Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Herbeleef Lierse SK - Eupen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Lierse SK en Eupen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

De zenuwen staan strak gespannen op het Lisp. In een onderlinge rechtstreeks duel vechten Lierse en Eupen een cruciale strijd om het behoud uit. Volg op uw favoriete voetbalsite wie er de winnaar van de avond wordt.
Lierse kreeg woensdag al een zware klap te verwerking in de Beker van België. Tegen Westerlo werd een zekere kwalificatie toch nog uit handen gegeven. Aanvaller Wesley Sonck noemde zijn ploegmaats amateuristisch. Gunter Thiebaut, woensdag in de fout en niet gelukkig met de uithaal van Sonck, zit op de bank.

Bezoekend coach Albert Cartier rekent op Mohamed Dahmane en Kevin Vandenbergh om het verschil te maken. Eupen kon in zijn laatste vier wedstrijden niet meer winnen en pakte slechts 2 op 12.
Lierse SK: Kawashima Eiji, De Wree Kris, Thompson Kenny, Bernardez Victor , Cavens Jurgen, Sonck Wesley, Radzinski Tomasz, Gilberto Sebastião Amaral, Wahed Mohammed Abdel, Davids Lance, Maric Milos.
Eupen: Petr Radek, Iandoli Alessandro , Zukanovic Ervin , Hendrikx Marc, Milicevic Danijel , Saglik Enes , Panizzolo Daniel, Chavarria Pablo, Jadid Abderrazzak, Dahmane Mohamed, Vandenbergh Kevin.
1
Lierse trapt de degradatietopper op gang.
2

Goal
Doelpunt van Pablo Chavarria (Onbekend Onbekend)
Lierse staat al direct op achterstand. Eupen-speler Chavarria kon alleen doorgaan op doelman Kawashima en wist in twee tijden de Japanner te passeren.
5
De wedstrijd kon eigenlijk niet slechter beginnen voor Lierse. Het is nu niet te hopen voor het verdere vervolg van de wedstrijd dat Eupen op z'n 'Italiaans' zal spelen.
9
Er valt voorlopig nog niet echt veel te beleven op de grasmat. Radzinski gaat even verbaal in de clinch met scheidsrechter Wouters.
15
En zoals terecht gevreesd. Eupen is na het doelpunt niet meer aan de overzijde geraakt. Lierse heeft duidelijk moeite om iets te forceren.
19
 Gele kaart voor Mohamed Dahmane
Gele kaart voor Dahmane.
22
Eupen moet duidelijk achteruit. Sonck kan er onvoldoende bij met z'n hoofd na een voorzet van Maric.
28
Knappe rush van Cavens aan de zijlijn. Zijn voorzet bereikt Maric, maar de Serviër kan geen richting geven aan de kopbal.
32
Lierse-aanvaller Sonck verovert de bal in het strafschopgebied van Eupen. De ex-Bruggeling geeft goed voor, maar niemand was gevolgd om er een voet tegen te zetten.
36
Mogen we nog een slotoffensief verwachten van Lierse in de eerste helft om de achterstand ongedaan te maken? Langs beide kanten wordt er nu op het randje van buitenspel gespeeld.
38
 Gele kaart voor Danijel Milicevic
Terechte gele kaart voor Eupen-kapitein Milicevic na een overtreding op Davids.
40
Kenny Thompson met een volley-voorzet vanaf links. Veel te hard en dus weg kans voor Lierse.
41
Lierse komt er weer uit via links. Een schot van Cavens wordt geweerd door Hendrickx met de rug. Cavens appelleert voor handspel, maar daar is geen sprake van. Scheidsrechter Wouters daarentegen fluit wel voor buitenspel.
42
 Gele kaart voor Wesley Sonck
Gele kaart voor Sonck voor protest. De Lierse-aanvaller ging iets te hard klagen bij scheidsrechter Wouters nadat Lierse geen strafschop kreeg toebedeeld.

Scheidsrechter
Rust
Rust in Lierse. De thuisaanhang wil 'bloed, zweet en tranen' zien in de tweede helft. Eupen gaat gevleid de rust in met een 0-1-voorsprong dankzij een vroeg doelpunt van Anderlecht-huurling Chavarria.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Eupen-kapitein Milicevic schudt een Lierse-verdediger van zich af en snelt naar doelman Kawashima. De Japanner werkt de bal in hoekschop. Bijna stond een tweede Eupens doelpunt op het scorebord.
46
Eupen trapt de tweede helft weer op gang. Beide trainers hebben geen wissels doorgevoerd.
51
 2e gele kaart voor Mohamed Dahmane
Tweede gele kaart en dus rood voor Dahmane. Reden: Het wegtrappen van de bal nadat scheidsrechter Wouters al gefloten had. Eupen dus verder met 10 man.
54

Goal
Doelpunt van Lance Davids (Onbekend Onbekend)
De stand is weer in evenwicht. 1-1. Lierse-speler Davids met een schot vanuit de tweede lijn. Goede aflegger van Sonck en doelman Petr geen verhaal. Het is het eerste doelpunt voor de Zuid-Afrikaan dit seizoen voor Lierse.
57
Vervangen Kevin Vandenbergh
Ingevallen Olivier Vinamont

Eerste wissel van de wedstrijd is voor Eupen. Aanvaller Vandenbergh naar de kant en Vinamont krijgt nog een halfuur zijn kans. Eupen-aanvaller Chavarria gaat hierdoor meer centraal spelen.
59
Lierse voelt dat Eupen te pakken is met 10 man en voert de druk op.
60
Afgekeurd doelpunt van Sonck, nadat Cavens in buitenspel liep. Terecht afgekeurd doelpunt dus en goed gezien van de assistent-scheidsrechter.
61
Vervangen Mohammed Abdel Wahed
Ingevallen Daylon Claasen

Claasen komt onder luide aanmoedingen het terrein op. Abdel Wahed gaat naar de kant.
63
Een heuse rookpluim trekt nu over het veld. Vanuit het Eupense vak werd bengaals vuur afgestoken.
70
Lierse versiert nog eens een hoekschop, maar kan er weinig mee doen. De pallieters blijven de druk opvoeren.
71
Vervangen Lance Davids
Ingevallen Roel Van Hemert

Doelpuntenmaker Davids naar de kant en verdediger Van Hemert krijgt ook nog de nodige speelminuten van trainer Trond Sollied.
71
Petr kan een voorzet in twee tijden klemmen. Scheidsrechter Wouters geeft de fout mee aan de doelman na een duwfout van Thompson.
74
Een nieuwe hoekschop voor de thuisploeg. De kopbal van Thompson streelt het dak van de goal. De ontgoocheling is af te lezen op het gezicht van de Lierse-speler.
78
 Gele kaart voor Enes Saglik
Gele kaart voor Saglik voor treuzelen bij het naar de kant gaan.
78
Vervangen Enes Saglik
Ingevallen José Espinal

Wissel bij de bezoekers. Saglik, die al een tijdje niet meer aan de bal kwam, mag gaan rusten. Espinal vervangt hem.
80
Aflegger van Cavens aan de rand van het strafschopgebied. Invaller Claaesen zijn schot is echter te slecht gericht. Hoog over en Eupen-doelman Petr moet niet eens reageren.
82
Van Hemert laat Chavarria uit z'n rug opduiken. Gelukkig voor hem kan de Anderlecht-huurling van dichtbij niet goed afwerken. Uitstekende mogelijkheid voor de bezoekers.
85
Krijgen we nog een winnaar in deze wedstrijd. Met nog vijf minuten op de klok kunnen beide elftallen nog
86
Vervangen Jurgen Cavens
Ingevallen Peter Kovacs

Cavens gaat naar de kant en de Hongaar Kovacs krijgt nog enkele minuten zijn kans.
87
Lierse probeert nog iets te forceren, maar Eupen houdt voorlopig achteraan alles goed gesloten. De bezoekers trappen elke bal nu zo ver mogelijk weg van het eigen doel.
89
Vervangen Danijel Milicevic
Ingevallen Fazli Kocabas

Tweede wissel bij Eupen. Kapitein Milicevic naar de kant voor Kocabas.
90
De 90 minuten zijn rond. We krijgen nog 4 minuten extra tijd.
93
Cavens gaat nog eens op wandel via link, maar zijn voorzet is niet goed genoeg en belandt in de handen van doelman Petr.
94
Scheidsrechter Wouters fluit de partij af. Eupen kwam al snel op voorsprong, maar in de tweede helft liepen de bezoekers tegen een doelpunt van Davids en een rode kaart aan. Lierse probeerde met de beste wil ter wereld de drie punten thuis te houden, maar daar slaagde het uiteindelijk niet meer in.