Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Kortrijk kan zich nog steeds mengen in de strijd om de 6de plaats en doet er dus goed aan de 3 punten te pakken in het Kuipke. Westerlo moet de wedstrijd aanvatten zonder de geblesseerde Corstjens en de geschorste Iakovenko. Kortrijk moet het op zijn beurt stellen zonder doelman Verbauwhede, Belhocine, Pavlovic en Rossini. Coach Vanhaezebrouck kan wel opnieuw een beroep doen op Kums, Messoudi en nieuwe aanwinst Scepovic. Lahaye staat onder de lat.
Westerlo: De Winter Yves, De Petter Steven, Cabeke Geoffrey, Dekelver Dieter, Bruls Christian, Carneiro Filho Paulo Henrique, Van Hout Joris, Farssi Rachid, Cools Jens, Mravac Adnan, Ngolok Evariste.
Kortrijk: Lahaye Damien, Sunjic Toni, Kums Sven, Oussalah Mustapha, De Beule Davy, Martin Baptiste, De Mets Gertjan, Scepovic Stefan, Messoudi Mohamed, Capon Brecht, Gershon Rami.
00:00
Westerlo neemt in stijl afscheid van Michael Modubi die terugkeert naar Zuid-Afrika. Hij speelde 8 jaar bij Westerlo. Naast bloemen krijgt Modubi ook champagne mee van zijn ex-ploegmakkers.
1
Westerlo trapt af.
2
Paulo Henrique ligt tegen de grond, hij heeft verzorging nodig maar is snel weer in orde.
6
Beide ploegen zijn bezig aan een studieronde, voorlopig nog geen enkel doelgevaar.
9
Een eerste voorzet van Oussalah draait op niets uit.
10
Ook Westerlo komt even dreigen, een voorzet van Farssi wordt in hoekschop gewerkt. Die levert niets op.
15
De wedstrijd kabbelt verder, het is nog steeds wachten op de eerste doelpoging.
19
Farssi zet een vrije trap voor doel maar Kortrijkdoelman Lahaye bokst weg.
20
Gert-Jan Demets zorgt voor het eerste schotje op doel maar te zwak en naast.
23
De eerste helft is halfweg maar de supporters hebben de handen nog niet kunnen verwarmen.
24

Goal
Doelpunt van Stefan Scepovic (Mohamed Messoudi)
Messoudi zet een mooie aanval op langs de linkerflank, zet de bal voor en nieuwe aanwinst Scepovic kopt de bal voorbij De Winter. De eerste echte doelpoging is een goal.
27
De Kortrijkse goal zorgt voor wat meer vuur in de wedstrijd.
28
Brüls wordt neergehaald in het strafschopgebied, het leek penalty maar de scheids fluit niet.
33
Paulo Henrique ligt op de loer, maar werd al meermaals afgevlagd wegens buitenspel.
37
Westerlo dwingt nu al 3 hoekschoppen op rij af.
40
 Gele kaart voor Rami Gershon

41
Vrije trap voor Westerlo, Ngolok kopt de bal over doel.
43
Farssi loopt de linkerflank af en zet voor, Dekelver werkt de bal maar net naast.
44
Paulo Henrique levert een goede voorzet af maar Lahaye bokst de bal weg.

Scheidsrechter
Rust
Kortrijk gaat met een 0-1 voorsprong de rust in. Het was een eerste helft met weinig doelkansen. De wedstrijd begon pas echt na de 24e minuut toen Kortrijk scoorde.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen. Westerlo gaat onmiddellijk ten aanval.
48

Goal
Doelpunt van Rachid Farssi (Onbekend Onbekend)
Farssi lost een schot op doel. De bal gaat niet echt hard maar toch onder het lichaam door van een blunderende doelman Lahaye.
52
Scepovic zet voor maar de bal waait voorbij het doel van De Winter.
54
Westerlo is de betere ploeg na rust. Een voorzet van Farssi wordt in corner gewerkt.
54
Paulo Henrique trapt de bal hard in de handen van Lahaye.
55
Scepovic krijgt een kans om door te gaan maar stuikelt.
56
Mooie actie van Westerlo: Paulo Henrique kopt tot bij Farssi die op doel trapt. Lahaye brengt redding.
58
 Gele kaart voor Baptiste Martin
Tackle langs achter op Brüls.
59
Westerlo gaat nadrukkelijk op zoek naar de 2-1. Een voorzet van Farssi gaat voorlangs.
60
Nieuwe voorzet van Farssi, het schot van Brüls wijkt af op een Kortrijk-speler en verdwijnt zo in hoekschop.
62
Prachtige steekpass van Henrique maar de bal wordt onderschept.
63
Vervangen Baptiste Martin
Ingevallen Chemcedine El Araichi

63
Tegenprik van Kortrijk: Brecht Capon knalt op doel, de bal verdwijnt maar net naast de rechterpaal buiten.
65
 Gele kaart voor Stefan Scepovic
Trapte de bal nog in doel nadat gefloten was voor buitenspel.
67
 Gele kaart voor Toni Sunjic
Haalt Brüls onderuit
68
Vrije trap van Farssi belandt in het pak maart Kortrijk kan de bal toch nog wegwerken.
70
Schot van Dekelver wordt afgeblokt.
72
Mooi opgezette aanval van Westerlo maar Dekelver verzuimt af te werken.
73
Westerlo speelt een prima tweede helft, Kortrijk moet zich beperken tot verdedigen.
74
Een schot van Brüls gaat ver over doel.
76
Scepovic zorgt voor Kortrijks gevaar: zijn schot raakt de buitenkant van de paal.
78
Vervangen Davy De Beule
Ingevallen Loris Reina

80
Oussalah zet een mooie actie op langs de linkerflank, brengt Capon in schietpositie maar die mist zijn schot volledig.
82

Goal
Doelpunt van Steven De Petter (Dieter Dekelver)
Paulo Henrique doet enkele mooie bewegingen en brengt de bal tot bij Dekelver. Diens schot mislukt maar de bal komt bij De Petter die het leer in doel kan werken.
84
Westerlo blijft er vol voor gaan, een nieuw schot van De Petter wordt afgeblokt.
85
Vervangen Dieter Dekelver
Ingevallen Lens Annab

87
Westerlo-coach Jan Ceulemans staat nerveus langs de lijn bij te sturen.
89
Trainer Vanhaezebrouck stuurt zijn boomlange verdediger Sunjic naar voor voor het slotoffensief.
90
We tellen er 3 minuten extra bij.
91
Ngolok gaat met een mooie dribbel zijn tegenstander voorbij en brengt Henrique vrij voor doel maar die besluit veel te zwak op doelman Lahaye.