Datum: 12/02/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - Westerlo (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Brüls komt na een vrije trap plots vrije te staan in de zestien meter. Hij legt de bal klaar voor Henrique, maar die besluit vanop twee meter op Renard.
00:00
Nu buigt KV Mechelen de vroege achterstand zelfs om in een 2-1-voorsprong. Terwijl Chen de verdediging van Westerlo slim op het verkeerde been zette, werd Wilmet met een knappe doorsteekpas de diepte ingestuurd op de rechterflank. Wilmet legt goed terug op Ibou die simpel kan binnentikken.

Vooraf
KV Mechelen ontvangt vanavond Westerlo. Kan de ploeg van Jan Ceulemans KV Mechelen punten afsnoepen in de strijd om play-off 1? KV Mechelen is bezig aan een goede reeks. De Maneblussers haalden na de winterstop 11 op 15. Bovendien slaagde Malinwa er al vijf competitiewedstrijden op rij in de nul op het bord te houden. Marc Brys kan vanavond niet rekenen op aanvoerder Julien Gorius. De middenvelder kampt met een bilblessure. Antun Dunkovic vervangt hem in de basis. Kenny Van Hoevelen keert terug uit schorsing. Benteke, Iddi-G en Diabang liggen in de lappenmand. Van Dessel is ziek. Westerlo won vorige week tegen KV Kortrijk en hoopt Achter De Kazerne ook punten te sprokkelen. De heenmatch in het Kuipke eindigde op 1-1. Jan Ceulemans kan terug rekenen op Sasha Iakovenko, die terugkeert uit schorsing. Ruiz (adductoren), Vanaudenaerde (heup), Liliu (rug) en Molenberghs (knie) zijn geblesseerd.
Opstellingen
KV Mechelen: Renard Olivier, Pandza Boris, Van Hoevelen Kenny, Chen Xavier, Wilmet Jonathan, Dunkovic Antun, Ibou Ebrahim, Geudens Kevin, Buyens Yoni, Destorme David, Van Loo Anthony.
Westerlo: De Winter Yves, De Petter Steven, Corstjens Wouter, Bruls Christian, Carneiro Filho Paulo Henrique, Van Hout Joris, Delen Jef, Farssi Rachid, Iakovenko Oleksandr, Cools Jens, Ngolok Evariste.
1
De wedstrijd is afgetrapt. Kan KV Mechelen zijn thuisreputatie in ere houden? Malinwa verloor dit seizoen nog maar één keer in eigen huis, met name op 10 december tegen Club Brugge.
7
Het spel gaat in de eerste minuten vlot op en neer, evenwel zonder doelkansen. Renard stond paraat bij een vrije trap van Westerlo. In de herkansing kopte Pandza de bal weg.
10
Aardig schot van Dunkovic, maar De Winter ging goed plat.
11

Goal
Doelpunt van Evariste Ngolok (Rachid Farssi)
Farssi gooit een vrije trap voor doel waar Ngolok ongehinderd kan binnenkoppen.
16
Ngolok haalde Chen foutief neer vlak voor de zestien meter en KV Mechelen krijgt een vrije trap. Dunkovic legt de bal breed tot bij Destorme die in de linkerbenedenhoek binnenknalt.
16

Goal
Doelpunt van David Destorme (Antun Dunkovic)

16
 Gele kaart voor Evariste Ngolok

22
KV Mechelen heeft de vroege achterstand nu zelfs omgebogen in een 2-1 voorsprong. Terwijl Chen de verdediging van Westerlo slim op het verkeerde been zet, wordt Wilmet met een knappe doorsteekpass de diepte ingestuurd op de rechterflank. Wilmet legt de bal goed opzij voor Ibou die simpel binnentikt.
22

Goal
Doelpunt van Sawaneh Ibou (Jonathan Wilmet)

34
Bij een vrije trap van Iakovenko ontstaat even verwarring in de zestien van KV Mechelen, maar uiteindelijk geraakt de bal zonder problemen weg. De afgelopen tien minuten vertoont het spel langs beide kanten meer slordigheden.
40
Na een vrije trap komt Brüls plots vrije te staan in de Mechelse zestien. Hij legt de bal klaar voor Henrique, maar die besluit vanop twee op Renard.
43
Vlak voor rust komt KV Mechelen dicht in de buurt van een derde treffer. Destorme draait zich mooi vrij en legt de bal tot bij Geudens. Via tussenstation Dunkovic belandt de bal bij Buyens, die hard uithaalt. De Winter tikt de bal over de lat. Ook bij een volgende poging staat de Westelse doelman paraat.


Scheidsrechter
Rust
KV Mechelen en Westerlo begonnen beide snedig aan de wedstrijd. Al na 10 minuten kopte Ngolok de bezoekers op voorsprong op een vrije trap van Farssi. Malinwa liet het hoofd niet hangen en kwam vijf minuten later langszij via Destorme. Kort daarop maakte Ibou zelfs de 2-1. De wedstrijd bloedde vervolgens wat dood, maar vlak voor rust kreeg Henrique nog de kans op de gelijkmaker en moest De Winter enkele keren goed ingrijpen bij pogingen van Buyens en Geudens.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is nog maar pas op gang getrapt, of Ngolok blijft geblesseerd in de middencirkel liggen na een overtredring van Geudens. De speler van Westerlo moet even naar de kant voor verzorging.
47
Meteen een grote kans voor Westerlo. Henrique wordt goed de diepte ingestuurd, maar de Westerlo-spits schiet in het zijnet.
58
Henrique loopt zich na een lange horizontale rush vast in de defensie van KV Mechelen. Malinwa lanceert een tegenaanval, maar ook die strandt. De wedstrijd is een beetje in zijn plooi gevallen.
58
 Gele kaart voor Steven De Petter
hands
61
Vervangen Rachid Farssi
Ingevallen Dieter Dekelver


62
Zowel Brys als Ceulemans voeren een wissel door. Bij Westerlo vervangt Dekelver Farssi, bij de thuisploeg maakt Koulibaly zijn debuut. Hij komt in de plaats van Ibou.
62
Vervangen Sawaneh Ibou
Ingevallen Pan Pierre Koulibaly


65
 Gele kaart voor Dieter Dekelver
Tackle op Chen
66
Dunkovic beschaamt het vertrouwen van Marc Brys zeker niet. De kleine Kroaat is bezig aan een goede wedstrijd. Zonet kapte hij zich mooi vrij in de zestien, maar zijn schot ging net voorlangs. Het publiek scandeert zijn naam.
70
Koulibaly legt de bal mooi klaar voor Wilmet die keihard uithaalt vanop twintig meter. Zijn schot strandt op de vuisten van De Winter.
74
Yoni Buyens tracht met een doorsteekpass Wilmet te bereiken, maar Corstjens is attent en kan het leer onderscheppen.
75
Vervangen Paulo Henrique
Ingevallen Daniël Chavez


77
 Gele kaart voor Jef Delen

79
 Gele kaart voor David Destorme

80
De wedstrijd wordt iets potiger. De Bleeckere wappert met gele kaarten. De laatste was voor Destorme, die het volgende duel mist.
80
Het kolkt Achter De Kazerne. De thuisploeg voert de druk danig op!
83

Goal
Doelpunt van Pan Pierre Koulibaly (Onbekend Onbekend)
Van een debuut gesproken! Pan Pierre Koulibaly kopt op hoekschop de 3-1 binnen. De zege kan Mechelen nog maar moeilijk ontsnappen.
85
Vervangen Jef Delen
Ingevallen Elrio Van Heerden


89
Vervangen Jonathan Wilmet
Ingevallen Christian Kabasele




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.