Datum: 21/01/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Kehrweg Stadion

Herbeleef Eupen - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Eupen en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Club Brugge opent het tweede deel van de competitie op het veld van Eupen. Blauw-zwart wil graag een vervolg breien aan de twaalf op vijftien die het voor Nieuwjaar boekte. De vraag is of de winterpauze de interne twisten heeft geblust. Adrie Koster moet het stellen zonder de niet volledige fitte Stijn Stijnen en de geschorsten Nabil Dirar en Jonathan Blondel. Junior Diaz en Stefan Scepovic werden over het hoofd gezien. Club heeft er naar eigen zeggen een goed oefenkamp in Spanje opzitten, maar verloor wel alle drie zijn oefenmatchen. Eupen leed dinsdag een 0-1-nederlaag tegen KV Mechelen. De Oostkantonners verlieten onder Albert Cartier de degradatieplaatsen en willen dat liefst zo houden. Eupen trok met Mohamed Dahmane een ex-Clubspeler aan die erop gebrand was zich te tonen tegen zijn ex-ploeg. De Duitstaligen hoopten dat de papieren van hun nieuwkomer tijdig in orde geraakten, maar dat blijkt niet het geval te zijn.
Opstellingen
Eupen: Werner Olivier, Iandoli Alessandro , Costas dos Santos Alex, Zukanovic Ervin , Panizzolo Daniel, Abder Jadid, Milicevic Danijel , Lepiller Matthias, Vandenbergh Kevin, Vinamont Olivier, Saglik Enes .
Club Brugge: Coosemans Colin, Van Gijseghem Daan, Donk Ryan, Hoefkens Carl, Van Der Heyden Peter, Perisic Ivan, Vargas Ronald, Kouemaha Dorge, Geraerts Karel, Simaeys Jeroen, Dalmat Wilfried.
1
Op een licht besneeuwd terrein gaat de wedstrijd van start.
3
De meegereisde Clubfans laten duidelijk hun ongenoegen blijken over de denigrerende woorden van Vadis aan het adres van Gert Verheyen. "Vadis buiten", is te lezen op een spandoek.
6
Eupen steekt even de neus aan het venster. Op een voorzet van Iandoli brengt Coosemans redding met de vuisten. Vandenbergh kan in de herneming niet voor het nodige gevaar zorgen.
9
Vandenbergh ligt op vinkenslag, maar wordt in buitenspelpositie teruggevlagd.
11
Op de tegenaanval komt Perisic in balbezit in de Eupense zestien. Zijn voorzet wordt afgeblokt.
12
Dalmat neemt een afvallende bal in één tijd op de slof, maar Zukanovic kan met het hoofd wegwerken.
13
Oh la la, Iandoli trapt compleet naast de bal, waardoor Dalmat op rechts vrij komt te staan. De Fransman vindt Kouemaha aan de tweede paal, maar de thuisdoelman houdt Club van een voorsprong.
14
 Gele kaart voor Jeroen Simaeys

18
 Gele kaart voor Daniel Panizzolo
Panizzolo glijdt door op een bezoeker en krijgt geel.
20
 Gele kaart voor Carl Hoefkens
Tweede gele kaart voor Club. Hoefkens legt Milisevic neer aan de rand van de zestien. De Clubcaptain is geschorst voor de volgende match.
21
Lepiller dwingt Coosemans tot een goede redding. Dit was een mooie kans voor Eupen om de score van op vrijschop te openen.
23

Goal
Doelpunt van Wilfried Dalmat (Onbekend Onbekend)
De tweede kans voor de bezoekers is raak. Na een voorzet van op links verlengt Vargas de bal tot bij de vrijstaande Dalmat en die knalt staalhard in de kruising.
24

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Ronald Vargas)
Ongelofelijk. Binnen de minuut zit Club op rozen. Na een snelle tegenaanval gaat Vargas door op rechts. Alex trapt naast de bal en Perisic heeft het leer maar in doel te tikken.
26
De reactie van Eupen mag er zijn. Vandenbergh wordt diep gestuurd, maar de pocketspits knalt naast.
26
En daar is Vandenbergh opnieuw. Na een tikje van Milicevic verschijnt de Eupense spits schuin voor Coosemans en trapt op doel. De Clubgoalie pareert het schot.
27
Het is niet te geloven, maar daar is Vandenbergh opnieuw dicht bij de aansluitingstreffer. Coosemans verkleint echter goed de hoek, waardoor VDB de bal nu naast het lege doel trapt.
34
Na die drie kansen van Vandenbergh is de match een beetje stilgevallen.
35
Onze woorden zijn nog niet koud of Vandenbergh bedient Milicevic die niet ver naast de kooi van Coosemans knalt. Toch weer een verwittiging voor de West-Vlamingen en dat moet ook Adrie Koster gezien hebben.
38

Goal
Doelpunt van Ronald Vargas (Karel Geraerts)
Geraerts verovert de bal en lanceert zo Vargas richting Werner. De Venezolaan zorgt met een mooie plaatsbal voor een geruststellende 0-3-voorsprong. Nog voor de pauze lijkt de buit al binnen voor een superefficiënt Club.
41
Vierde mogelijkheid voor Vandenbergh, maar het lijkt niet de avond van de Eupense spits te worden. Coosemans werpt zich goed in de baan van het schot.
42
Vargas voelt zich zelfs op een besneeuwd terrein goed in zijn sas. De Brugse draaischijf stuurt Kouemaha alleen op Werner af, maar die kan nog redding brengen.
43
 Gele kaart voor Dorge Kouemaha
De Kameroener lijkt de bal met de hand mee te nemen en krijgt geel. De herhaling toont dat dit niet zo is.


Scheidsrechter
Rust
Na een uitermate trage start knalde Club iedereen binnen één minuut wakker. Dalmat en Perisic trapten de bezoekers op een 0-2-voorsprong. Vandenbergh kreeg vier goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te netten, maar de scherpte ontbrak bij de pocketspits. Op de tegenaanval diepte Vargas de score verder uit.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Eupen trapt de tweede helft op gang.
46
Vervangen Jadid Abder
Ingevallen Pape Moussa Diakhate


51

Goal
Doelpunt van Ronald Vargas (Dorge Kouemaha)
Club lijkt op weg naar een gala-avond. Kouemaha loodst Vargas door de buitenspelval en de Venezolaan twijfelt niet oog in oog met Werner. Meteen zijn veertiende van het seizoen.
54
Vadis loopt zich warm, maar dat zien de Clubfans niet graag gebeuren. Een afkeurend geluid is te horen vanuit het bezoekersvak.
60
Kouemaha krijgt ook nog eens een kans, maar de hoek is te schuin om voor echt gevaar te kunnen zorgen.
64
Coosemans werpt zich opnieuw goed in de baan van een schot. Milicevic begrijpt er niets van dat ook hij niet kan scoren.
65
Vervangen Jeroen Simaeys
Ingevallen Vadis Odjidja

"Gertje Verheyen", scandeert de Clubaanhang terwijl Odjidja het plein oploopt.
65
Vervangen Dorge Kouemaha
Ingevallen Joseph Akpala


67
Odjidja heeft het echt verkorven bij zijn eigen fans. Telkens hij aan de bal komt, stijgt er een luid boegeroep uit het bezoekende vak. Wat zal dat volgende week geven wanneer Club thuis speelt?
69
Akpala en Vargas missen de kans op 0-5. Club laat na om de Oostkantonners volledig af te straffen.
70
Vervangen Danijel Milicevic
Ingevallen Freddy Mombongo


75
Club heeft de match volledig onder controle en dringt niet echt meer aan. Eupen kan daar niets meer tegenoverstellen en ondergaat de wet der sterkste.
77
Vandenbergh scoort dan toch, maar wordt teruggefloten voor buitenspel. Ten onrechte zo blijkt. Dit had de eerredder voor Eupen moeten zijn.
77
Vervangen Ronald Vargas
Ingevallen Jorn Vermeulen

Draaischijf Vargas mag gaan rusten. De Venezolaan heeft meer dan zijn stempel gedrukt op deze match.
78
Vervangen Kevin Vandenbergh
Ingevallen Marko Obradovic


82
De wedstrijd is gespeeld. Club tikt de bal rustig rond.
84
Mombongo gaat stevig door en Coosemans, die toch wel weer goed bij de les is. De Eupenspeler krijgt een fout tegen.
90
Akpala scoort de vijfde Brugse treffer, maar ook hij wordt (ten onrechte) afgevlagd voor buitenspel.
90

Owngoal
Owngoal van Carl Hoefkens: -
Na een hoekschop krijgen ze bij Club de bal niet weg en Hoefkens trapt via het hoofd van Coosemans de eindstand op het bord.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.