Herbeleef KAA Gent - Standard (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Met het oog op play-off 1 kan Standard de punten gebruiken, maar coach Dominique D’Onofrio haalde de druk al een beetje weg. “Gent is dit seizoen titelkandidaat”, klonk het uit de mond van de Luikenaar.

Franck Berrier verschijnt voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. De Fransman zag door een blessure het grootste deel van het seizoen opgaan in rook, maar D’Onofrio acht de technische vaardige middenvelder klaar voor de strijd. Mehdi Carcela verhuist na de nederlaag tegen Racing Genk naar de bank. Mohamed Tchité ontbreekt wegens blessure.

Bij AA Gent vliegt Ibrahima Conte naar de bank voor Soumahoro. De geschorste Wils wordt vervangen door Cesar Arzo.
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Smolders Tim, Thijs Bernd, El Ghanassy Yassine, Arzo Amposta CĂ©sar, Coulibaly Elimane, Soumahoro Yaya, Wallace Fernando Pereira, Ljubijankic Zlatan, Grondin Christophe.
Standard: Blazic Srdan, Goreux RĂ©ginal, Ciman Laurent, Berrier Franck, Mangala Eliaquim, Daerden Koen, Kanu , Witsel Axel, Camara Pape, Van Damme Jelle, Leye Mbaye.
1
De aftrap is gegeven. Wie wint de topper van de 27e speeldag?
1
Meteen opschudding. Na hands in de zestien claimt Gent een penalty, Gumienny gaat er niet op in.
5
Gent neemt het initiatief meteen in handen.
8

Goal
Doelpunt van Yaya Soumahoro (Zlatan Ljubijankic)
Soumahora bezorgt Gent een voege voorsprong. Na een snelle aanval weet het goudhaantje op aangeven van Ljubijankic de 1-0 binnen te tikken.
10
Standard reageert. Leye probeert het met een aardig schot, maar Jorgacevic pakt makkelijk.
15

Goal
Doelpunt van Mbaye Leye (Franck Berrier)
Plots staat het 1-1. Leye profiteert van een misverstand in de Gentse defensie en scoort met een halve omhaal de gelijkmaker.
19
Standard heeft het spel nu in handen. Gent lijkt wat van slag na de onverwachte gelijkmaker.
20
 Gele kaart voor Pape Camara

21

Goal
Doelpunt van Yassine El Ghanassy (Yaya Soumahoro)
En de wedstrijd kantelt weer. Na een prachtige aanval zet Soumahoro van op links voor tot bij El Ghanassy, die knap binnenlegt. 2-1.
23
Bijna staat het 2-2. Na een vrijschop belandt de bal voor doel van Jorgacevic, maar in de scrimmage slaagt niemand er in het leer in doel te werken.
31
Plots krijgt Goreux veel ruimte. Hij kan op rechts helemaal alleen naar doel lopen, maar trapt onbesuisd over.
36
 Gele kaart voor Christophe Grondin
Grondin kreegt geel voor een vuile tackle op Goreux en is daardoor geschorst voor de volgende wedstrijd. De middenvelder mag echter blij zijn met slechts geel.
38
Gent ontsnapt opnieuw. Gumienny weigert penalty te fluiten voor een duidelijke hands.

Scheidsrechter
Rust
Na een leuke eerste helft mag AA Gent met een 3-1 voorsprong gaan rusten. De Buffalo's kwamen al gauw op voorsprong via de bedrijvige Soumahoro, maar incasseerde even snel een domme gelijkmaker. De wedstrijd leek te kantelen in het voordeel van Standard, tot El Ghanassy met een bijzonder knappe goal Gent opnieuw op voorsprong bracht. Op slag van rust maakte Thijs er zelfs 3-1 van.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45

Goal
Doelpunt van Bernd Thijs (Zlatan Ljubijankic)
Op slag van rust weet Gent de voorsprong te verdubbelen. Bernd Thijs kopt een vrijschop van Wallace tegen de netten. Standard koud gepakt.
46
We beginnen meteen aan de tweede helft. Kan Standard zich terug in de wedstrijd vechten?
46
Vervangen Laurent Ciman
Ingevallen Daniel Opare

51
Bijna was de wedstrijd helemaal beslist. Ljubijankic krijgt de bal perfect aangespeeld door Coulibaly, maar mist onbegrijpelijk voor open doel.
56
Vervangen RĂ©ginal Goreux
Ingevallen Mehdi Carcela

64
Standard gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een vrijschop komt de bal voor de voeten van Carcela, die onbesuisd over doel trapt.
69
De onderbreking zal zo'n vijf minuten duren.
69
De Standard-supporters laten alweer een bommetje ontploffen. Gumienny grijpt in en legt de wedstrijd stil, tot onbegrip van de Standard-spelers.
69
We gaan er opnieuw aan beginnen. Opvallend: niet Gumienny, maar Burie fluit de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Gumienny is immers geblesseerd.
69
 Gele kaart voor CĂ©sar Arzo

72
Vervangen Yaya Soumahoro
Ingevallen Jesper Jørgensen

Smoumahoro krijgt een applausvervanging. Jorgensen komt hem vervangen.
76
De wedstrijd is wat verwaterd sinds de korte pauze. De zege van Gent lijkt niet meer in gevaar te komen.
78
Daar is toch bijna de 3-2. Witsel stuit in dezelfde fase tot drie keer toe op een Gents been.
78
 Gele kaart voor Mbaye Leye

79

Owngoal
Owngoal van Kanu: -
Nog geen minuut later valt de goal aan de andere kant. Na een knappe actie van El Ghanassy gaat de bal via Kanu in eigen doel: 4-1.
85
 Rode kaart voor CĂ©sar Arzo
Gent moet de wedstrijd uitspelen met tien man. Arzeo krijgt zijn tweede gele kaart omdat hij de bal weggooit.
87
Vervangen Zlatan Ljubijankic
Ingevallen Ilombé Mboyo

88
Vervangen Yassine El Ghanassy
Ingevallen Erlend Hanstveit

Ook El Ghanassy krijgt zijn applausvervanging. Hij verlaat het veld voor Hanstveit.
90
De Gent-supporters vieren feest en viseren de bezoekers. "Het is ook plezant in play-off 2", galmt door de tribunes. Inderdaad, door deze nederlaag dreigt Standard voor het tweede jaar op rij de kampioenschapsplay-offs te missen.