Datum: 30/12/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Lokeren en Racing Genk werken de laatste competitiematch van 2010 af. Na vanavond ligt de competitie stil tot 18 januari.

De Waaslanders zijn de revelatie van het seizoen en wonnen hun zeven laatste thuiswedstrijden, onder andere tegen Standard en Club Brugge. Door de afgelaste wedstrijden kwam Lokeren echter al 18 dagen niet meer in actie.

Racing Genk kan zich na de zege van Anderlecht in Kortrijk geen puntenverlies veroorloven. De Limburgers trokken op volle sterkte naar Daknam.
Opstellingen
Lokeren: Copa Barry Boubacar, Gueye Ibrahima, Taravel Jérémy, Leko Ivan, Persoons Koen, Overmeire Killian, Tiko Tshilola Tshinyama, De Ceulaer Benjamin, Mokulu Tembe Benjamin, De Pauw Nill, Tshimanga Katuku.
Racing Genk: Courtois Thibault, Matoukou Eric, Carlos Joao, Hubert David, Anele Ngongca, Tözser Daniel, Pudil Daniel, De Bruyne Kevin, Barda Elyaniv, Ogunjimi Marvin, Vossen Jelle.
1
Lokeren heeft de wedstrijd op gang getrapt. Kunnen de Waaslanders ook de scalp van Racing Genk pakken of gaan de Limburgers met de drie punten naar huis?
1
Matoukou ontsnapt na twintig seconden al aan een gele De Genkse verdediger gaat fel door op zijn tegenstander. Vervecken maant hem aan tot kalmte.
2
Kevin De Bruyne kan het jaar 2010 toch nog met een goed gevoel afsluiten. Voor het eerst sinds 17 oktober staat de middenvelder terug in de basis.
3
Barda gaat na een duel met Tshimanga tegen de grond. De Israëliër vraagt een strafschop voor een trekfout, maar Vervecken wil de bal nog niet op de stip leggen.
6
Racing Genk eist in de eerste minuten het leer op. Tot kansen leidt het voorlopig niet. Lokeren plooit ver terug en vangt de Limburgers goed op.
8
Maes is weer heel aanwezig voor zijn bank en vraagt zijn spelers om meer naar voren te schuiven.
10
Lokeren heeft het moeilijk om in de eerste minuten zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Thibaut Courtois heeft nog geen bal gezien.
12
Tshimanga onderstreept weer zijn kwaliteiten als verdediger. Hij snoept mooi de bal af van Elyaniv Barda. Bij Club Brugge zullen ze hem opnieuw met argusogen volgen.
14
Lokeren heeft het moeilijk om uit te voetballen. Er staat telkens een mannetje om druk uit te oefenen.
15

Goal
Doelpunt van Derrick Tshimanga (Onbekend Onbekend)
Courtois heeft nog geen bal moeten pakken, maar Sporting Lokeren staat wel op voorsprong. Een slechte voorzet van Tshimanga belandt achter de 18-jarige goalie in de touwen. Niet te pakken voor de rijzige Courtois.
17
De voorbereiding op het doelpunt mocht ook gezien worden. Ondanks de hoge Genkse druk liet Lokeren de bal goed rondgaan. Het doelpunt van Tshimanga was de zestiende opeenvolgende Lokerse baltoets.
18
Racing Genk heeft al snel de kans om de bordjes terug gelijk te zetten, maar een voorzet van Pudil wijkt nog af op de voet van Gueye. Daardoor kan Marvin Ogunjimi niet besluiten.
20
Overmeire beroert de bal met de hand, maar Vervecken houdt de kaarten voorlopig op zak.
21
De Bruyne verstuurt een uitstekende dieptepass richting Ogunjimi. De Mechelse aanvaller heeft een boulevard aan ruimte voor zich, maar de lijnrechter vlagt hem terug.
23
Het openingsdoelpunt heeft Lokeren duidelijk deugd gedaan. De Waaslanders komen beter in de wedstrijd en drukken Genk even terug voor hun eigen doel.
25
Hubert wil net als Tshimanga een verrassend doelman uit de tweede lijn maken. Copa doorziet het plannetje van de Genkse middenvelder en plukt de bal eenvoudig uit de lucht.
27
De statistieken spreken vanavond in het voordeel van Lokeren. De troepen van Peter Maes kwamen dit seizoen al negen keer op voorsprong, geen enkele keer bleef het zonder punten achter. Kan Racing Genk dat doorbreken?
29
Het openingsoffensief van Racing Genk heeft geen vervolg gekregen. Kevin De Bruyne probeert het tij te keren. Zijn schot gaat een metertje over de kooi van Copa.
31
Joao Carlos deelt een tik uit aan Ivan Leko, maar Vervecken geeft Lokeren voordeel. De Waaslanders spelen het slecht uit. De voorzet van De Ceulaer belandt achter de mee opgerukte Overmeire.
32
De ballen van Vossen vliegen niet meer altijd tegen de netten. De topschutter neemt een voorzet van Pudil in een keer op de slof, maar de bal rolt in het hoekje van de zestienmeter over de achterlijn.
33
Een schot van Leko blijft hangen voor de voeten van De Ceulaer. De bal moet eigenlijk altijd tussen de palen zijn, maar de Genkenaar knalt het leer bijna over de tribunes. Hier zat meer in voor Lokeren.
35
Barda maakt opnieuw kennis met Tshimanga. De Israëlier probeert de linksachter op snelheid voorbij te gaan. Tevergeefs.
37

Goal
Doelpunt van Ibrahima Gueye (Derrick Tshimanga)
Daknam ontploft een tweede keer voor een schitterend doelpunt. Gueye was na een hoekschop blijven hangen en profiteert van een foutje van Joao Carlos om de 2-0 staalhard in het dak van het doel te knallen.
38
 Gele kaart voor Joao Carlos
Bij Racing Genk is er veel protest. Joao Carlos is na in de actie voor het doelpunt tegen de grond gegaan, maar de Braziliaan gaat gewoon zelf in de fout. Een 100 % geldig doelpunt voor Lokeren.
45
De Ceulaer is in de slotminuut nog dicht bij de 3-0. De Genkenaar mikt het leer naar de korte hoek. Daar ligt Courtois echter in de weg.
45
Copa is en blijft een showkonijn. De Ivoriaan riskeert lijf en leden om een Genkse voorzet te plukken boven drie Lokerse hoofden.


Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een 2-0-voorsprong voor Lokeren. De Waaslanders beleefden een moeilijk openingskwartier, maar na een lucky goal van Katuku Tshimanga trok de thuisploeg het laken naar zich toe. Copa bleef lange tijd werkloos en de mee opgerukte Gueye maakte er met een droge knal 2-0 van. Racing Genk zal na de rust uit een ander vaatje moeten tappen als het 2010 niet wil afsluiten met een nederlaag.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen. Is Racing Genk nog in staat om iets terug te doen of doet Lokeren er nog eentje bij?
48
Racing Genk krijgt maar geen bal tussen de palen. Onder druk van Killian Overmeire knalt Marvin Ogunjimi het leer in de tribunes.
49
Klein opstootje. Hubert maakt zich kwaad na een zware tackle van Overmeire. Beide spelers staan hoofd tegen hoofd, Vervecken komt tussenbeide om het brandje te blussen.
51
Racing Genk moet even met tien verder. Anele is na een duel op de grond blijven liggen en moet naar de kant voor verzorging.
52
Het blijkt nog mee te vallen voor de Zuid-Afrikaan van Racing Genk. Anele komt terug tussen de lijnen en geeft meteen een bal mee aan Barda.
55

Goal
Doelpunt van Joao Carlos (Daniel Tözser)
Racing Genk knokt zich terug in de wedstrijd. Een vrije trap van De Bruyne belandt via Daniël Tözser uiteindelijk voor de voeten van Joao Carlos. De Braziliaan schuift het leer voorbij Copa en maakt zo zijn foutje van de eerste helft goed.
57
Lokeren probeert Racing Genk opnieuw een tik uit te delen. Mokulu trapt echter naast de bal, Leko duwt het leer naast doel.
59
Tshimanga gaat op de voet staan van Barda. Racing Genk voert de druk op. De vrije trap van Tozser wordt veilig weggewerkt.
63
Joren Trompet staat klaar om in te vallen. Het Lokerse talent krijgt zijn eerste speelminuten van het seizoen. Een mooi eindejaarsgeschenk van Peter Maes.
65
Vervangen Nill De Pauw
Ingevallen Jore Trompet

De Pauw moet naar de kant voor Trompet. Maes kiest dus voor een iets behoudendere aanpak.
67
Het wordt heel mistig op Daknam. Hopelijk kan de wedstrijd nog volgemaakt worden. Er zijn ondertussen al voldoende wedstrijden afgelast.
68
Vervangen Kevin De Bruyne
Ingevallen Thomas Buffel

De Bruyne zit na de rust niet meer in de wedstrijd en mag gaan rusten. Thomas Buffel komt hem vervangen.
69
Lokeren steekt nog eens de neus aan het venster. Leko klimt het hoogst en knikt het leer richting doel. Courtois heeft geen probleem om de bal uit de lucht te plukken.
71
Racing Genk heeft na de aansluitingstreffer geen kansen meer gekregen om langszij te komen. De Limburgers proberen de druk wel aan te houden.
74

Goal
Doelpunt van Marvin Ogunjimi (Jelle Vossen)
Het kon niet uitblijven. Marvin Ogunjimi zet de bordjes terug gelijk. De Limburgers vinden voor het eerst een gaatje in de Lokerse muur en Ogunjimi maakt er op aangeven van Vossen 2-2 van.
77
 Gele kaart voor Thomas Buffel
Buffel trapt onbewust op de voet van Persoons. De middenvelder gaat wel in het boekje van Vervecken.
78
Niet Ivan Leko maar Jeremy Taravel vuurt de vrije trap af richting doel. Courtois pakt klemvast.
82
Racing Genk is dicht bij de 2-3. Een afgeweken schot van Tozser belandt tegen de paal en Vossen trapt in de herneming op Persoons. De topschutter claimt een strafschop voor handspel, maar Vervecken heeft het bij het rechte eind en legt de bal niet op de stip.
85
Vervangen Ivan Leko
Ingevallen Julien Bailleul

De leeggespeelde Leko maakt plaats voor Bailleuil.
90
 Gele kaart voor Eric Matoukou
Matoukou haalt De Ceulaer neer en krijgt nog een geel streepje achter zijn naam.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.