Datum: 29/12/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Charleroi (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Charleroi live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Na de onverwachte zege op het veld van AA Gent gaat Club Brugge thuis tegen Charleroi op zoek naar een zes op zes. Adrie Koster kan opnieuw rekenen op Ronald Vargas die terugkeert uit schorsing. Ook Vadis Odjidja zit weer in de selectie, hoewel die in de pers openlijk kritiek uitte op de inconsequentie van zijn coach. Karel Geraerts en Stijn Stijnen komen niet meer in actie in 2010, net als de al langer geblesseerde Junior Diaz. Nabil Dirar kreeg in beroep strafvermindering en mag nog aantreden tegen Charleroi. Bij de Karolo's is Samuel Fabris geschorst. Cyprien Baguette, Romain Elie en Ibrahima Dialo zijn geblesseerd. In de heenmatch rolde Club met 0-5 over Charleroi. Deze zware nederlaag luidde het ontslag in van Jacky Mathijssen. Onder de nieuwe coach Laszlo Csaba behaalden de Walen amper 2 (!) punten op 33. Het is al van 28 augustus, thuis tegen Eupen, geleden dat Charleroi nog eens de smaak van een zege kon proeven.
Opstellingen
Club Brugge: Coosemans Colin, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Dirar Nabil, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Donk Ryan, Vargas Ronald, Van Gijseghem Daan, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
Charleroi: Hatefi Nicola, Perdichizzi Pietro, Vuorinen Hermanni, Losada Hernan, Aarab Naim, Dos Santos Costa Orlando, Kaya Onur, Tormena Ederson, Cordaro Alessandro, Signorino Franck, Brillault Maxime.
00:00
Vuorinen en Orlando trappen de partij op gang. Breit Club een vervolg aan de zege op Gent of gaat Charleroi voor het eerst sinds 28 augustus met de drie punten aan de haal?
2

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Nabil Dirar )
Droomstart van Club. Dirar dwong een hoekschop af, trapte die zelf perfect op het hoofd van Perisic en de Kroaat scoorde zijn tweede in een week tijd.
6
Als Dirar aan de bal is, gaat de bel rinkelen in de bezoekende defensie. De Marokkaan zet weer goed voor, maar dit keer kan Perisic de bal onvoldoende controleren.
8
Oh la la, Club ontsnapt aan de gelijkmaker. Losada met een goed indraaiende voorzet waar Vuorinen nog net zijn kruin kan tegenzetten. Coosemans kan het leer nog tegen de paal tikken. Wat dan volgt is een geharrewar met flipperkastvoetbal en hakjes. Uiteindelijk wordt een omhaal van Orlando afgeblokt.
9
De reactie van de thuisploeg mag er best zijn: Kouemaha met een gekruist schot dat niet zo ver voorbij de paal vliegt.
11
 Gele kaart voor Ederson Tormena
Tormena legt Vargas neer die een tegenaanval op gang bracht en krijgt daarvoor terecht geel.
16
Donk staat niet echt scherp te verdedigen. Eerst trapt hij een gat in de lucht op een hoge bal, kort daarop overkomt hem bijna hetzelfde, alleen schampt de bal nu af op de zijkant van zijn voet.
17
 Gele kaart voor Hernan Losada
Losada trapt Dirar aan langs achteren en Boucaut slingert de Argentijn ook de bon op.
20
Hoefkens moet zich reppen om de bal binnen te houden en blijft daarbij met zijn voet in het gras steken. De Brugse captain gaat kermend neer en moet langs de kant verzorgd worden.
21
De wonderspons heelt alle wonden. Hoefkens kan gewoon voortspelen. De wedstrijd zelf was goed begonnen, maar stelt de laatste minuten niet veel meer voor. Het lijkt een spelletje van niet-willen tegen niet-kunnen. Ondertussen loopt Vadis Odjidja zich warm langs de lijn.
23
 Gele kaart voor Naim Aarab
Handspel.
24

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Ronald Vargas)
Vargas borstelt de bal op de deklat. Hatefi kan er niet bij en belandt in doel. Perisic is het snelst op de bal en heeft maar binnen te trappen.
27
Vuorinen mag alleen op Coosemans afgaan. De jonge Clubdoelman aarzelt, maar gaat dan toch door. Vuorinen probeert hem te lobben, maar Coosemans kan met de schouder weren.
29
Amai, hier hadden we bijna het doelpunt van het jaar gezien. Kouemaha moet gedacht hebben: wat Sonck kan, kan ik ook. De Kameroener had een SCHITTERENDE omhaal in huis op een voorzet van Dirar. Zonder het zelf goed te beseffen kon Hatefi het leer nog uit zijn doelvlak houden.
36
Het rommelt in de Charleroiverdediging. Perdichizzi pegelt de bal keihard in hoekschop en scheldt dan Hatefi de huid vol omdat die niet tijdig uitkwam.
40
Aarab ontsnapt aan rood. De bezoeker had het terrein verlaten voor verzorging en komt er zonder vragen terug in. Boucaut stuurt hem terug, maar moet hier eigenlijk geel voor trekken. Dat zou zijn tweede geweest zijn.
42
 Rode kaart voor Orlando Dos Santos Costa
Blondel en Orlanda gaan neer na een duel. De Braziliaan trapt duidelijk twee keer na op de Clubmiddenvelder en mag inrukken. Blondel komt er vanaf met geel.
42
 Gele kaart voor Jonathan Blondel

44
Vargas plaatst de bal niet zo ver naast het Charleroidoel.


Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een verdiende 2-0-voorsprong voor Club. De thuisploeg klom al snel op voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Ivan Perisic. Charleroi deed het niet onaardig, maar kon Colin Coosemans zelden bedreigen. Halfweg verdubbelde Perisic de score. Op slag van rusten mocht Orlando voortijdig gaan douchen nadat hij zich had gerevancheerd op Jonathan Blondel. De Karolo's moeten nog een helft met zijn tienen voort.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Kouemaha en Dirar brengen de bal opnieuw in het spel. Kan Charleroi nog iets terugdoen met zijn tienen of legt het zich al voorhand neer bij een 2 op 36? Of gaat Club voor een ruimere zege en kan het met een goed gevoel de winterstop in?
46
Vervangen Jonathan Blondel
Ingevallen Vadis Odjidja

Blondel mag al met vakantie. Odjidja wordt opnieuw in de armen gesloten.
47
Dirar denkt aan het spektakel en bedient met een fantasietje Perisic. Daarna legt de Marokkaan het leer af voor Simaeys die in één tijd in hoekschop trapt.
53
Club zet de bezoekers meteen onder druk en gaat onder impuls van een enthousiast publiek op zoek naar de 3-0.
54

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Onbekend Onbekend)
Perisic verschijnt schuin voor Hatefi en neemt de Charleroigoalie in de korte hoek te grazen.
55
Vervangen Onur Kaya
Ingevallen Christophe Gregoire


59
Club gaat door op zijn elan. Perisic zet in één tijd voor, maar geen enkele medespeler staat goed gepositioneerd op de gevaarlijke voorzet van de Kroaat. De thuisaanhang lust er wel pap van.
60
Nieuwe mogelijkheid voor blauw-zwart. Perisic legt af voor Odjidja die in één tijd naast knalt.
61
Het Brugse publiek is zeker nog niet uitgekeken op Koster. Met een luid "Adrie Koster" steken ze de Zeeuw een hart onder de riem.
62
Man man man, dat moet je kunnen. In één minuut tijd treft Club tweemaal de paal. Eerst plaatst Dirar het leer tegen de staander, in de herneming doet Odjidja hem dat na.
63
Vervangen Ederson Tormena
Ingevallen Moussa Gueye


67
Dit keer houdt Hatefi Kouemaha van de 4-0. De Bruggelingen hebben er duidelijk zin in. De vraag lijkt niet: volgt de 4-0, maar wel wanneer valt ze.
68
Vervangen Hermanni Vuorinen
Ingevallen Eitan Tibi


69
Vervangen Dorge Kouemaha
Ingevallen Joseph Akpala

Onder luid applaus verlaat Kouemaha het veld.
70
 Gele kaart voor Maxime Brillault

73
Charleroi komt er nog eens uit en versiert een hoekschop. De bal gaat echter bij het trappen over de lijn. Typerend voor de match van de Karolo's.
77
Simaeys neemt de bal goed aan, draait en trapt dan in het zijnet.
78
Akpala mist nog wat scherpte. Odjidja speelt de Nigeriaan mooi vrij in de zestien, maar die schiet onbesuisd hoog over.
80
Vervangen Ryan Donk
Ingevallen Thibaut Van Acker

Simaeys schuift een rij naar achteren en zo kan Van Acker de laatste tien minuten nog volmaken.
85
De wedstrijd is nu wat stilgevallen. Club lijkt zich dan toch tevreden te stellen met drie doelpunten. Charleroi kan niet beter.
86

Goal
Doelpunt van Nabil Dirar (Ivan Perisic)
Te vroeg conclusies getrokken. Perisic is niet zelfzuchtig en biedt Dirar de 4-0 aan.
88

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Carl Hoefkens)
Perisic met zijn vierde van de avond. Hoefkens is de aangever.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.