Datum: 29/08/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Club Brugge wil vanavond in Westerlo een vervolg breien aan de Europese kwalificatie tegen Dinamo Minsk. Adrie Koster moet het wel doen zonder de geblesseerde Joseph Akpaka en de geschorste Dorge Kouemaha. De Zeeuw rekent in de spits op Ivan Perisic. Mohamed Dahmane en Stefan Scepovic zitten op de bank. Blauw-zwart mag in het Kuipje een gemotiveerd Westerlo vervangen. Zowel Elrio Van Heerden en Daniël Chavez willen zich bewijzen tegen hun voormalige werkgever. Günther Vanaudenaerde heeft champagne en een lekker etentje beloofd bij een zege.
Opstellingen
Westerlo: De Winter Yannick, De Petter Steven, Corstjens Wouter, Bruls Christian, Costa Morais Ellinton Antonio, Chavez Daniël, Van Heerden Elrio, Delen Jef, Farssi Rachid, Mravac Adnan, Vanaudenaerde Günther.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Dalmat Wilfried, Dirar Nabil, Camozzato Marcos, Donk Ryan, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Odjidja-Ofoe Vadis, Perisic Ivan.
1
We zijn vertrokken. Frank De Bleeckere heeft de wedstrijd op gang gefloten.
2

Goal
Doelpunt van Ronald Vargas (Vadis Odjidja)
We zijn nog maar net begonnen en Club Brugge staat al op voorsprong. Vadis neemt snel een vrije trap en Vargas trapt het leer in twee keer voorbij Yves De Winter.
5
Westerlo is minder succesvol op vrije trap. Farssi mikt het leer recht in de muur.
8
Elrio Van Heerden wil zich bewijzen tegen Club Brugge. De Zuid-Afrikaan zal dan toch uit een ander vaatje moeten tappen. Zijn voorzet waait ver voorbij doel.
12
Door het ontbreken van Akpala en Kouemaha staat Perisic in de spits. Een toch wel ongewone positie voor de Kroaat.
15
Perisic heeft de 0-2 aan de voet, maar de Kroaat laat ze liggen. Hij omspeelt mooit De Winter en wacht dan te lang om te besluiten. Mravac werkt in hoekschop. Die levert Club niets op.
17
 Gele kaart voor Ronald Vargas

18
Bij Westerlo zit de Braziliaan Paolo Henrique toch al op de bank. De voormalige spits van Heerenveen zou niet speelgerechtigd raken, maar Westerlo heeft de administratie toch nog in orde gekregen.
22
Het vroege doelpunt van Club Brugge heeft niet echt een vervolg gekregen. Blauw-zwart moet wat zoeken in zijn nieuwe stelling.
27
Er gebeurt voorlopig bijzonder weinig op het veld. De supporters van Club Brugge proberen de sfeer er nog in te houden. "Waar is de stip van Boussoufa", klinkt het spottend.
29
Ryan Donk probeert met een lange bal een aanval op te zetten. De trap van de Nederlander is veel te hard. De Winter kan het gevaar eenvoudig ontmantelen.
31
De supporters van Club Brugge zijn Van Heerden nog niet vergeten en scanderen zijn naam als hij in de buurt van het Brugse doel komt.
32
Eindelijk nog eens een vlotte combinatie op de grasmat. Het is een blauw-zwarte. De laatste pass van Dirar op Perisic is iets te hard.
33
 Gele kaart voor Rachid Farssi
Club Brugge probeert een snelle tegenaanval op gang brengen, maar Farssi gaat op de rem staan en krijgt geel.
34
De vrije trap levert niet veel op voor de bezoekers. Ryan Donk legt al zijn kracht in een afstandsschot, maar het leer vliegt recht op De Winter.
38
Het Kuipje schrikt even op. Elrio Van Heerden krijgt in het strafschopgebied van Club Brugge zomaar een vrij kopkans. De kleine Zuid-Afrikaan is duidelijk geen specialist en doet er dan ook niets mee.
43
Het weer past zich aan het spelbeeld op het veld aan. De hemelsluizen boven het Kuipje zijn opengegaan. Veel mistroostiger kan een voetbalavond voorlopig niet zijn.
45
In de slotseconden wordt het nog bijna 0-2. Perisic trapt een voorzet van Vargas over doel.


Scheidsrechter
Rust
Na een heel flauwe eerste helft duikt Club Brugge toch met een voorsprong de rust in. Blauw-zwart kwam al in de tweede minuut op voorsprong. Westerlo was nog niet goed wakker op een vrije trap van Vadis en Vargas tikte de 0-1 in twee keer voorbij De Winter.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn aan het tweede bedrijf begonnen. Hopelijk nu met meer spektakel. Ceulemans en Koster behouden alleszins het vertrouwen in dezelfde elf pionnen.
52
Er is geen beterschap te bespeuren in de tweede helft. Alleen de weersomstandigheden zijn veranderd. Het is nu nog harder beginnen regenen.
54
Ceulemans heeft een eerste wissel klaar. Nieuwkomer Paulo Henrique staat klaar langs de zijlijn.
55
Ivan Perisic laat opnieuw een grote kans liggen. Na een een-tweetje met Vargas duwt de Kroaat het leer een metertje of twee naast.
56
Vervangen Ellinton Antonio Costa Morais
Ingevallen Paulo Henrique


61

Goal
Doelpunt van Ronald Vargas (Karel Geraerts)
Club heeft zijn veilige voorsprong te pakken. Geraerts kopt een vrije trap van Dalmat tot bij Vargas. Die is sneller op de bal dan De Winter: 0-2.
64
Carl Hoefkens is bikkelhard. De Brugse kapitein gooit zich voor een schot van Van Heerden, kronkelt even over de grond en gaat dan gewoon weer verder.
68
Vervangen Nabil Dirar
Ingevallen Stefan Scepovic


73

Goal
Doelpunt van Christian Brüls (Onbekend Onbekend)
We hebben terug een wedstrijd. Christian Brüls krult het leer vanuit de tweede lijn mooi voorbij Stijn Stijnen.
76
Westerlo gelooft nog in een puntje, maar dan moet het wel preciezer worden. Een voorzet van Van Heerden mist alle richting.
79
Vervangen Elrio Van Heerden
Ingevallen Jarno Molenberghs


79
Vervangen Daniël Chavez
Ingevallen Dieter Dekelver


86
Brüls kan nog een keer aanlegge, maar deze keer heeft hij minder succes. Zijn schot vliegt naast.
90
Er komen twee minuten extra speeltijd bij.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.