Datum: 12/02/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Herbeleef Lierse SK - Germinal Beerschot (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Lierse SK en Germinal Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf


Voor Lierse wordt het vanavond een alles-of-niets-wedstrijd. Bij winst komen de Pallieters terug tot op één punt van Germinal Beerschot. Een nederlaag doet de kloof met de jongens van het Kiel oplopen tot zeven eenheden.

Trond Sollied schudt alvast een grote verrassing uit zijn Noorse hoed. Jurgen Cavens verschijnt voor het eerst sinds 2 oktober aan de aftrap. Hij vervangt de Hongaar Peter Kovacs.

Bij Germinal Beerschot viert Anderlecht-huurling Nemanja Rnic zijn debuut voor het team van Jacky Mathijssen. Hij komt in de plaats van Martijn Monteyne, die zelfs niet op de bank zit. Victor Wanyama komt terug uit schorsing, Pieterjan Monteyne zit dan weer op de strafbank.
Opstellingen
Lierse SK: Kawashima Eiji, De Wree Kris, Thompson Kenny, Mensah Akwetey , Cavens Jurgen, Sonck Wesley, Vandooren Gonzague, Radzinski Tomasz, Gilberto Sebastião Amaral, Davids Lance, Maric Milos.
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Rnic Nemanja, Kagelmacher Gary , Clement Philippe, MacDonald Sherjill, Haroun Faris, Wanyama Victor, Custovic Adnan, Francois Guillaume, Wamfor Justice, Porokara Roni.
1
Cavens staat voor het eerst sinds 2 oktober terug in de basis en zorgt meteen voor dreiging met een lange bal richting Radzinski. De Canadees mist zijn controle en duwt de bal over de achterlijn.
1
Germinal Beerschot heeft de wedstrijd op gang getrapt. Wie gaat er vanavond met de drie punten lopen?
5
Vandooren mag na de wanprestatie op Gent toch nog starten, maar veel vertrouwen lijkt de verdediger toch niet te hebben. Hij lijdt al meteen balverlies, maar Custovic kan niet profiteren.
7
Het eerste schot tussen e palen noteren we van de bezoekers. Kawashima heeft weinig problemen met de plaatsbal van Haroun.
8

Goal
Doelpunt van Guillaume François (Roni Porokara)
De vroeger voorsprong is voor Germinal Beerschot. De Lierse verdediging laat zich veel te eenvoudig oprollen en François krijgt alle tijd om de 0-1 binnen te duwen.
10
Het loopt weer helemaal mank achterin bij Lierse. Nu duikt MacDonald alleen op voor Kawashima. De Japanner behoedt de thuisploeg voor een tweede tegendoelpunt.
12
Kaminski moet voor het eerst een bal plukken. De jonge doelman vangt een vrije trap van Gilberto voor de neus van Cavens.
15
Lierse is even het noorden kwijt. De thuisploeg slaagt er niet in om een vlotte combinatie op de mat te leggen.
20
Trond Sollied ziet dat zijn troepen iets proberen terug te doen, maar Germinal Beerschot heeft weinig problemen om de geel-zwarte pionnen op te vangen.
23
François is op de grond blijven liggen en dat kunnen ze bij het thuispubliek maar matig appreciëren. Zij willen natuurlijk dat er gewoon gevoetbald wordt.
27
Het ziet er niet goed uit voor Lierse. Na bijna een halfuur voetballen heeft de thuisploeg geen enkele goede actie op de mat gelegd. En het is niet dat Germinal Beerschot zelf op een hoog niveau acteert.
29
Plots ligt er op links wel heel veel ruimte voor Roni Porokara. De Fin, woensdag nog scorend tegen de Rode Duivels, raakt echter niet voorbij Kawashima.
30
Vervangen Guillaume François
Ingevallen Bart Goor

François kan niet meer verder en moet naar de kant. Goor komt hem vervangen.
35
Vandooren heeft iets heel spectaculairs in gedachten, maar de actie van de verdediger heeft zware gevolgen voor Philippe Clement. Met zijn omhaal raakt Vandooren de oud-international recht in het gezicht. Er wordt meteen om een wissel gevraagd.
36
Vervangen Akwetey Mensah
Ingevallen Mohammed Abdel Wahed

Sollied voert nog voor de rust zijn eerste vervanging door. Met Wahed voor Mensah wil hij meer drang naar voren.
37
Vervangen Philippe Clement
Ingevallen Tomislaw Mikulic

Mikulic komt de geblesseerde Clement vervangen. Mathijssen heeft nog maar één wissel over.
40
Wahed laat meteen van zich spreken. De Egyptenaar haalt uit vanaf de tweede lijn. Zijn schot is echter niet gekadreerd.
44

Goal
Doelpunt van Kenny Thompson (Onbekend Onbekend)
Uit het niets staat het gelijk. Hert leer rolt voor de voeten van Thompson. De linksachter twijfelt niet en knalt vanop twintig meter het leer onhoudbaar voorbij Kaminski.
45
Lierse heeft vertrouwen getankt. Cavens komt maar net te laat op een voorzet van Sonck. Germinal Beerschot komt hier goed weg.


Scheidsrechter
Rust
Na een teleurstellende eerste helft gaan Lierse en Germinal Beerschot rusten met ieders één doelpunt. Guillaume François profiteerde al vroeg van slecht verdedigen bij de thuisploeg om de score te openen. Lierse slaagde er niet in om één goede actie op de mat te leggen, maar met een kanonskogel zette Thompson net voor rust de bordjes toch nog gelijk. Jacky Mathijssen zag met François en Clement al twee spelers geblesseerd uitvallen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is afgetrapt. Gaat er nog iemand met de drie punten naar huis of wordt de buit verdeeld?
50
Lierse is na de pauze het best uit de startblokken geschoten. Weley Sonck mikt een kopkans over doel.
54
Germinal Beerschot steekt een eerste keer de neus aan het venster. MacDonald speelt de bal echter te ver voor zich uit. Kawashima duikt goed in de voeten.
55

Goal
Doelpunt van Faris Haroun (Bart Goor)
Germinal Beerschot staat al terug op voorsprong. Haroun kopt een hoekschop van Goor in de verste hoek binnen. Komt Lierse deze keer nog terug?
57
En bijna staat het 1-3. Kawashima kan MacDonald nog maar net van een doelpunt houden.
65
Germinal Beerschot houdt eenvoudig stand. Als de Ratten deze score weten vast te houden, doen ze een uitstekende zaak in de degradatiestrijd.
73
 Gele kaart voor Victor Wanyama

75
De bezoekers komen nog eens in de buurt van Kawashima. De vrije trap van Custovic komt recht op Kawashima af.
77
Vervangen Wesley Sonck
Ingevallen Peter Kovacs

Sonck heeft vandaag weinig kunnen klaarspelen. Sollied gokt nu op de lengte van Kovacs.
80
Vervangen Sherjill MacDonald
Ingevallen Daniel Cruz


85
 Gele kaart voor Faris Haroun

87
 Gele kaart voor Tomasz Radzinski

89

Goal
Doelpunt van Peter Kovacs (Onbekend Onbekend)
Germinal Beerschot laat zich opnieuw in de luren leggen. Kovacs kopt de gelijkmaker over Kaminski in doel.
90
 Gele kaart voor Gary Kagelmacher