Germinal Beerschot
eupEupen
Datum: 29/12/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - Eupen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en Eupen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom op het Kiel voor de degradatietopper tussen Germinal Beerschot en Eupen. Beide ploegen zagen vorige speeldag hun wedstrijd afgelast en hopen met een driepunter toch nog met een goed gevoel het jaar af te sluiten.

Bij Germinal Beerschot gaat Jacky Mathijssen nog op zoek naar zijn eerste zege. In het kamp van de tegenstander zal Kevin Vandenbergh erop gebrand zijn om tegen zijn ex-ploeg te scoren.
Opstellingen
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Monteyne Martijn, Monteyne Pieterjan, Clement Philippe, Haroun Faris, Custovic Adnan, Tshibuabua Bavon, Mikulic Tomislaw, Wamfor Justice, Goor Bart, Wanyama Victor.
Eupen: Werner Olivier, Iandoli Alessandro , Zukanovic Ervin , Milicevic Danijel , Lepiller Matthias, Obradovic Marko, Saglik Enes , Costas dos Santos Alex, Vinamont Olivier, Panizzolo Daniel, Vandenbergh Kevin.
1
Germinal Beerschot laat de bal rollen. Wie sluit er het jaar af met een driepunter? We weten het over 90 minuten.
4
De eerste minuten hebben nog geen doelgevaar opgeleverd. Eupen is duidelijk niet gekomen om alles dicht te gooien en houdt met Obradovic en Vandenbergh twee spitsen in de frontlinie.
7
Matthias Lepiller is beducht en bevreesd voor zijn afstandsschoten en zet zich dan ook achter de eerste vrije trap. Kaminski heeft weinig problemen met het schot van de Fransman.
8
Germinal Beerschot kijkt bijna tegen een achterstand aan. Saglik onderschept het leer en speelt tot bij Lepiller. Zijn poging gaat maar nipt naast.
10
Het thuispubliek begint te fluiten. Eupen speelde even kat en muis met de spelers van Germinal Beerschot en dat vinden de paars-witte fans duidelijk niet leuk.
12
Het belooft een zware avond te worden voor Germinal Beerschot. De thuisploeg slaagt er niet in om de bal in de ploeg te houden en Eupen zet hoog druk. Kan Jacky Mathijssen daar een antwoord op vinden.
13
Derde kans in zes minuten voor Eupen. De bal wordt diep gespeeld richting Obradovic en die mikt tussen twee Antwerpse verdedigers over.
14
Germinal Beerschot geeft eindelijk een antwoord. Bavon heeft ehter pech en ziet zijn schot op de buitenkant van de paal belanden.
18
Het is even alle hens aan dek achteraan bij Eupen. Germinal Beerschot voert de druk op en pompt het leer in het strafschopgebied. Een kans vloeit er echter niet uit voort.
22
Het tempo is terug gaan liggen. Germinal Beerschot heeft het tussenoffensiefje niet kunnen aanhouden.
25
Het blijft moeilijk voor Germinal Beerschot om te scoren. Faris Haroun komt in een uitstekende positie, maar de middenvelder kraakt volledig zijn schot en trapt het leer op de rug van een ploegmaat.
26
Eupen steekt nog eens de neus aan het venster via een hoekschop van Lepiller. Panizzolo kopt de inzet van de Fransman voorlangs. Kaminski stond aan de grond genageld.
29
Haroun zit niet goed in de wedstrijd. Voor de tweede keer in tien minuten krijgt hij bij een schietkans het leer niet goed onder controle.
34
Het is niet echt hartverwarmend wat Germinal Beerschot en Eupen op de mat brengen. Ik denk dat veel supporters liever ergens aan een of andere feestdis zaten dan in de Antwerpse tribunes.
35
Bijna mogen de fans van Eupen juichen. Lepiller komt alleen voor Kaminski, maar de Fransman duwt het leer naast. Het is al wel de vierde goede kans voor de Oostkantonners. De teller bij Germinal Beerschot blijft op één steken.
38
De vrije trappen van Lepiller zijn vanavond allesbehalve gevaarlijk. Regelmatig treft de huurling het doelkader, maar mikt hij meter naast.
39
Het lijkt maar niet te lukken voor Bavon Tshibuabua, die bal tegen de netten te krijgen. De voeten van Olivier Werner verhinderen dat de Congolees zijn eerste van het seizoen maakt.
44
Bij Eupen komt het gevaar altijd via Lepiller. De Fransman krijgt een nieuwe poging op vrije trap. Zijn schot is deze keer wel tussen de palen, maar Kaminski bokst het leer naar veiliger oorden.


Scheidsrechter
Rust
Geen doelpunten na 45 minuten op het Kiel. Nochtans kregen beide ploegen enkele grote kansen in een matige eerste helft, maar Lepiller stak voor de bezoekers het leer twee keer naast. Voor de thuisploeg mikte Bavon zijn pogingen op de paal en op de voeten van Olivier Werner.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Germinal Beerschot en Eupen starten aan hun laatste 45 minuten van 2010. Veel fans zullen het niet erg vinden dat het niet langer moet duren, want er valt weinig te beleven.
48
Aiaiai, Germinal Beerschot laat het na om op voorsprong te komen. Adnan Custovic mikt het leer vanop de strafschopstip naast. Net daarvoor had Tshibuabua zijn derde kans van de avond op de voeten van Werner getrapt.
54
De kansen na de pauze zijn voor Germinal Beerschot. Een schot van Bart Goor wijkt af en dwarrelt naast.
57
Er was een periode dat Custovic de ballen er met de ogen dicht inlegde, maar op het Kiel lukt de Serviër dat niet. Custovic mist volledig zijn schot, het leer gaat meters naast.
59
Kans nummer vier voor Bavon en opnieuw kan de Congolees niet scoren. Zijn poging vliegt ver naast.
63
De druk van Germinal Beerschot verhoogt, maar de kans van Haroun spat uiteen op de binnenkant van de paal.
66
Eupen raakt nu niet meer uit de iomknelling van de thuisploeg; Een doelpunt hangt in de lucht.
67
Bart Goor solliciteert naar het doelpunt van de week en knalt vanuit een scherpe hoek naar doel. Werner is bij de pinken en heeft de bal meteen klemvast.
67
Vervangen Enes Saglik
Ingevallen Pape Moussa Diakhate


70
Het is alles Germinal Beerschot dat de klok slaagt. Haroun krijgt een nieuwe kans, maar nu zit Werner ertussen met de vingertoppen.
74
Vervangen Marko Obradovic
Ingevallen Christian Kabasele


77
Germinal Beerschot speelt met vuur. De paars-witte spitsen blijven de missers aan elkaar rijgen. Custovic wringt een nieuwe poging knullig de nek om. Straks krijgen de Antwerpenaren het deksel op de neus.
82
Vervangen Adnan Custovic
Ingevallen Tosin Dosunmu


82
Vervangen Matthias Lepiller
Ingevallen Marc Hendrikx


84
 Gele kaart voor Daniel Panizzolo
Dosunmu smeert bij zijn eerste actie meteen een tegenstander een gele kaart aan. Panizollo gaat in het boekje voor een haakfout op de Nigeriaan.
87
 Gele kaart voor Tomislaw Mikulic



Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.