kvkKV Kortrijk
gntKAA Gent
Datum: 13/02/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Guldensporenstadion

Herbeleef KV Kortrijk - KAA Gent (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Kortrijk en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
KV Kortrijk en AA Gent sluiten de 26ste speeldag af. Als de Buffalo’s met in het spoor van Anderlecht en Racing Genk willen blijven, moeten ze met de drie punten terug richting het Ottenstadion rijden. U kan de wedstrijd vanavond LIVE volgen op uw favoriete voetbalsite.

Voor Ilombé Mboyo wordt het een speciale avond. In januari maakte Le Petit Pélé na zes maanden Kortrijk de overstap naar AA Gent. Hij zal vanavond extra gemotiveerd zijn om zich te bewijzen.

Francky Dury verrast door Yassine El Ghanassy samen met Ibrahima Conté op de bank te zetten. Marijo Baric valt zelfs uit de selectie. Het trio wordt vervangen door De Smet, Ljubijankic en Grondin. Met El Ghanassy, Coulibaly, Soumahoro en Conté heeft Dury vier aanvallers op de bank.

Bij KV Kortrijk verhuist Stefan Scepovic, ondanks zijn doelpunt op Westerlo, terug naar de bank. Giuseppe Rosini neemt zijn plaats in het elftal terug op.
Opstellingen
Kortrijk: Lahaye Damien, Sunjic Toni, Belhocine Karim, Rossini Giuseppe, Kums Sven, Oussalah Mustapha, De Beule Davy, De Mets Gertjan, Messoudi Mohamed, Capon Brecht, Gershon Rami.
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Thijs Bernd, Mboyo Ilombé, Jørgensen Jesper, Arzo Amposta César, De Smet Stijn, Arbeitman Shlomi, Wallace Fernando Pereira, Ljubijankic Zlatan, Grondin Christophe.
1
We zijn eraan begonnen. AA Gent heeft 90 minuten om zich terug in het spoor van Anderlecht en Racing Genk te hijsen.
3
De thuisploeg begint enthousiast aan de wedstrijd. Rossini dook al twee keer op voor het doel van Jorgacevic, maar scoren zat er nog niet in.
6
Het gevaar is rood en wit in de beginfase. De Beule wil het leer tot bij Rossini steken, maar zijn pass is net iets te scherp. Jorgacevic raapt op.
8
Jorgacevic trapt het leer buiten omdat Suler op de grond is blijven liggen. De Gentse doelman gaat klagen bij Virant, maar die stuurt hem stante pede terug naar zijn doel.
10
Sunjic speelt de bal terug op Lahaye. Het is de eerste keer dat de doelman van de thuisploeg het leer van dichtbij ziet.
13
Een vrije trap van Wallace belandt in de muur, maar wordt bijna toch nog gevaarlijk. De bal rolt voor de voeten van De Smet, maar die is te verrast om er iets dreigends mee te doen.
16
AA Gent heeft het niet makkelijk met Kortrijk. Grondin moet een voorzet van Oussalah in hoekschop werken voor hij gevaarlijk kan zijn.
19
De rood-witte sjaals gaan de lucht in, maar dat was te voorbarig. Rossini stak na een slimme doorsteekpass van Messoudi het leer voorbij Jorgacevic. De Italo-Belg stond echter buitenspel.
21
Lahay krijgt weinig werk op te knappen, maar blijft duidelijk bij de les. Met één baltoets dribbelt hij eenvoudig de aanstormende Mboyo.
26
Opnieuw juichen ze te vroeg bij KV Kortrijk. Jorgacevic gaat in de fout en De Beule lijkt te profiteren. Zijn poging hobbelt voorlangs.
29
Kortrijk blijft de wet dicteren, maar in de zone van de waarheid zit het er voorlopig niet in voor de Kerels. De Beule wordt deze keer net op tijd het scoren belet.
30
AA Gent is aanvallend onmachtig. Ljubijankic stuurt een bal in de diepte, naar niemandsland.
31
Bij de eerste Gentse kans is het bijna meteen raak. Arbitman duwt het leer voorbij Lahaye. Rami Gershon schiet zijn doelman echter te hulp en redt voor de doellijn.
35
AA Gent wordt gevaarlijker. De Smet kopt een voorzet van Mboyo tot bij Arbitman. Het schot van de Israëliër wordt afgeblokt.
40
 Gele kaart voor Giuseppe Rossini
Rossini maakt zich breed in een duel mmet Arzo. De Spanjaard gaat neer. Virant zet een geel streepje achter de naam van Rossini.
42
De bal wil er maar niet in voor Kortrijk. Met de rust in zicht krijgt Rossini nog een kopkans. Jorgacevic ziet het leer achter doel belanden.


Scheidsrechter
Rust
Er is nog niet gescoord in Kortrijk – AA Gent en daar mogen vooral de bezoekers blij mee zijn. Een enthousiast voetballend Kortrijk liet de Buffalo’s achter de bal aanhollen, maar kende pech in de afwerking. Rossini scoorde, maar stond buitenspel. De Beule zag zijn poging via de benen van Jorgacevic voorlangs hobbelen. In het derde kwartier bood AA Gent wat meer weerwerk en was Arbitman dicht bij de 0-1. De poging van de Israëliër werd door zijn landgenoot Gershon van de lijn gekeerd.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Kortrijk heeft de tweede helft op gang getrapt.
50
 Gele kaart voor Fernando Wallace

52
Kortrijk laat het opnieuw liggen. De thuisploeg verdient een doelpunt, maar Belhocine steekt het leer van dichtbij over.
58
 Gele kaart voor Marko Suler

60
Er hangt een Kortrijks doelpunt in de lucht. Rossini krijgt het er echter niet in. De aanvallker knikt het leer naast.
62
De Gentse supporters moedigen hun ploeg aan. De spelers hebben in Kortrijk nog maar bitter weinig laten zien.
63
Messoudi zet een knappe Kortrijkse aanval op. Het leer belandt uiteindelijk voor de voeten van De Beule, maar zijn schot wordt afgeblokt.
70
Het gebrek aan scorend vermogen bij Kortrijk wordt nog eens in de verf gezet. Na een uitstekende countermogelijkheid besluit Messoudi naast.
71
Vervangen Shlomi Arbeitman
Ingevallen Ibrahima Conte


76
Vervangen Mustapha Oussalah
Ingevallen Stefan Scepovic

Vanhaezebrouck geeft Scepovic nog een kwartiertje. Is dat voldoende om een doelpunt te maken?
79
Vervangen Stijn De Smet
Ingevallen Yassine El Ghanassy


81
De wedstrijd snakt naar het einde en lijkt geen winnaar op te leveren. Vooral AA Gent mag tevreden zijn met een puntje.
82

Goal
Doelpunt van Ilombé Mboyo (Onbekend Onbekend)
We krijgen dan toch een doelpunt. En het is er eentje voor AA Gent. Ljubijankic gaat onder een voorzet van Mboyo door, maar Lahaye laat zich verrassen en de bal vliegt tegen de touwen. De Kortrijkse doelman zal niet goed slapen vannacht.
88
Vervangen Brecht Capon
Ingevallen Chemcedine El Araichi