Datum: 05/03/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - Zulte Waregem (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Lokeren wil tegen Zulte Waregem zijn positie in de top zes vrijwaren. Voor de grensploeg heeft deze wedstrijd niet veel belang meer. De troepen van Hugo Broos kunnen het vizier al richten op Play-off 2. Na de nederlaag bij Club Brugge doet Lokeren er best aan de punten vanavond thuis te houden tegen Zulte Waregem. Peter Maes kan voor dit belangrijke treffen opnieuw rekenen op Barry Boubacar Copa. De Waaslanders moeten het wel nog steeds stellen zonder Derick Katuku Tshimanga, Sepp De Roover, Ivan Yagan, Hassan El Mouataz en Geir Fevang. Alfred Finnbogason - in Brugge goed voor een doelpunt - verdringt Benjamin Mokulu naar de bank. Ook de bezoekers kampen met een rits afwezigen. David Vandenbroeck, Kevin Roelandts, Stijn Meert, René Sterckx en Jens Naessens vertoeven in de ziekenboeg. Bovendien werden Rémi Maréval, Teddy Chevalier en Ernest Nfor naar de B-kern verwezen. Broos dropt Thomas Matton en Moussa Traoré in de basiself.
Opstellingen
Lokeren: Copa Barry Boubacar, Taravel Jérémy, Maric Mijat, Tiko Tshilola Tshinyama, Overmeire Killian, Persoons Koen, De Ceulaer Benjamin, Finnbogason Alfred, De Bock Laurens, De Pauw Nill, Leko Ivan.
Zulte Waregem: Bossut Sammy, Minne Stijn, Colpaert Steve, Van Nieuwenhuyze Ludwin, Habibou Mahamadou, Matton Thomas, Traore Moussa , Hyland Khaleem , D'Haene Karel, Dachelet Miguel, Delaplace Jonathan.
1
Traoré en Matton trappen de partij op gang.
3

Goal
Doelpunt van Alfred Finnbogason (Ivan Leko)
Wat een aanval van Lokeren. Leko kopt een voorzet panklaar in de voeten van Finnbogason en de Ijslander knalt kurkdroog de openingstreffer voorbij Bossut.
5
Finnbogason lijkt op dreef te komen. De Lokerenspits neemt de bal in één tijd op slof. Bossut heeft nog een mooie redding in huis en moet een hoekschop toestaan. Die levert niets meer op.
9

Goal
Doelpunt van Benjamin De Ceulaer (Onbekend Onbekend)
Oh la la, wat een misser van Bossut. De bezoekende doelman wil de bal inwerpen, maar bedenkt zich dan precies. Het leer glipt uit zijn handen, waardoor De Ceulaer het geschenk in dank aanneemt.
15
Zulte Waregem is duidelijk aangeslagen na die dubbele opdoffer en Lokeren ruikt bloed. De Ceulaer onderstreept zijn vertrouwen met een afvallende bal die maar nipt naast gaat.
17
Zulte Waregem krijgt een strafschop. Maric houdt Delaplace in een judogreep en Loeman aarzelt niet.
18
Habibou maakt geen gebruik van de situatie. Copa weert het schot van de spits van Zulte Waregem. De afvallende bal wordt nadien door een bezoeker overgekopt.
25
De wedstrijd was als een sneltrein vertrokken, maar zit nu in een mindere fase. De vaart is uit het spel en er worden langs beide zijden veel fouten gemaakt.
27
Bossut staat duidelijk niet stevig op zijn benen na zijn misser bij de 2-0. De bezoekende doelman trapt het leer opnieuw in de voeten van De Ceulaer, maar die kan er dit keer niets mee aanvangen.
29
Nu gaan ze bij Lokeren achterin aan het klungelen, waardoor Traoré alleen op Copa mag afgaan. De Standardhuurling dropt de bal over de kooi van de Ivoriaan.
34
Leko gaat zijn kans van vrij ver. Het schot van de Kroaat zoeft enkele meters naar het doel van Bossut.
35
En daar zijn de bezoekers opnieuw. Copa lost een schot uit de tweede lijn, maar is op tijd terug recht om een poging van Habibou af te stoppen.
35
Mooie aanval van Zulte Waregem. Traoré loodst Habibou door de buitenspelval, maar Copa is bij de pinken.
36
 Gele kaart voor Ludwin Van Nieuwenhuyze
Van Nieuwenhuyze maakt een fout op Persoons en loopt - zeer tegen de zin van een uitzinnige Broos - tegen geel aan.
38
 Gele kaart voor Jérémy Taravel

40
 Gele kaart voor Miguel Dachelet
Dachelet gaat hangen aan de doorgebroken De Pauw en krijgt terecht geel.
42
Lokeren krijgt een open doekje van het thuispubliek. Na een vlotte actie via Overmeire en De Ceulaer mag Finnbogason aanleggen. Dit keer gaat de poging van de Ijslander nipt naast.


Scheidsrechter
Rust
Lokeren nam een blitzstart. Na amper tien minuten leidden de Waaslanders al met 2-0 na doelpunten van Finnbogason en Benjamin De Ceulaer. Zulte Waregem herstelde zich maar moeizaam van die dubbele opdoffer tot de bezoekers een strafschop kregen. Habibou trapte die zwak op Copa. In het slot drongen de bezoekers nog even aan, maar Copa gaf geen krimp.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De Ceulaer en Leko brengen de bal weer aan het rollen.
49

Goal
Doelpunt van Thomas Matton (Moussa Traore )
Matton neemt een perfecte voorzet van Traoré mooi op de slof. Copa staat aan de grond genageld. De fusieploeg heeft wat het in de eerste helft al verdiende.
53
Man man man, ei zo na hingen de bordjes in evenwicht. Na een snelle counter lanceert Habibou Delaplace op rechts. Traoré komt aan de tweede paal een fractie van een seconde te laat om het voorzet-schot van zijn ploegmakker binnen te schuiven.
56
 2e gele kaart voor Miguel Dachelet
Dachelet legt De Ceulaer neer en ontsnapt aan een directe rode kaart. Aangezien het zijn tweede geel karton van de match is, mag hij toch voortijdig gaan douchen. Zulte Waregem moet nog een halfuur met zijn tienen voort.
61
Vervangen Jonathan Delaplace
Ingevallen Nicholas Tamsin


62
Ondanks de numerieke minderheid graaft Zulte Waregem zich niet in. Habibou legt af voor Matton die staalhard naast de kooi van Copa vlamt.
64
 Gele kaart voor Tsholola Tiko
Haakfout op Habibou.
65
Copa gaat flagrant naast de vrijschop van Matton, maar ziet tot zijn eigen opluchting de bal naast gaan.
69
Aartsgevaarlijke counter van Lokeren. Leko stuurt De Ceulaer het straatje in. De pocketspits ziet Bossut een eindje uit zijn doel staan, maar stift de bal over het bezoekende doel.
70
 Gele kaart voor Thomas Matton

77
Vervangen Nill De Pauw
Ingevallen Benjamin Mokulu


78
Vervangen Ludwin Van Nieuwenhuyze
Ingevallen Jeremy Bokila


79
 Gele kaart voor Khaleem Hyland
Mokulu gaat de lijn af en vindt het uitgestoken been van Hyland op zijn weg. Terecht geel voor de bezoeker.
82
 Gele kaart voor Moussa Traore

83
 Gele kaart voor Karel D'Haene
Zulte Waregem grossiert in de gele kaarten. Nu gaat D'Haene terecht de bon op.
87
Vervangen Ivan Leko
Ingevallen Marcel Mbayo


89
Lokeren lijkt gewonnen spel te hebben tegen Zulte Waregem. De fusieploeg dringt niet meer aan en de Waaslanders kunnen rustig controleren.
90
Copa zweeft een vrijschop van Matton nog uit zijn doel.
90
Vervangen Benjamin De Ceulaer
Ingevallen Donovan Deekman




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.