Datum: 19/02/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Patrick Vanoppen, de nieuwe sterke man van Germinal Beerschot, denkt niet aan een verhaal in tweede klasse. De Antwerpse club kan vanavond dan best de drie punten thuishouden tegen KV Kortrijk, dat zonder Mohamed Messoudi aan de wedstrijd start.

Een zege zou het paars-witte schip naar een veiligere haven loodsen. Jacky Mathijssen kan in vergelijking met de wedstrijd tegen AA Gent terug op Nemanja Rnic en Roni Porokara rekenen. Adnan Custovic verdringt Junior Negrao terug naar de bank.

Bij Kortrijk ging doelman Damien Lahaye twee wedstrijden op rij in de fout. Hein Vanhaezebrouck behoudt echter het vertrouwen in het 26-jarige sluitstuk. ā€œDe supporters van Germinal Beerschot mogen zingen over mij. Ik versta toch geen Nederlandsā€, zei Lahaye afgelopen week nog vol vertrouwen.

Mohamed Messoudi verschijnt bij zijn terugkeer naar het Kiel niet aan de aftrap. De Marokkaanse Belg was licht onzeker met een blessure en start op de bank.
Opstellingen
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Rnic Nemanja, Kagelmacher Gary , Monteyne Pieterjan, Clement Philippe, MacDonald Sherjill, Cruz Daniel, Wanyama Victor, Custovic Adnan, Porokara Roni, Goor Bart.
Kortrijk: Lahaye Damien, Sunjic Toni, Belhocine Karim, Rossini Giuseppe, Kums Sven, Oussalah Mustapha, De Beule Davy, De Mets Gertjan, Scepovic Stefan, Capon Brecht, Gershon Rami.
1
We zijn er aan begonnen. De spelerstruitjes zullen meteen nat zijn, want het is net voor de wedstrijd serieus beginnen regenen.
3
Nieuwe sterke man Patrick Vanoppen liet vrijdag al vallen dat het aandeel van het oude 'Beerschot' groter zal worden in de club. Voor de wedstrijd haalden de thuisfans al een grote spandoek van voormalig stamnummer dertien boven en op het scorebord prijkt de tekst 'The Bear is back'. Duidelijke boodschappen.
7
Bart Goor laat de openingstreffer liggen. Na een vlotte combinatie op rechts legt Porokara het leer terug voor de 37-jarige middenvelder. Goor mikt hoog in de tribunes.
13
MacDonald loopt zich goed vrij in de diepte, maar de Nederlander krijgt de bal niet toegespeeld. Cruz loopt zich vast op Kums. De wedstrijd moet nog openbreken. De thuisploeg heeft wel het meeste drang naar voren.
17
De supporters op het Kiel moeten geduldig zijn. Geen van beide ploegen neemt voorlopig het risico om voluit te gaan. Dan is het logisch dat je geen mooi kijkstuk voorgeschoteld krijgt.
21
Het publiek begint al lichtjes te morren. Custovic speelt een eenvoudige pass veel te hard in op Rnic. De Serviƫr komt dan ook te laat om het leer binnen te houden.
23
 Gele kaart voor Sven Kums
Kums komt te laat met een tackle en verdwijnt als eerste in het boekje van Nzolo.
25
Mathijsen dropte Custovic terug in de basis, maar de Bosniƫr kan nog niet overtuigen. Zijn pass richting Goor wordt eenvoudig onderschept.
27
Na 27 minuten trapt ook Kortrijk eens richting doel. Scepovic volgt het voorbeeld van Goor en knalt het leer in de tribunes.
29
Op deze manier zal er vanavond niet gescoord worden. Custovic, diegestuurd door Rnic, heeft de vrije baan richting doel. Misschien iets te veel tijd om na te denken? De Bosniƫr trapt naar traditie van de avond de bal hoog in het publiek.
32
En nu zit het Germinal Beerschot ook niet mee. Custovic plaatst de bal mooi in het hoekje. Lahaye is geklopt, maar Gershon staat zijn doelman nog bij.
33

Goal
Doelpunt van Adnan Custovic (Onbekend Onbekend)
Nu is het wel raak. Kortrijk staat achterin te slapen en Custovic mag alleen op Lahaye afgaan. De Bosniƫr blijft koel en schuift het leer onder de bezoekende doelman tegen de touwen. Germinal Beerschot op weg naar het behoud?
37
In de kluts krijgt Capon nog een kans voor de bezoekers. De West-Vlaming mag tot twee keer toe schieten, maar besluit over.
44
Rnic brengt de thuisploeg bijna zelf in problemen. De Serviƫr kopt het leer terug in het pak. Rossini heeft te veel paarse hemden in zijn buurt om er iets nuttigs mee aan te vangen.


Scheidsrechter
Rust
Germinal Beerschot lijkt vanavond een grote stap richting het behoud te zetten. Zonder echt goed te voetballen staat de thuisploeg verdiend op voorsprong. Custovic mikte eerst nog over en zag daarna een bal van de lijn gekeerd, maar bij zijn derde poging was het wel raak voor de Bosniƫr. Onder Damnie Lahaye schoof hij de 1-0 tegen de netten. Kortrijk heeft nog geen enkele kans gecreƫerd.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Kortrijk heeft de tweede helft op gang getrapt. Kunnen de jongens van Vanhaezebrouck nog iets terudoen?
47

Goal
Doelpunt van Gertjan De Mets (Onbekend Onbekend)
De vraag wordt al meteen beantwoord. Ja, Kortrijk is in staat om nog terug te slaan. De Mets legt aan vanuit de tweede lijn en laat Kaminski kansloos. Germinal Beerschot kan terug opnieuw beginnen.
52
Germinal Beerschot lijkt even het noorden kwijt. Het is vooral Kortrijk dat nu de wet dicteert. De paars-witte verdedigers zweten het uit.
55

Goal
Doelpunt van Sherjill MacDonald (Roni Porokara)
De thuisploeg herademt. Porokara bereikt opnieuw de achterlijn en legt terug tot bij MacDonald. De Nederlander moet maar binnentikken.
60
Vervangen Mustapha Oussalah
Ingevallen Mohamed Messoudi


64

Goal
Doelpunt van Sherjill MacDonald (Nemanja Rnic)
De zege lijkt nu wel helemaal binnen voor Germinal Beerschot. Nemanja Rnic steekt het leer slim tot bij MacDonald, die zijn tweede van de avond maakt. "Op het Kiel is't carnaval", zingen de supporters.
67
Vervangen Daniel Cruz
Ingevallen Vuza Prince Nyoni


73
Damien Lahaye is even het mikpunt van spot. Op een simpele terugspeelbal van Capon proberen ze de bezoekende doelman uit zijn concentratie te halen. Lahaye ging de voorbije twee weken twee keer zwaar in de fout.
76
Vervangen Karim Belhocine
Ingevallen Baptiste Martin


84
Vervangen Gertjan De Mets
Ingevallen Brecht Dejaegere


85
Vervangen Gary Kagelmacher
Ingevallen Tomislaw Mikulic


88
Vervangen Bart Goor
Ingevallen Martijn Monteyne




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.