Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stayen
STVV stuurt Standard puntenloos huiswaarts
Steven Bologne

Standard leed in Sint-Truiden zijn eerste nederlaag van de competitie. Na een vroege goal van Sidibé was het niet bij machte om terug te slagen. Sint-Truiden hield eenvoudig stand en boekt zijn tweede zege van het seizoen.

Sint-Truiden schoot als een pijl uit de startblokken, Ibrahim Sidibé knalde al na twee minuten de 1-0 tegen de touwen. De partij was aangenaam om volgen met twee ploegen die volop naar voor trokken, verder dan halve kansjes kwamen ze echter niet. Op het kwartier toch enige opwinding toen Steven Defour een vrije trap in het strafschopgebied dropte. Sven Van Der Jeugt pakt makkelijk maar deed dit wel ten koste van Ludovic Buysens die hard tegen de grond smakte. De verdediger kon niet meer verder en werd met een zware enkelblessure afgevoerd. Na de gedwongen wissel van Guido Brepoels kreeg de partij een ander gezicht.  De harde duels namen de bovenhand en mooi was het allemaal niet.

Na de koffie had Sint-Truiden amper moeite om stand te houden. Standard was nergens en had moeite om de bal rond te krijgen. De Rouches liepen behoorlijk gefrustreerd rond en dat vertaalde zich op twee minuten tijd in evenveel gele kaarten. Sebastien Pocognoli en Eliaquim Mangala gingen vrijwel meteen het boekje in. Standard kwam opzetten en was het gevaarlijkst via Christian Benteke, die dook in de rug van de verdediging maar besloot rakelings naast. Luigi Pieroni kwam de aanvaller van Standard kort daarop vervangen, hij knalde van dichtbij via een bos benen in hoekschop. Halfweg de tweede helft werd de opdracht helemaal moeilijk voor Standard, toen Pocognoli geheel onnodig op het middenveld Sidibé neermaaide. Sint-Truiden koos ervoor om de zege te verdedigen en kwam nog amper aan kansen. Standard trok naar voor maar Van Der Jeugt verontrusten deed het niet meer.