cluClub Brugge
Germinal Beerschot
Datum: 29/01/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Germinal Beerschot (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Germinal Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Bij zijn terugkeer naar zijn oude werkgever laat Mathijssen Junior Kabananga debuteren. De van Anderlecht gehuurde aanvaller zal tegen Club Brugge extra gemotiveerd zijn om zich te bewijzen aan zijn nieuwe coach. Bart Goor keert terug uit blessure, maar zit op de bank.

Adrie Koster kiest voor bijna dezelfde team dat in Eupen ging winnen. Alleen Wilfried Dalmat moet plaats ruimen voor Nabil Dirar. De fel gecontesteerde Vadis Odjidja zit nog steeds op de bank.


Opstellingen
Club Brugge: Coosemans Colin, Van Der Heyden Peter, Dirar Nabil, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan, Van Gijseghem Daan, Camozzato Marcos, Simaeys Jeroen, Geraerts Karel, Donk Ryan, Vargas Ronald.
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Kagelmacher Gary , Monteyne Martijn, Clement Philippe, Wanyama Victor, Custovic Adnan, Monteyne Pieterjan, Francois Guillaume, Kabananga Junior, Wamfor Justice, Porokara Roni.
1
Germinal Beerschot trapt de wedstrijd op gang. Kunnen de elf van Jacky Mathijssen, in tegenstelling tot woensdag in de beker, nu wel iets rapen in het Jan Breydelstadion?
3
De eerste baltoets van Kabananga is niet goed. Hij mist zijn controle volledig en speelt de bal over de zijlijn.
4
Club Brugge legt een eerste vlotte combinatie op de mat. Wamfor moet een hoekschop toestaan, maar de voorzet van Dirar lijkt nergens op.
5
Ook Germinal Beerschot laat al vroeg een goede actie noteren. François brengt scherp voor doel en Coosemans riskeert lijf en leden om Custovic het schieten te beletten.
8
De bezoekers uit Antwerpen zijn niet naar Brugge afgezakt om zich in te graven. Met Porokara, Custovic, Kabananga en François heeft Mathijssen vier aanvallende pionnen tussen de lijnen gedropt.
10
Club Brugge krijgt een tweede hoekschop cadeau van Clement, maar opnieuw weigert Dirar er iets goeds mee te doen. Het leer waait ver voorbij doel.
11
Coosemans is de eerste doelman die in actie moet komen. Hij plukt probleemloos een kopballetje van Porokara.
12
Ook Kaminski mag een balletje oprapen. Al maakt Kouemaha het met een volledig mislukt schot wel heel gemakkelijk voor de jonge doelman.
16
De confrontatie tussen Club Brugge en Germinal Beerschot heeft voorlopig weinig te bieden. Het tempo ligt veel te laag en de partij mist doelgevaar om er een aangenaam kijkstuk van te maken.
21
Als we niet tot in het doelgebied raken, probeer ik het maar vanuit de tweede lijn, denkt Vargas. Het schot van de Venezolaan is tussen de palen maar recht op Kaminski.
23
Een voorzet van Perisic belandt met wat geluk voor de voet van Geraerts. De blonde middenvelder zet zijn poot tegen het leer, maar mikt naast.
28
Club Brugge vindt voorlopig de sleutel niet om de Antwerpse poort te openen. Grote kansen vielen er voor blauw-zwart nog niet te noteren.
31
Dirar krijgt een nieuwe kans om een hoekschop te nemen, maar opnieuw is de inzet van de Marokkaan te zwak. Als het voetballend niet lukt, moet Club Brugge toch meer puren uit deze situaties.
33
De beste kans van de wedstrijd is er eentje voor de bezoekers. Custovic krult een vrije trap in de korte hoek. Coosemans pakt in twee tijden.
34
 Gele kaart voor Justice Wamfor
Wamfor laat zijn voetje hangen bij Geraerts en gaat als eerste het boekje van Van de Velde in.
38
Nabil Dirar zit totaal niet in de wedstrijd. Ook nu is de voorzet van de Marokkaan te hard. Het leer verwijnt voorbij de tweede paal in niemandsland.
41
En opnieuw lukt het niet voor Dirar. Deze keer komt de Marokkaan zelfs niet tot een voorzet. Met zijn gele schoentjes duwt hij het leer knullig over de achterlijn.
45
 Gele kaart voor Ryan Donk



Scheidsrechter
Rust
Een zwakke eerste helft tussen Club Brugge en Germinal Beerschot heeft geen doelpunten opgeleverd. Jacky Mathijssen laat zijn troepen blauw-zwart opvangen vanuit de organisatie en dat lukt aardig. Club Brugge creëerde nog geen enkele kans. Germinal Beerschot kon alleen dreigen via een vrije trap van Custovic.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Welkom terug in het Jan Breydelstadion voor de tweede helft. Hopelijk valt er de komende 45 minuten meer te beleven dan in de zwakke eerste periode.
48
Club Brugge kan eindelijk eens gevaarlijk zijn. Met een gelukje belandt de bal voor de voet van Dirar, maar die wacht te lang. Geraerts besluit uiteindelijk over.
52

Goal
Doelpunt van Ronald Vargas (Dorge Kouemaha)
Club Brugge staat op voorsprong dankzij Ronald Vargas. Dorge Kouemha steekt het leer mooi tot bij de Venezolaan, die via de paal zijn vijftiende van het seizoen binnenprikt.
61
Vervangen Justice Wamfor
Ingevallen Daniel Cruz


64
Een vrije trap van Cruz snijdt scherp voor doel. Coosemans bokst weg voor de inlopende Kagelamacher.
68
Vervangen Dorge Kouemaha
Ingevallen Joseph Akpala

Kouemaha mag gaan rusten met een assist achter zijn naam. Akpala neemt zijn plaats in.
69
Ryan Donk mag zich even gelukkig prijzen.De Nederlander glijdt volledig naast de bal waardoor Kabananga vrije baan krijgt. De huurling van Anderlecht wordt echter afgevlagd.
74
Vadis Odjidja maakt zich klaar om in te vallen. Hoe zal het publiek reageren?
75
Vervangen Ronald Vargas
Ingevallen Vadis Odjidja

Vargas krijgt een applausvervanging, maar op het moment dat Vadis het veld betreedt begint een groot deel van het publiek te fluiten.
82
Vervangen Philippe Clement
Ingevallen Sherjill MacDonald

Clement wordt naar de kant gehaald. Het Brugse publiek is de Antwerpenaar nog niet vergeten en scandeert zijn naam.
84
Vervangen Ivan Perisic
Ingevallen Wilfried Dalmat


87
Er valt bijzonder weinig te beleven. Het ziet ernaar uit dat de vijftiende van Vargas zal volstaan voor 18 op 21.
89
Van Gijseghem zorgt nog voor een heet standje voor eigen doel. Met twee spelers van Germinal Beerschot in de buurt speelt hij terug op Coosemans. Die werkt het leer over de zijlijn.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.