kopbal. Zo kan Van der Jeugt nog relatief eenvoudig redding brengen.
54
Een heerlijke vrije trap van De Bruyne wordt knap in hoekschop getikt door Van der Jeugt. De corner is ongevaarlijk.
56
Genk is furieus gestart aan de tweede helft. STVV kan nog nauwelijks ademen.
57
Jelle Vossen krijgt de tijd en de ruimte om aan te leggen, maar z'n schot mist de goeie richting.
62
De storm van Genk is gaan liggen. STVV komt beter in de wedstrijd.
63
De beste kans is voor Sint-Truiden in de tweede helft. Sidibe komt helemaal alleen voor Courtois, maar de Genkse doelman redt nog in extremis.