stvSTVV
Germinal Beerschot
1-0
Datum: 05/03/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stayen
Kanaries vliegen over Germinal Beerschot
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Kanaries vliegen over Germinal Beerschot
Foto: © SC

Sint-Truiden heeft tegen Germinal Beerschot de rug gerecht. Een doelpunt van Gregory Dufer leverde de Kanaries de drie punten op en brengt STVV dichter bij het behoud. Germinal Beerschot is nog niet van de degradatiezorgen verlost.

Stayen was voor de degradatietopper tegen Germinal Beerschot nog eens goed volgelopen, maar de 10.454 fans moesten het vooral hebben van spanning en goede wil. Voetballend onderstreepten beide ploegen waarom hun wagonnetjes onderin het klassement geparkeerd staan.

Spektakelarm

STVV, zonder de disciplinair geschorste Ibrahima Sidibe, bulkte van het enthousiasme en de goede bedoelingen, maar de thuisploeg had wel een vrije trap van Tibor Tisza nodig om Thomas Kaminski aan het werk te zetten. Een uitstekende poging, dat wel. En dito redding van de jonge doelman.

Jacky Mathijssen moest na het uitvallen van Sherjill MacDonald terug puzzelen. Zowel Bavon Tshibuabua als Adnan Custovic kregen hun kans. Junior Negrao moest op de bank starten. Aanvallend oogde het bij de bezoekers allemaal wat slordig en het was bijna een half uur wachten tot een schot van Daniel Cruz de lat scheerde. Nul – nul was dan ook het logische gevolg van een spektakelarme eerste helft.

Brepoels gunde Grégory Dufer nog eens zijn kans. Een uur lang kon de rechtspoot de keuze van zijn trainer niet verrechtvaardigen, maar dan pakte de ex-speler van Club Brugge en Standard uit met een individuele actie. Zijn kanonskogel passeerde Kaminski als een schicht, recht in de kruising. Stayen ontplofte.

Zonder overleg

Germinal Beerschot, dat met Roni Porokara de eerste kans na rust kreeg, schoot plots wakker. Paars-wit schakelde een versnelling hoger, maar voetbalde zonder al te veel overleg. Bijna probleemloos hield de geel-blauwe muur stand. Bavon vond nog even een gaatje, maar stuitte op Sven van der Jeugt.

STVV springt in het klassement over Germinal Beerschot en doet een uitstekende zaak in de strijd om het behoud. Voor de jongens van Jacky Mathijssen blijft het knokken tot de laatste speeldag.

Herbeleef STVV - Germinal Beerschot

Vooraf