Datum: 12/03/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Opvallend: bij Club Brugge start Vadis Odjidja opnieuw op de bank. Ryan Donk is geschorst. Daardoor krijgt Marcos Camozzato nog eens een kans in de basishelft. Bij KV Kortrijk wordt Giussepe Rossini aan de kant gelaten. Club-huurling Stefan Scepovic mag wel opdraven, net als Glenn Verbauwhede en Gertjan Demets.

Vooraf
Club Brugge is quasi zeker van kwalificatie voor play-offs 1, maar kan zich met een punt vandaag ook mathematisch plaatsen voor de eindfase van de competitie. Toch zal blauw-zwart geen vrede nemen met een gelijkspel. Club heeft immers winst nodig om in het spoor te blijven van nummer drie AA Gent. Voor KV Kortrijk staat er dan weer niets op het spel. De troepen van Hein Vanhaezebrouck kunnen dus vrijuit voetballen, en proberen er een aangename wedstrijd van te maken.
Opstellingen
Club Brugge: Coosemans Colin, Hoefkens Carl, Van Der Heyden Peter, Van Gijseghem Daan, Camozzato Marcos, Geraerts Karel, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Dirar Nabil, Akpala Joseph, Perisic Ivan.
Kortrijk: Verbauwhede Glenn, El Araichi Chemcedine, Belhocine Karim, Sunjic Toni, Gershon Rami, De Beule Davy, Messoudi Mohamed, Kums Sven, De Mets Gertjan, Pavlovic Nebosja, Scepovic Stefan.
1
De wedstrijd is afgetrapt.
5
Club Brugge klungelt achterin. Messoudi lijkt te kunnen profiteren van een misverstand in de defensie van blauw-zwart, maar wordt afgefloten na een fout op Hoefkens.
8
Het eerste schot op doel komt van Club Brugge. Perisic zet perfect voor tot bij Dirar, wiens poging goed gepakt wordt door Verbauwhede.
9
Kortrijk komt zich zeker niet ingraven op Jan Breydel. Rood-wit speelt vrank en vrij, en houdt zo Club voorlopig weg van eigen doel.
16
Club Brugge komt voorlopig niet aan combineren toe. Blauw-zwart is te slordig en zal het tempo flink moeten opdrijven, om Kortrijk opzij te kunnen zetten.
17
Daar is toch bijna de 1-0. Na een vrijschop devieert Simaeys de bal bijna in doel, maar Verbauwhede houdt stand.
29
Club Brugge heeft de wedstrijd nog steeds in handen, maar echt druk zetten lukt niet. Blauw-zwart voetbalt te slordig en te traag om Kortrijk weg te drukken.
30
Dirar gaat neer in de zestien en lijkt een penalty te krijgen, maar de scheidsrechter legt de bal er net buiten. De beelden geven Dirar gelijk.
30
Perisic pakt uit met een uitstekende vrijschop, de bal vliegt nipt over.
31

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Onbekend Onbekend)
De ref laat de vrijschop hernemen omdat een Kortrijk-speler te vroeg uit doel kwam. Perisic probeert het dit keer op een andere manier en kent meer succes: de bal gaat door de muur en belandt via de handen van Verbauwhede in doel. 1-0!
32
 Gele kaart voor Stefan Scepovic

40
Ook na de 1-0 geraakt Club niet onder stoom. Kortrijk komt nauwelijks in de problemen en loert op de counter.


Scheidsrechter
Rust
Na een matige eerste helft gaan we rusten met een kleine 1-0 voorsprong voor Club Brugge. Blauw-zwart speelde slordig, maar kwam toch op voorsprong dankzij een vrijschop van man-in-vorm Ivan Perisic.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn begonnen aan de tweede helft. Koster vervangt Marcos door de creatievere Vadis Odjidja.
46
Vervangen Marcos Camozzato
Ingevallen Vadis Odjidja


51

Goal
Doelpunt van Jonathan Blondel (Onbekend Onbekend)
Wat een heerlijke goal van Jonathan Blondel. De kleine middenvelder ontfutselt de bal op het middenveld, rukt op en verschalkt dan Verbauwhede met een prachtige lob. 2-0!
57

Goal
Doelpunt van Joseph Akpala (Nabil Dirar )
Akpala maakt Kortrijk helemaal af. Na een strakke voorzet van Ivan Perisic en een deviatie van Dirar heeft de aanvaller maar binnen te tikken.
60

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Nabil Dirar )
Kortrijk klooit erop los achterin. Na een uitstekende voorzet van Dirar laat Belhocine de bal lopen, Perisic profiteert en scoort zijn zestiende van het seizoen: 4-0!
63
 Gele kaart voor Rami Gershon

64
KV Kortrijk komt ook eens piepen. Messoudi komt alleen voor doel, maar stuit op een attente Coosemans.
66
Vervangen Mohamed Messoudi
Ingevallen Giuseppe Rossini

Van Haezebrouck voert een opvallende ingreep door: hij brengt in één keer drie nieuwe spelers op het veld.
66
Vervangen Nebojsa Pavlovic
Ingevallen Mario Carevic


66
Vervangen Toni Sunjic
Ingevallen Baptiste Martin


68

Goal
Doelpunt van Davy De Beule (Onbekend Onbekend)
De Beule weet de Kortrijkse eer te redden. Met een sterke kopbal brengt hij zijn ploeg op het scorebord: 4-1.
69
Blondel met een afstandsschot, maar de bal gaat ver naast.
69
Club moet toch opletten. Rossini kan alleen op doel af, maar Coosemans toont zich alweer sterk in de één-tegen-één. Blauw-zwart kan maar beter geconcentreerd blijven, of het brengt Kortrijk uit het niets weer in de wedstrijd.
69
Club moet toch opletten. Rossini kan alleen op doel af, maar Coosemans toont zich alweer sterk in de één-tegen-één. Blauw-zwart kan maar beter geconcentreerd blijven, of het brengt Kortrijk uit het niets weer in de wedstrijd.
70
 Gele kaart voor Peter Van Der Heyden

74
Vervangen Peter Van Der Heyden
Ingevallen Júnior Díaz


76
 Gele kaart voor Gertjan De Mets

79
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Dorge Kouemaha


82
Dirar probeert het met een strakke vrijschop, Verbauwhede redt.
89
Ongelooflijk: Dirar en Vadis ruzieën over wie een vrijschop mag nemen. Dirar is zo kwaad dat hij zijn eigen ploegmaats uitmekkert, waarvoor hij geel krijgt. De middenvelder vraagt een wissel van coach Koster, maar krijgt die n iet. Daarop stapt hij maar zelf van het veld, Club staat nog maar met tien man.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.