kvmKV Mechelen
stvSTVV
Datum: 28/08/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
KV Mechelen kan vanavond alleen leider worden als het de volle buit pakt tegen STVV. Trainer Marc Brys behoudt het vertrouwen in de elf die op Brugge gingen winnen, maar waarschuwde zijn spelers wel voor een lastige avond tegen de Truienaars. Vorig jaar kwamen de Limburgers met 0-2 winnen. Guide Brepoels voerde bij de bezoekers twee vervangingen door. De geblesseerde Buyssens wordt vervangen door Rymenants. Camara neemt de plaats in van Christ.
Opstellingen
KV Mechelen: Renard Olivier, Pandza Boris, Van Hoevelen Kenny, Chen Xavier, Wilmet Jonathan, Mununga Joachim, Nong Aloys, Gorius Julien, Geudens Kevin, Buyens Yoni, Ghomsi Antonio.
Sint-Truiden: Van Der Jeugt Sven, Mennes Wim, Euvrard Vincent, Rymenants Yannick, Abdou Camara Pape, Odoi Denis, Wagemakers Marc, Caluwé Tom, Delorge Peter, Sidibé Ibrahim, Antheunis Yorick.
1
STVV trapt de wedstrijd op gang. Kunnen de Kanaries KV Mechelen de eerste punten van het seizoen afsnoepen?
1
KV Mechelen kan in de eerste minuut al bijna gevaarlijk zijn, maar de pass van Nong op Mununga is niet precies genoeg.
5
Munungu steekt het leer mooi door tot bij Geudens. De middenvelder gaat tegen de vlakte. Er is weinig aan de hand, Bultynck laat verder spelen.
9
De studieronde in Mechelen is nog bezig. De thuisploeg monopoliseert de bal, maar kan dat overwicht voorlopig niet omzetten in kansen.
10
Daar is dan toch de eerste kans. Ze komt van de voet van Boris Pandza. De Bosniër knalt een afvallende bal een half metertje boven de dwarsligger.
11
De bezoekers uit Sint-Truiden hebben meteen een reactie in huis. Ze is alleen wat flauwtjes. De poging van Sidibé vliegt zeker vijftien meter naast de kooi van Renard.
14
Het is bijna 1-0 na een uitstekende aanval van KV Mechelen. Nong weet met een halve omhaal Van der Jeugt niet te verschalken. Het knappe voorbereidende werk was van Mununga en Chen.
15
Trainer Marc Brys kan tevreden zijn. Zijn jongens hebben de bovenhand tegen STVV. Een doelpunt heeft hij echter nog niet gezien. Ook Gorius kan de netten niet doen trillen.
19
Heet standje voor het Mechelse doel. Chen gaat compleet de mist in op een Truiense voorzet, maar Van Hoevelen zet met risico voor eigen leven het foutje recht. Sidibe wordt nog berispt voor een fout op Van Hoevelen.
24
KV Mechelen moet wat gas terugnemen. STVV probeert zijn voet naast die van de competitieleider te zetten, maar slaagt er voorlopig niet in om gevaarlijk te zijn. Ook een zwak afstandschot van Camara kan Renard niet verontrusten.
26
Een vrije trap van Gorius belandt uiteindelijk voor de voeten van Buyens. De middenvelder probeert het in één keer, maar Van der Jeugt heeft er weinig moeite mee.
27
 Gele kaart voor Vincent Euvrard
Euvrard gaat als eerste het boekje in na een fout op Nong.
27
De vrije trappen van Gorius missen nog precisie. Het is al de vierde keer dat er geen directe dreiging uit voortvloeit. Ligt het misschien aan zijn masker?
34
Wilmet is bijna aan het feest tegen zijn ex-club. Zijn afstandsschot waait niet ver naast.
37
Olivier Renard heeft nog niet al te veel werk moeten opknappen. De Mechelse defensie houdt STVV goed weg van zijn doel.
38
Nong speelt zichzelf heel mooi vrij en legt dan breed tot bij Gorius. Die kan jammer genoeg geen vervolg breien aan de actie. De pass richting Wilmet wordt onderschept.
39
Ook deze keer komt de pass van Gorius niet aan. Hij mikt het leer tussen Nong en Wilmet. Het is voorlopig niet het dagje van de Fransman.
40
Nong zet opnieuw een mooie actie op touw. Opnieuw krijgt ze geen vervolg. De ploegmaat die hij deze keer mag viseren is Mununga. Hij mikt een voorzet recht op de kont van Rymenants.
43
Wilmet kan zich op de linkerflank helemaal tot de achterlijn doorzetten. Zijn voorzet is niet meer dan een plukballetje voor Van der Jeugt.


Scheidsrechter
Rust
KV Mechelen en STVV gaan rusten met een brilscore en daar mogen vooral de bezoekers tevreden mee zijn. De competitieleider is duidelijk de betere ploeg, maar slaagt er niet in om dat om te zetten in doelrijpe kansen en cijfers. Vooral Aloys Nong is aan een beresterke eerste periode bezig. Julien Gorius heeft dan weer niet zijn dagje.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen. Opvallend: Gorius heeft zijn masker afgezet. Gaan de passes van de Fransman nu wel beter aankomen?
48
KV Mechelen probeert STVV op een stilstaande fase te verrassen, maar het nummertje is nog onvoldoende ingestudeerd en levert geen gevaar. Zo ziet het er toch maar een beetje lullig uit.
50
 Gele kaart voor Joachim Mununga
Mungunga gaat neer op het midden van het terrein en claimt een fout. Bultynck geeft de Belg een kaart.
51
Aiaiai, Jonathan Wilmet vergeet de score te openen tegen zijn ex-club. De spits wordt knap diepgestuurd door Nong en omspeelt Van der Jeugt. Rymenants haalt het leer van de lijn.
54
Vervangen Yorick Antheunis
Ingevallen Grégory Christ


58
Gregory Christ laat zich na vier minuten al een eerste keer zien. Zijn schot lijkt een beetje te zwabberen, maar kan Renard toch niet verrassen.
62
Derde poging al voor Wilmet. Deze keer zit Van der Jeugt er zelf goed tussen op het afstandsschot van de Waal.
63
Bultynck haalt zich de woede van het thuispubliek op de hals. Nong gaat na een duel met Rymenants neer in de zestien. De bal gaat niet op de stip.
68
En plots is STVV daar nog eens. Christ bereikt met een uitstekende pass Camara. Die verlengt in één keer richting doel. Renard was nog niet in slaap gevallen en gaat goed plat.
72
KV Mechelen verdient hier voorlopig de zege, maar moet dan nog wel een doelpunt maken. Geudens komt in stelling. Het schot van de middenvelder gaat een metertje naast.
75
Vervangen Pape Camara
Ingevallen Andréa Mutombo


75
Vervangen Julien Gorius
Ingevallen Bjarni Vidarsson

Ook zonder masker heeft Gorius niet voor het verschil kunnen zorgen. Hij wordt gewisseld voor VIdarsson.
80
Christ haalt Mununga neer op het middenveld. Bultynck houdt de gele kaart voor de Fransman op zak.
82
Vervangen Yannick Rymenants
Ingevallen Giel Deferm


87
KV Mechelen blijft beuken op de Truiense poort, maar Van der Jeugt weigert ze te openen. Buyens schiet hoog over.
89
Mununga en Nong kunnen alletwee nog hun hoofd tegen de bal zetten, maar Van der Jeugt is attent en ontmantelt het gevaar.
90
 Gele kaart voor Aloys Nong
Nong gaat een tweede keer neer, maar krijgt opnieuw geen strafschop. Bultynck geeft geel voor protest.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.