Herbeleef KRC Genk - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KRC Genk en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
KVK-trainer Hein Vanhaezebrouck keert terug naar de Genkse Cristal Arena. De heenmatch eindigde op 1-0 voor de Kortrijkzanen door een doelpunt van Rossini. Kan Genk vanavond de drie punten thuishouden?
1
De aftrap is gegeven.
5
We zijn enkele minuten ver in deze wedstrijd en de eerste mogelijkheid is voor de bezoekers. Rossini mist onbegrijpelijk. Courtois haalt de bal nog van de lijn met een fantastische reflex.
6
De thuisploeg reageert onmiddellijk. Het schot van de bronzen Gouden Schoen Vossen is echter te zwak om Verbauwhede te kunnen bedreigen.
9

Owngoal
Owngoal van Ngongca Anele: -
KV Kortrijk komt op voorsprong via een eigen doelpunt van Anele. De voorzet was van Kums en Anele kopt de bal voorbij zijn eigen doelman.
14

Goal
Doelpunt van Kevin De Bruyne (Onbekend Onbekend)
De stand is alweer in evenwicht. De Bruyne scoort verrassend. Het Genkse goudhaantje had een voorzet naar Ogunjimi in gedachten, maar de bal verdween via een fraaie lobbal achter Verbauwhede.
15
Genk zet een offensiefje op. Tözser trapt vanop zo'n 30 meter. Verbauwhede werkt met veel moeite de bal nog in hoekschop.
19
 Gele kaart voor Karim Belhocine
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor de bezoekers. Belhocine begaat een overtreding op Pudil en Delferière deelt de eerste gele kaart uit.
26

Goal
Doelpunt van Giuseppe Rossini (Onbekend Onbekend)
De bezoekers staan opnieuw op voorsprong. Rossini kopt de bal overhoeks binnen. Racing Genk moet weer herbeginnen.
30
Bij Genk is men duidelijk aangeslagen door de nieuwe achterstand. Veel foute passes ook. Bijna profiteert Mboyo, maar Courtois is er natuurlijk ook nog.
32
Opnieuw wordt de Genkse doelman op proef gesteld. Ditmaal op een schot van De Mets.
35
De Genkse verdediging ziet duidelijk af de laatste tien minuten. Joao Carlos komt goed tussenbeide voor een Kortrijkzaan gevaarlijk kan worden.
39
Racing Genk kan ook nog een keer opduiken voor het doel van Verbauwhede, maar de doelpoging van Tözser is te zwak.
42
 Gele kaart voor Daniel Tözser
De tweede gele kaart van de wedstrijd is voor Tözser na een vuile overtreding (dus terechte gele kaart) op De Mets.

Scheidsrechter
Rust
KV Kortrijk gaat met een verdiende voorsprong de rust in. Genk maakte de 0-1-achterstand snel ongedaan, maar kon daarna nog maar weinig kansen creëren.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
 Gele kaart voor Jelle Vossen
Gele kaart voor Jelle Vossen voor protest.
46
Buffel is blijven staan, mogelijk brengt Vercauteren later in de wedstrijd nog wel Barda in. Bij KV Kortrijk is er uiteraard ook geen reden tot wisselen.
51

Goal
Doelpunt van Marvin Ogunjimi (Onbekend Onbekend)
Ogunjimi komt goed voor zijn rechtstreekse tegenstander en verschalkt doelman Verbauwhede. Alles is weer te herdoen. 2-2.
53
Het was de eerste goede kans in de tweede helft, want in de eerste minuten van de tweede helft viel er nog weinig te zien op de Genkse grasmat.
55
Het tempo in de wedstrijd ligt plots hoog. De wedstrijd kan nog alle richtingen uit.
57
Bijna stond het 2-3 na een ongelukkige terugspeelbal op Courtois. De Genkse doelman kon nog net de poging van Mboyo ongedaan maken.
63
Veel spektakel hier in de Cristal Arena. Het spel gaat goed op en neer. Ogunjimi en Capon kunnen echter niet afwerken.
68
 Gele kaart voor Brecht Capon
Gele kaart voor Brecht Capon.
71
Vervangen Thomas Buffel
Ingevallen Elyaniv Barda

Wissel bij Genk. Buffel gaat naar de kant en Barda krijgt nog de nodige speelminuten.
73
 Gele kaart voor Gertjan De Mets
Gele kaart voor Gertjan De Mets na een overtreding op De Bruyne.
74

Goal
Doelpunt van Daniel Tözser (Onbekend Onbekend)
Fraai vrijetrapdoelpunt van Tözser. Doelman Verbauwhede had weinig verhaal tegen het schot van de Hongaar. De Cristal Arena triomfeert !
78
Vervangen Kevin De Bruyne
Ingevallen Anthony Vanden Borre

De Bruyne mag moegestreden naar de kant. Vanden Borre maakt zijn rentree op Belgische bodem.
81
Een vrije trap van Tözser belandt hoog in de tribunes. Het kan natuurlijk niet iedere keer feest zijn voor de Hongaar.
83
Vervangen Giuseppe Rossini
Ingevallen Sawaneh Ibou

Doelpuntenmaker Rossini gaat naar de kant. Ibou mag nog zijn kans gaan in de absolute slotfase.
88
 2e gele kaart voor Karim Belhocine
Tweede gele kaart en dus rood voor Belhocine.
90
Genk hield vanavond toch nog de drie punten thuis door een fraai vrijetrapdoelpunt van Tözser. KV Kortrijk kon nog maar weinig tonen in de tweede helft. Genk toonde veel vechtlust en zag dat dan ook beloond worden met de drie punten.