cerCercle Brugge
kvmKV Mechelen
Datum: 05/02/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Cercle Brugge - KV Mechelen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Cercle Brugge en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
In het Jan Breydelstadion staat er vanavond een belangrijke wedstrijd voor de top zes op het programma: Cercle Brugge ontvangt KV Mechelen. Kan geel-rood afrekenen met zijn zwart beest?

Trainer Marc Brys heeft aanvallend alvast terug meer keuze dan woensdag tegen Kortijk. Sawaneh Ibou komt in de ploeg en Jonathan Wilmet wordt voor zijn goede invalbeurt beloont met een basisplaats.

Bij Cercle Brugge, dat nul op zes haalde uit zijn laatste twee wedstrijden, gooit Bob Peeters het trio Neto-Iachtchouk-Reynaldo terug in de ploeg. Serhiy Serebrennikov wordt voor zijn flater op Daknam afgestraft. Hij start op de bank.
Opstellingen
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Vidarsson Arnar, Viane Denis, Cornelis Hans, Iachtchouk Oleg, Boi Frederik, Reynaldo Dos Santos Silva , Reis Nuno, Neto Renato , Owusu William.
KV Mechelen: Renard Olivier, Pandza Boris, Chen Xavier, Wilmet Jonathan, Ibou Ebrahim, Gorius Julien, Geudens Kevin, Buyens Yoni, Destorme David, Biset Maxime, Van Loo Anthony.
1
Het eerste fluitsignaal weerklinkt. Cercle en KVM beginnen aan hun 90 minuten voetbal van de 25ste speeldag.
3
Cornelis probeert een vrije trap in de zestien te droppen, maar Renard beseft dat dit gevaarlijk kan zijn en komt goed tussen. Aan de andere kant rolt een poging van Ibou naast.
4
Deze keer is de vrije trap van Cornelis wel gevaarlijk. Biset beroert het leer nog even en Renard moet in hoekschop keren.
6
De openingsminuten kleuren groen-zwart. De vereniging van Bob Peeters zet vroeg druk en daar hebben de geel-rode bezoekers het voorlopig nog moeilijk mee.
7
Er is de voorbije weken wat om te doen geweest: slechte inworpen. Deze keer is het Cornelis die zich eraan schuldig maakt. De scheisd fluit nu wel? Cornelis excuseert zich bij zijn ploegmaats.
8
Iachtchouk krijgt plots veel ruimte in het centrum. De Oekraïener twijfelt even, maar drukt dan toch af. Zijn schot is evenwel niet gevaarlijk genoeg en dwarrelt naast.
11
 Gele kaart voor Jonathan Wilmet
Wilmet laat zijn voetje hangen bij Cornelis. De verdediger schreeuwt het uit van de pijn. Vervecken haalt volkomen terecht een eerste keer zijn notitieboekje boven.
11
 Gele kaart voor Arnar Vidarsson

13
De eerste bal tussen de palen is er eentje van Cercle. Renard maakt zich echter nog geen zorgen. De kopbal van Boi is een plukballetje.
15
Het is al Cercle dat de klok slaagt in het openingskwartier. Boi ziet Owusu opduiken in de zestien en zwaait het leer voor doel. De Cercle-spits kan er net niet bij en Boi's voorzet waait naast.
20
De wind waait nog stevig in het Jan Breydelstadion, maar de groen-zwarte storm is wat gaan liggen. KV Mechelen is er nog niet in geslaagd om iets tegenover het openingskwartier van de thuisploeg te zetten. Ibou beleeft tot nu toe een frustrerende avond.
25
Plots gebeurt er dan toch iets. Het leer blijft hangen in de zestien van KV Mechelen, maar Oleg Iachtchouk is te verrast om te reageren. Renard raapt opgelucht op.
26
KV Mechelen komt een tweede keer goed weg in zestig seconden. Pandza duwt een voorzet bijna in eigen doel. Cercle Brugge krijgt zelfs geen hoekschop.
28

Goal
Doelpunt van Julien Gorius (Xavier Chen)
KV Mechelen duikt een eerste keer op voor het doel van Verbist en de bal hangt tegen de touwen. Gorius knikt een voorzet van Chen buiten het bereik van de Cercle-doelman.
29
En het is bijna opnieuw prijs voor de ploeg van Brys. Deze keer kan Verbist een kopbal van de inlopende Destorme wel pareren.
33
Bij de thuisploeg zijn ze even het noorden kwijt. KV Mechelen drukt nadrukkelijker zijn stempel op de wedstrijd.
34
En opnieuw komt groen-zwart goed weg. Biset devieert een hoekschop richting doel. De kopbal wordt aan de tweede paal van de lijn gekeerd.
35
Bob Peeters kan niet tevreden zijn. Achteraan wordt er geklungeld bij groen-zwart. KV Mechelen vergeet het goed uit te spelen.
35
Het is lang geleden, maar er duikt nog eens een West-Vlaamse pion op voor het doel van Renard. Het voorzet-schot van Boi gaat voorlangs.
36
Vervangen Denis Viane
Ingevallen Anthony Portier

Viane lijkt geblesseerd en wordt al naar de kant gehaald. Portier moet zijn positie nu innemen.
38
Het blijft pompen of verzuipen achterin bij Cercle. Nu dwingt Buyens doelman Verbist tot een redding. De Antwerpenaar moet uit zijn pijp komen voor zijn salaris.
40
Het regent nu niet alleen kansen in Brugge. De regendruppels vallen nu ook letterlijk uit de lucht.
42
Het zou niet verdiend geweest zijn, maar toch stond het bijna 1-1. Iachtchouk neemt een hoge voorzet meteen op de voet, Renard gaat goed plat.
43
De hoge Mechelse ballen blijven gevaarlijk. Verbist moet een vrije trap opnieuw in hoekschop duwen. En dan gaan de Mechelse spelers plots in een kringetje net buiten de zestien staan. Het overleg levert echter niets op.
45
Cercle blijft maar klungelen. Na dom balverlies van Owusu speelt KVM een nieuwe kans bij elkaar. Het lage schot van Destorme is echter ongevaarlijk.


Scheidsrechter
Rust
KV Mechelen gaat rusten met een 0-1-voorsprong en dat is oververdiend. Na een moeilijk begin kopte Gorius de eerste kans voor de bezoekers tegen de netten, maar daarna was een goede Verbist nodig om Cercle in de wedstrijd te houden. Zowel Destorme en Buyens raakte niet voorbij de Antwerpenaar. Een kopbal van Biset werd nog van de lijn gekeerd.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Arnar Vidarsson
Ingevallen Sergiy Serebrennikov

Bob Peeters begint aan de tweede helft met Serebrennikov voor Vidarsson. De IJslander zal vanavond dus zeker niet tegen zijn broer spelen.
47
Groen-zwart komt goed uit de kleedkamers, maar een voorzet van Cornelis kan niet in doel verlengd worden.
51
Leuk tafereel op het veld. Boi heeft het blijkbaar te warm en ontbloot de bast om zijn zwart onderlijfje uit te doen.
58
Vervangen Frederik Boi
Ingevallen Yang Wang

Peeters wil meer drang naar voren en gooit Wang in het team ten nadele van Boi.
61
Gevloek en getier op de groen-zwarte tribunes. Na een vlijmscherpe counter hoeft Owusu de bal er maar in te leggen, maar de Cercle-spits mikt het leer naast. Niemand die het kan geloven.
62
 Gele kaart voor Bernt Evens

62
 Gele kaart voor Yoni Buyens

64
 Gele kaart voor Sergiy Serebrennikov
De match wordt plots bitsiger en Serebrennikov is de derde die in twee minuten tijd op de bon vliegt.
68
Cercle Brugge gaat nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Iachtchouk schiet in de vlucht over.
71
Vervangen Sawaneh Ibou
Ingevallen Bjarni Vidarsson

Ibou heeft vanavond niet veel kunnen klaarspelen. Hij moet zijn stekje nu afstaan aan Vidarsson.
75
Vervangen Maxime Biset
Ingevallen Romeo Van Dessel


85
Yang Wang juicht. De Chinees denkt gescoord te hebben, maar volgens Vervecken en zijn assistent heeft de bal de lijn niet overschreden.
87
 Gele kaart voor David Destorme
Spelbederf.
88
Vervangen Jonathan Wilmet
Ingevallen Seth De Witte


90
Owusu knalt nog een kans over. Dit moet de laatste mogelijkheid van de wedstrijd geweest zijn.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.