zwaZulte Waregem
gnkKRC Genk
0-1
Datum: 28/01/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Zulte Waregem en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Opvallende afwezige bij de Limburgers is João Carlos. De centrale verdediger zou op het punt staan bij een Russische ploeg te tekenen, al wordt daar officieel nog niets over bekend gemaakt. In vergelijking met vorige week verhuis Thomas Buffel naar de bank. Elyaniv Barda neemt zijn plaats in.

Vooraf
In het Regenboogstadion trappen Zulte Waregem en KRC Genk de 23ste speeldag op gang. De thuisploeg heeft iets recht te zetten na de 3-0-nederlaag bij Germinal Beerschot. Een zege zou de troepen van Hugo Broos dichter bij een plaats in de top zes brengen. De ex-coach van Genk moet wel een halve ploeg geblesseerden missen. Sterckx, Meert, Van Nieuwenhuyze, Habibou en D'Haene liggen in de lappenmand. De Limburgers proberen op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen hun tweede plaats te verstevigen. Frank Vercauteren mist enkel de geblesseerde Camus.
Opstellingen
Zulte Waregem: Bossut Sammy, Colpaert Steve, Dachelet Miguel, Maréval Rémi, Vandenbroeck David, Minne Stijn, Matton Thomas, Hyland Khaleem , Delaplace Jonathan, Chevalier Teddy, Traore Moussa .
Racing Genk: Courtois Thibault, Matoukou Eric, Ogunjimi Marvin, Pudil Daniel, Joneleit Torben, Tözser Daniel, Hubert David, Anele Ngongca, De Bruyne Kevin, Barda Elyaniv, Vossen Jelle.
1
De match is amper op gang getrapt of Zulte Waregem staat op voorsprong. Chevalier trapt via het lichaam van Courtois op de paal.
1
De wedstrijd is op gang getrapt.
5
Zulte Waregem eist de bal op in de beginfase. Genk loopt er een beetje verweesd bij. Een pegel van Maréval mist het kader.
7
Chevalier gaat simpel voor Pudil en speelt Traoré aan. Matoukou kan het schot van de thuisaanvaller weren.
9
Weer een goede mogelijkheid voor Zulte Waregem. Maréval vindt Hyland aan de verste paal, maar die ziet zijn kopbal over gaan.
13
Genk blijft het moeilijk hebben met een fris spelende thuisploeg. Alleen ontbreekt de precisie bij de laatste pas.
17
Colpaert lanceert Maréval. Matton knalt de aflegger van zijn Franse ploegmakker rakelings naast de kooi van Courtois. Vercauteren ziet dat het voor geen meter loopt bij zijn team en laat Anthony Vanden Borre opwarmen.
23
De Bruyne probeert tevergeefs de Genkse motor op gang te krijgen. Een dubbelpass met Barda loopt echter op een sisser af.
23
Oh la la, Genk ontsnapt aan een achterstand. Matton bedient Traoré, die zich voorbij zijn tegenstander kapt, maar dan te onbesuisd over trapt.
29
Het begint eentonig te worden. Het is alsof er maar één ploeg op het veld staat. Minne neemt aan de rand van het strafschopgebied de bal in één tijd op de slof, maar ziet tot zijn ontzetting het leer over vliegen.
32
De bezoekers krijgen dan toch een kansje. Op vrijschop dan nog. Tözser mist dit keer het doel.
36
Na meer dan een halfuur kan Genk toch eens dreigen, op de counter welteverstaan. Barda mist van dichtbij.
39
Genk lijkt moed gevat te hebben uit die kans van Barda. Bossut kent echter niet al te veel problemen met het zwakke schot van Ogunjimi.
43
 Gele kaart voor Rémi Maréval
Na een onbesuisde ingreep op Barda vliegt Maréval verdiend de bon op.
44

Goal
Doelpunt van Daniel Tözser (Onbekend Onbekend)
Tözser maakt van de toegekende vrijschop gebruik om zijn team onverdiend op voorsprong te brengen.


Scheidsrechter
Rust
KRC Genk trekt met een krappe voorsprong de rust in en daar mag het bijzonder blij mee zijn. Gedurende 36 minuten moest de nummer twee in de stand de wet der sterkste ondergaan. Zulte Waregem miste echter kans op kans. Vlak voor inrukken borstelde Tözser vanuit een schuine hoek een vrijschop in doel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Beide coaches sturen dezelfde elf het veld weer in voor de tweede helft. Krijgt de thuisploeg snel waar het recht op heeft of neemt Genk het initiatief definitief over?
50
Het begin van de tweede helft is niet veel soeps. Genk krijgt nog steeds geen lijn in zijn spel en de thuisploeg lijkt aangeslagen na die opdoffer van vlak voor de rust.
53
De Bruyne verliest de bal op het middenveld. Anele lijkt de meubelen te gaan redden, maar trapt naast het leer. Courtois is echter bij de pinken en kan ontzetten voor de neus van een aanstormende Chevalier.
56
Oh la la, Maréval mag de goden danken. Na een drieste tackle op Vossen ontsnapt de Fransman aan een tweede geel karton en dus ook aan een vroegtijdige aftocht.
60
Genk ontsnapt aan een strafschop. Het is niet helemaal duidelijk of Matoukou de bal met de arm beroert. Ref Verbist oordeelt alleszins van niet.
61
Vervangen Jonathan Delaplace
Ingevallen Ernest Nfor

Broos brengt er met Nfor een aanvaller extra in.
64
Een zucht gaat door het Regenboogstadion. Na onoordeelkundig uitkomen van Bossut op een hoekschop lijkt Ogunjimi de 0-2 te gaan scoren. Hyland zorgt ervoor dat de bezoekende spits niet tot scoren komt.
69
Vervangen Marvin Ogunjimi
Ingevallen Anthony Vanden Borre

Vercauteren haalt er een spits af en kiest met Vanden Borre voor meer defensieve zekerheid.
73
Vervangen Moussa Traore
Ingevallen Jeremy Bokila

Broos hoopt dat Bokila voor de ommekeer kan zorgen.
75
Dit had de gelijkmaker moeten zijn, maar Courtois tovert eens te meer een glansparade uit zijn mouwen. De Genkgoalie weert een kopbal van Maréval uit zijn doelvlak.
80
Dubbele kans voor Matton om zijn ploeg te schenken waar het recht op heeft. Eerst knalt de ex-Club Bruggespeler de bal op Matoukou, in de herneming zoeft zijn schot rakelings langs het doel van Courtois.
81
Vervangen Stijn Minne
Ingevallen Kevin Roelandts

Voor het eerst dit seizoen maakt Roelandts zijn opwachting. De middenvelder viel uit in de voorbereiding.
82
Vervangen Elyaniv Barda
Ingevallen Kennedy Nwanganga

Ook Vercauteren wisselt. De jonge Nwanganga mag ook eens proeven van de Pro League.
87
Roelandts krijgt meteen zijn eerste kans. De pas herstelde middenvelder knalt echter hoog over. Genk lijkt met de drie punten aan de haal te gaan.
90
Ook een ultieme hoekschop van de thuisploeg levert niet het verdiende punt op. Genk zal meer dan waarschijnlijk op een diefje de drie punten meegraaien bij Zulte Waregem.
90
Vervangen Kevin De Bruyne
Ingevallen Thomas Buffel




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.