Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Herbeleef Lierse SK - Westerlo (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Lierse SK en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vanavond staat op het Lisp de Kempense derby tussen Lierse en Westerlo op het programma. De thuisploeg kreeg afgelopen weekend een opdoffer van jewelste op het veld van Anderlecht, en moet op zoek naar eerherstel. Trainer Eric Van Meir laat Joeri Dequevy uit de selectie na zijn uitlatingen in de pers. Ook Westerlo, momenteel 11de in de stand, kan de punten goed gebruiken om met een gerust gemoed de winterstop in te gaan.
Lierse SK: Kawashima Eiji, De Wree Kris, Sekour Youcef, Sonck Wesley, Radzinski Tomasz, Claasen Daylon, Gaxa Sibonsio, Gilberto SebastiĆ£o Amaral, Thiebaut Gunter, Van Hemert Roel, Kovacs Peter.
Westerlo: De Winter Yves, Corstjens Wouter, Bruls Christian, Annab Lens, Henrique Paulo, Modubi Michael, Delen Jef, Farssi Rachid, Molenberghs Jarno, Cools Jens, Mravac Adnan.
2
Eerste poging van de thuisploeg. Claasen en Sonck in de herkansing botsen echter op De Winter.
3
Henrique duikt in een opening, maar Van Hemert is attent en kan hem de bal tijdig ontsnoepen.
10
Vrije trap voor Westerlo met Christian BrĆ¼ls. Jens Cools kopt de bal over.
19
Door een misverstand in de verdediging van Westerlo, krijgt Claasen de kans van de match om Lierse op voorsprong te brengen, maar hij schiet naast.
22
Henrique wordt diep gestuurd en sprint langs Van Hemert en Gilberto, maar hij besluit op Kawashima.
25
Snedige aanval van Westerlo. Henrique steekt de bal binnendoor tot bij Molenberghs, maar die ziet zijn schot rakelings naast het doel verdwijnen.
27
Wederom dreiging van de bezoekers. Corstjens kopt vanuit een moeilijke positie, maar krijgt de bal niet binnen het kader.
30
Farssi wordt diepgestuurd langs de zijlijn, maar zijn voorzet dwarrelt in de handen van Kawashima. Westerlo lijkt de wedstrijd meer en meer naar zich toe te trekken.
42
 Gele kaart voor Jens Cools

42
Cools haalt Radzinski net buiten het strafschopgebied onderuit en krijgt terecht geel. De vrije trap die eruit volgt, levert echter geen doelgevaar op voor de thuisploeg.
45
 Gele kaart voor Wesley Sonck
Wegtrappen van de bal

Scheidsrechter
Rust
Beide ploegen zoeken na een matige eerste helft de kleedkamers op. Ondanks enkele kansen aan beide kanten, prijkt de 0-0 nog op het bord. Lierse kreeg na een kwartier de kans om op voorsprong te komen, maar Claasen liet een open kans onbenut. Halfweg de eerste helft leek Westerlo het laken naar zich toe te trekken met kansen voor Molenberghs, Corstjens en een bedrijvige Henrique. In de laatste minuten leek Lierse het evenwicht terug te herstellen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft wordt op gang geschoten door dezelfde 22 spelers. Geen wissels aan beide kanten.
46
 Gele kaart voor Rachid Farssi
Na Sonck krijgt nu ook Farssi een domme gele kaart voor het wegtrappen van de bal.
54
Na een offensief van Westerlo volgt een snedige counter van Lierse via Claasen. Die stuurt Razindski in de diepte, maar de Poolse Canadees kan net niet bij de bal.
57
Vervangen Youcef Sekour
Ingevallen Jurgen Cavens

58

Goal
Doelpunt van Peter Kovacs (Jurgen Cavens)
Cavens staat nog maar net op het plein of hij bewijst zijn waarde al. Hij bedient Kovacs die met een onhoudbare kopbal de thuisploeg op voorsprong brengt.
60
Twee minuten later is Lierse dicht bij een tweede treffer. Cavens geeft een verre voorzet van op het middenveld. Radzinski controleert de bal met de borst, maar zijn schot belandt op het dak van het doel.
62
Gaxa zet zich door en haalt de achterlijn. Door geharrewar in de Westelse defensie, belandt zijn voorzet ei zo na in doel, maar Yves De Winter kan met een reflex de meubelen redden voor de bezoekers.
67
Jan Ceulemans tracht het tij te keren met een dubbele wissel. Iakovenko en Dekelver komen in de ploeg voor Molenberghs en Annab.