kvmKV Mechelen
kvkKV Kortrijk
1-0
Datum: 02/02/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf


KV Mechelen begint vanavond tegen KV Kortrijk aan zijn derde inhaalwedstrijd na de winterstop. Coach Marc Brys doet geen beroep op Antonio Ghomsi. Collega Hein Vanhaezebrouck kan vooraan alleen rekenen op Giuseppe Rossini.

Antonio Ghomsi zit zelfs niet in de selectie van Brys. De linksachter kan nog geen twee wedstrijden op een week aan na zijn buikspierblessure. Zijn plaats wordt ingenomen door Anthony Van Loo. Xavier Chen keert terug na schorsing. Bjarni Vidarsson en Abdul Yakini Iddi komen in de plaats van Seth De Witte en Ebrahim Ibou, niet speelgerechtigd.

Bij de bezoekers zit Vanhaezebrouck met de handen in het haar. Hij kan niet rekenen op Sven Kums, Mohamed Messoudi en Stefan Scepovic. Na het vertrek van Ilombé Mboyo en Ibou kan hij vooraan alleen op Giuseppe Rossini rekenen. Op de bank zitten vier beloften.
Opstellingen
KV Mechelen: Renard Olivier, Pandza Boris, Van Hoevelen Kenny, Vidarsson Bjarni, Chen Xavier, Iddi Abdul-Ganiyyu, Iddi Abdul-Yakinu, Buyens Yoni, Destorme David, Van Loo Anthony, Gorius Julien.
Kortrijk: Verbauwhede Glenn, Belhocine Karim, El Araichi Chemcedine, Pavlovic Nebosja, Rossini Giuseppe, Oussalah Mustapha, De Beule Davy, De Mets Gertjan, Carevic Mario, Capon Brecht, Gershon Rami.
1
KV Mechelen heeft de match op gang getrapt. Houdt geel-rood de drie punten thuis tegen een gehavend KV Kortrijk?
3
De eerste hoekschopvan de wedstrijd is voor KV Mechelen, maar de thuisploeg kan er geen gevaar uit creëren. Malinwa probeert wel meteen het initiatief te nemen.
6
KV Mechelen neemt het meeste initiatief, maar voorlopig bereikt de laatste pass niet de juiste bestemming.
10
Er rust vanavond veel Kortrijkse druk op de schouders van Rossini. De Italobelg moet bij zijn terugkeer naar Mechelen een eenmansvoorhoede vormen.
13
Opstootje tussen Van Hoevelen en Rossini. De twee kemphanen moeten uit elkaar gehaald worden.
14
 Gele kaart voor Kenny Van Hoevelen
Pots blust het brandje en geeft beide spelers een geel streepje achter hun naam.
14
 Gele kaart voor Giuseppe Rossini

15
De thuisfans nemen Rossini onder vuur, maar de ex-KVM-speler zorgt wel voor de eerste dreiging van de match. ZIjn schot wordt afgeblokt.
17
De eerste bal tussen de palen komt van El Araïchi. Zijn kopbal wordt eenvoudig geplukt door Renard.
22
Het is nog wachten tot de wedstrijd tussen Mechelen en Kortrijk openbreekt. De partij wordt voorlopig gekenmerkt door een laag tempo en veel irritaties bij beide teams.
26
Na wat geharrewar wordt het even warm voor het doel van Verbauwhede, maar niemand slaagt erin om de bal in doel te krijgen.
30
 Gele kaart voor Karim Belhocine
Belhocine tackelt net iets te fel op Destorme. Julien Gorius mag zich achter een vrije trap zetten.
32
De vrije trap van Gorius lijkt nergens op. De Fransman mikt het leer recht in de muur.
33
ALs we niet voor doel raken, moeten we het maar van ver proberen. Dat is de theorie van Demets. En in de praktijk levert dat een aardig schot op. Renard duikt het leer uit de hoek.
34
Rossini beroert het leer met de arm. Het Mechelse publiek wil zijn uitsluiting, maar Pots gaat daar niet op in.
37
Een nieuwe vrije trap van Gorius is bijna succesvol. Verbauwhede ziet het leer laat komen, maar schat het gevaar goed in.
39
Van Hoevelen gaat liggen na een duel met Rossini. Het dreigt nog een moeilijke avond te worden voor de aanvaller.
43
Na een traag begin komt er op het einde van de eerste helft toch wat meer tempo in de wedstrijd. Nu nog een paar kansen en we krijgen misschien nog een aangename tweede periode.
45
In de slotseconden van de eerste helft wordt het nog bijna 0-1. Een schot van de ingelopen De Beule wordt net voor de lijn weggewerkt.


Scheidsrechter
Rust
Na een slordige eerste helft is het logisch dat er nog niet gescoord werd tussen KV Mechelen en KV Kortrijk. Een opeenstapeling van kleine foutjes zorgde voor een pak irritaties bij beide ploegen. Demets en Gorius waren de enigen die de doelmannen aan het werk konden zetten. Kortrijk claimde nog een strafschop na handspel van Pandza, maar Pots legde de bal niet op de stip. In de slotseconden werd een poging van De Beule net voor de lijn gekeerd.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn eraan begonnen in de tweede helft. Hopelijk levert deze meer spektakel op dan de eerste.
46
Vervangen Abdul-Yakuni Iddi
Ingevallen Jonathan Wilmet

Wilmet moet in detweede helft voor meer dreiging zorgen op de helft van de tegenstander.
54

Goal
Doelpunt van Julien Gorius (Onbekend Onbekend)
De inbreng van Wilmet is meteen succesvol. Zijn voorzet bereikt met een gelukje Gorius en de Fransman kopt het leer onhoudbaar voorbije Verbauwhede.
55
 Gele kaart voor Rami Gershon

60
De Mechelse fans halen opgelucht adem. Een afgeweken vrije trap van Carevic gaat maar nipt over doel. Renard blaast het even uit.
67
 Gele kaart voor Chemcedine El Araichi
El Araïchi gaat te fel door op zijn tegenstander. Hij is al de vierde Kortrijkzaan die in het boekje van Pots verdwijnt.
69
Vervangen Brecht Capon
Ingevallen Toni Sunjic


71
Vervangen Abdul-Ganiyyu Iddi
Ingevallen Seth De Witte


73
 Gele kaart voor Nebojsa Pavlovic
Kortrijk begint steeds bitsiger te spelen. Ook Pavlovic krijgt geel.
75
Destorme lijkt KV Mechelen te verlossen, maar zijn treffer wordt door Ella De Vries afgekeurd voor buitenspel. Het lijkt een onterechte beslissing.
77
Yves Vanderhaeghe komt even op het veld gelopen om El Araïchi iets te zeggen. Dat is uiteraard niet toegelaten. De voormalige Rode Duivel loopt snel terug.
79
Pavlovic laat in een duel zijn arm even hangen. Pots houdt een tweede gele kaart voorlopig op zak, maar bij Kortrijk spelen ze met vuur.
80
 2e gele kaart voor Giuseppe Rossini
Het kon niet uitblijven. Nu laat Rossini in duel met De Witte zijn arm hangen. De aanvaller mag gaan douchen.
83
Vervangen Davy De Beule
Ingevallen Jonas Malvy-Fleury


89
KV Mechelen gaat nog op zoek naar een tweede treffer. Kortrijk komt er voorlopig niet meer uit.
90
Vervangen David Destorme
Ingevallen Kevin Geudens




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.