Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - Sporting Lokeren (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en Sporting Lokeren live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Westerlo - Lokeren is een inhaalwedstrijd van de 21ste speeldag. Vooral voor Lokeren staat er nog veel op het spel. De Waaslanders zijn nog volop in de race voor de play-off I. De ploeg van Peter Maes staat zesde, met één punt meer dan Standard. Westerlo heeft nog maar weinig te winnen of te verliezen. De Kempense club staat tiende en speelt vooral nog voor de eer of om nog enkele plaatsen op te schuiven in het klassement. Westerlo moet het stellen zonder Ruiz, Vanaudenaerde en Molenberghs. Lokeren-trainer Peter Maes mist El Mouataz, Tshimanga, Copa, De Pauw en De Roover.
Westerlo: De Winter Yves, De Petter Steven, Corstjens Wouter, Cabeke Geoffrey, Bruls Christian, Annab Lens, Henrique Paulo, Van Hout Joris, Farssi Rachid, Iakovenko Oleksandr, Cools Jens.
Lokeren: Lazic Jugoslav, Taravel Jérémy, Tiko Tshilola Tshinyama, Overmeire Killian, M'Bayo Marcel, De Ceulaer Benjamin, Mokulu Tembe Benjamin, Gueye Ibrahima, De Bock Laurens, Persoons Koen, Leko Ivan.
1
Westerlo trapt de partij op gang.
2
Lokeren schiet fel uit de startblokken. Twee acties langs de linkerflank leveren voorlopig niets op.
6
Eerste schot op doel is van Lokeren: M'bayo schiet hard in de armen van De Winter.
8
Eerste tegenprik vanwege Westerlo: een voorzet van Annab wordt in hoekschop gewerkt.
9
Schot van Iakovenko onder de lat: doelman Lazic kan de bal nog net in corner werken.
10
Westerlo is nu al aan zijn derde hoekschop toe maar Lokeren kan de bal wegwerken.
12
Het is Westerlo dat in deze fase de wedstrijd in handen neemt. Een schot van Iakovenko gaat naast doel buiten.
20
Het spel speelt zich vooral af op het middenveld. We mogen een schot noteren van Henrique dat meters over doel vliegt.
23
Een diepe zucht van Lokeren-coach Peter Maes die naast de lijn tracht bij te sturen.
25
De beste kans van de partij is voor Westerlo. Farssi krijgt de bal tot bij Henrique die een goed schot aflevert maar doelman Lazic brengt redding.
26

Goal
Doelpunt van Christian Brüls (Onbekend Onbekend)
Brüls is sneller op de bal dan Tiko en schiet de bal van binnen de grote rechthoek zuiver in de rechterbenedenhoek binnen.
31
Lokeren slaagt er maar niet in het overwicht in het spel te halen.
32
Doelpunt van Westerlo wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel.

37
Peter Maes heeft zijn troepen herschikt. Met de inbreng van Deekman moet Lokeren aanvallender gaan voetballen.
41
Paulo Henrique blijft even op de grond liggen tot groot ongenoegen van de Lokeren-supporters.

Scheidsrechter
Rust
Westerlo gaat met een verdiende 1-0 voorsprong de rust in. Peter Maes zal zijn spelers tijdens de rust een flinke bolwassing moeten geven indien Lokeren hier niet met lege handen wil vertrekken.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Een vrije trap van Farssi dwarrelt buiten. We krijgen 2 minuten extra.
45
Iakovenko neemt de bal in de vlucht. Zijn loeier gaat maar rakelings over doel.
46
Lokeren trapt de tweede helft op gang. Benieuwd of de 6de uit het klassement de komende 45 minuten uit een ander vaatje zal tappen.
49
Een schot van Brüls gaat een metertje over doel.
50
 Gele kaart voor Lens Annab

51
Iakovenko legt de bal mooi tot bij Henrique die vanop enkele meters van doel onbegrijpelijk half naast de bal trapt.
54
Prachtige aanval van Westerlo langs Brüls die de bal bij Henrique legt maar diens lob belandt op het dak van het doel.
58
Westerlo drukt Lokeren op de eigen helft. Henrique is niet bezig aan zijn beste wedstrijd.
59
Gekraakt schot van Brüls in de handen van Lazic.
61
 Gele kaart voor Steven De Petter

61
Westerlo kan een tegenaanval opzetten maar de pass van Henrique is onzuiver.
62
Vervangen Ivan Leko
Ingevallen Jore Trompet

62
Eerste échte kans voor Lokeren: De Ceulaer knalt op de vuisten van De Winter.
67
We noteren een mislukte voorzet van Tiko, gevolgd door een voorzet van Iakovenko maar beide acties draaien op niets uit.
71
 Gele kaart voor Wouter Corstjens

71
Lokeren krijgt een vrije trap op de rand van de grote rechthoek. Taravel mikt naast.
72
De ingevallen Trompet gaat de rechterflank af maar zijn voorzet levert geen gevaar op.
75
Henrique schiet vanop 25 meter maar Lazic kan makkelijk redden.
76

Goal
Doelpunt van Donovan Deekman (Onbekend Onbekend)
Een goede voorzet wordt hard binnengekopt door Deekman.
78
De gelijkmaker heeft voor vertrouwen gezorgd bij Lokeren dat nu op zoek gaat naar de winning-goal.
78
81
Vervangen Paulo Henrique
Ingevallen Daniël Chavez

81
De supporters zijn niet tevreden met de wissel van Westerlo-coach Ceulemans. 'Zwakke Jan' en 'Jantje buiten' zingen ze.
84
Een goed schot van Persoons gaat maar net naast de kruising in het zijnet.
86
Brüls zet een mooie actie op in het strafschopgebied maar de bal wordt in hoekschop ontzet.