Volg de match tussen Anderlecht en Standard live, samen met vele andere supporters.

Opvallend: Van Damme is bij zijn debuut meteen aanvoerder.

Er is lang naar uitgekeken en veelvuldig over gesproken, maar vandaag is het eindelijk zo ver: Anderlecht en Standard staan tegenover elkaar in wat een bijzonder pittige topper belooft te worden. Marcin Wasilewski speelt voor het eerst tegen Standard sinds de horrortackle van Axel Witsel anderhalfjaar geleden. Witsel zelf is er echter niet bij, hij zit een schorsing uit. Bovendien staat de partij in het teken van de terugkeer van Jelle Van Damme en Mémé Tchité naar het Astridpark. De twee ontpopten zich bij Anderlecht tot cruciale schakels in het team van Ariël Jacobs, maar spelen nu in het shirt van Standard. Er wacht hen ongetwijfeld een warme ontvangst.
Anderlecht: Proto Silvio, Wasilewski Marcin, Juhasz Roland, Mazuch Ondrej, Lecjaks Jan, Polak Jan, Legear Jonathan, Boussoufa Mbark, Biglia Lucas, Gillet Guillaume, Lukaku Romelu.
Standard: Blazic Srdan, Van Damme Jelle, Pocognoli Sebastien, Ciman Laurent, Opare Daniel, Daerden Koen, Tchite Mohammed, Carcela-Gonzalez Mehdi, Mangala Eliaquim, Camara Pape, Nong Aloys.
00:00
Anderlecht kan zich vanavond weer zes punten los spelen van Racing Genk, dat wel een wedstrijd minder speelde. Paars-wit is bovendien tuk op revanche na de 5-1 vernedering in Luik enkele maanden geleden.
1
We zijn er aan begonnen.
1
Er hangt nog heel wat rook op het veld omwille van de afgeschoten vuurpeilen, dus is het even wachten op de aftrap.
6
Beide teams tasten voorlopig wat af.
7
 Gele kaart voor Roland Juhasz
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Juhasz.
10
Het eerste gevaar komt van Anderlecht. Juhasz kopt een vrijschop aan de tweede paal hoog over.
15
Anderlecht neemt het heft nu in handen, Standard lijkt vooral op de counter met de razendsnelle Tchité te loeren.
19
 Gele kaart voor Jelle Van Damme
Het Astridpark juicht. Jelle Van Damme krijgt geel.
25
 Gele kaart voor Pape Camara

26
Het blijft wachten op echt grote kansen. Anderlecht heeft de wedstrijd wel in handen, maar komt niet echt tot doelrijpe mogelijkheden.
32
Er zit nog steeds weinig tempo in de wedstrijd. Het is wachten op een goal die de match echt openbreekt.
40
Standard blijft uitstekend verdedigen. Anderlecht komt voorlopig niet aan kansen toe.

Scheidsrechter
Rust
Na een erg magere eerste helft gaan we rusten met een logische scoreloze ruststand. Anderlecht was baas, maar stuitte op een sterke Standard-defensie. De bezoekers stelden aanvallend ook niet veel voor. Hopelijk brengt de tweede helft beterschap.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Eindelijk nog eens opwinding in de zestien, niet toevallig op een stilstaande fase. Juhasz kopt een vrijschop naast doel.
46
De tweede helft is afgetrapt. Kan één van beide teams de wedstrijd eindelijk openbreken?
49

Goal
Doelpunt van Guillaume Gillet (Mbark Boussoufa)
De ban is eindelijk gebroken. Guillaume Gillet kan met een subtiel tikje Lazic kloppen na een mooie actie van Boussoufa. 1-0, de muur van Standard is doorbroken.
51
Penalty voor Anderlecht! Uitgerekend Van Damme trekt Gillet neer, De Bleeckere aarzelt terecht niet. De bal gaat op de stip.
51
Van Damme mag trouwens blij zijn dat hij aan een tweede gele kaart ontsnapt.
52

Goal
Doelpunt van Jonathan Legear (Onbekend Onbekend)
Legear trapt de strafschop perfect binnen: 2-0.
54
Vervangen Koen Daerden
Ingevallen Mbaye Leye

60
Anderlecht blijft baas. De 3-0 lijkt dichter bij dan de 2-1.
63
Daar is bijna de 3-0: Wasilewski kopt een voorzet van Jonathan Legear van dichtbij naast.
72
Vervangen Aloys Nong
Ingevallen Réginal Goreux

72
D'Onofrio voerde sinds de 2-0 al een paar wissels door, zonder veel succes voorlopig.
76
De wedstrijd kabbelt naar zijn einde toe. Standard speelt nog steeds niet veel klaar, voor Anderlecht hoeft het niet meer.