Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent wint burenstrijd van Lokeren
Ruben Philippe

AA Gent heeft de Oost-Vlaamse derby met 2-1 van Lokeren gewonnen. Door de zege komt de ploeg van Dury alleen op de derde plaats met vijf punten achterstand op Genk. Lokeren blijft op de vijfde stek staan.

De thuisploeg kon geen beroep doen op zijn spits Arbeitman. Soumahoro kreeg daardoor de voorkeur boven Coulibaly. Ook bij Lokeren moesten ze hun vaste aanvaller missen. De Ceulaer zat immers een schorsingsdag uit. Deekman was de nieuwe man in de punt van de aanval.

Goed bij schot

AA Gent en Lokeren maakten er een erg boeiende eerste helft van. De thuisploeg kwam al vrij vroeg op voorsprong na een rare goal van Soumahoro. De flankspeler kneep naar binnen, maar verkoos een schot in de korte hoek boven een voorzet. Dat tot grote verbazing van doelman Copa die meteen geklopt was.

Veel kansen zagen we niet, maar elke doelpoging veranderde wel meteen in goud. Soumahoro zette zich opnieuw door op de flank en besloot ditmaal wel voor een voorzet te kiezen. Lepoint bedankte zijn ploegmaat met een kurkdroge knal voorbij de Ivoriaanse doelman van Lokeren.

Over en uit denkt men dan. Lokeren knokte zich echter opnieuw in het wedstrijdbeeld. De Pauw haalde vanop afstand verschroeiend uit. Jorgacevic raakte het zoevende afstandsschot nog met zijn vingertoppen, maar kon het knappe doelpunt niet verhinderen. De magistrale trap van De Pauw was ook meteen het startschot voor een nieuwe stormloop. Overmeire en Deekman kregen voor rust nog de beste kansen, maar  besloten op een sterke Jorgacevic.

Vizier niet op scherp

De tweede helft was een stuk minder aangenaam om volgen. Het spel werd ruwer en de kansen werden schaarser. AA Gent startte wel met meer druk, maar grote kansen leverde dat niet op. De thuisploeg zag bovendien dirigent Soumahoro met een blessure naar binnen hinken.

Copa werd nog een maal aan het werk gezet op een kopslag van de ingevallen Coulibaly. De Ivoriaanse doelman zweefde zijn inzet echter mooi uit zijn doelkader. Pas in de laatste tien minuten schoot Lokeren terug wakker. De Pauw en Taravel zagen hun pogingen allebei gemist.

De afwerking bleek vanavond de boosdoener voor Lokeren. De bezoekers verdienden zeker een punt, maar het Lokerse vizier stond niet op scherp. Zo trapte eerst Overmeire een ideale kans nog over de kooi van Jorgacevic, nadien mistte De Pauw het doel op een haar na.