cluClub Brugge
gnkKRC Genk
Datum: 12/09/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom in het Jan Breydelstadion waar Club Brugge vanavond met KRC Genk de ongenaakbare leider in de Pro League ontvangt. Blauw-zwart kon net voor het interlandintermezzo de crisis afwenden na de slechtste start in jaren. Club plaatste zich al bij al vlot voor de poules van de Europa League en nadien werd Westerlo moeiteloos opzijgezet. Met amper zes op vijftien zijn de West-Vlamingen karig bedeeld. Coach Adrie Koster kan tegen de Limburgers niet beschikken over de geschorste Dorege Kouemaha en de geblesseerden Joseph Akpala en Jonathan Blondel. Nieuwkomer Junior Diaz en de herstelde Jeroen Simaeys maken wel deel uit van de kern. Bij KRC Genk leven ze momenteel op een wolk. Frank Vercauteren pakte de volle pot met zijn team en kan in Brugge op zijn voltallige kern een beroep doen. De voorbije vier seizoenen gingen de Limburgers drie keer met de zege aan de haal in Jan Breydel, enkel vorig seizoen wist Club een punt te sprokkelen. Een nieuwe nederlaag van blauw-zwart zou hen na amper zes matchen al op twaalf (!) punten achterstand van Genk brengen.
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Camozzato Marcos, Donk Ryan, Hoefkens Carl, Van Der Heyden Peter, Odjidja-Ofoe Vadis, Geraerts Karel, Dirar Nabil, Dalmat Wilfried, Perisic Ivan, Vargas Ronald.
Racing Genk: Courtois Thibault, Matoukou Eric, Carlos Pinto Chaves Joao, Anele Ngongca, De Bruyne Kevin, Tözser Daniel, Pudil Daniel, Hubert David, Vossen Jelle, Buffel Thomas, Ogunjimi Marvin.
00:00
In het zonnetje, maar wel met een koele bries op de achtergrond warmen de spelers zich op.
00:00
In de eretribune zijn Hans Galjé en Stan Van Den Buys twee opgemerkte gasten.
1
Perisic en Vargas trappen de eerste echte topper van dit seizoen op gang.
2
Oh la la, daar was bijna de openingstreffer voor Club. Vargas ontdoet zich op links van zijn tegenstander en zet voor naar Dalmat. Courtois bokst de harde kopbal van de Clubmiddenvelder uit zijn doel.
5
En daar is de eerste grote kans voor Genk. Met een beenveeg weert Stijnen het schot van Ogunjimi uit zijn doel.
7

Goal
Doelpunt van Jelle Vossen (Thomas Buffel)
Ongelofelijk. Vossen verkeert nog steeds in supervorm. De Genkspits reageert alerter op een voorzet van Buffel dan de Clubverdediging en mag zo zijn achtste van het seizoen binnen koppen.
12
Club reageert aangeslagen na die vroege opdoffer. Bij blauw-zwart vinden ze de vrije man niet en de bepalende spelers geraken hun man niet voorbij. Genk speelt vanuit een zetel en prikt tegen wanneer het dat wil.
13
 Gele kaart voor Peter Van Der Heyden
Ingreep op Buffel.
15
 Gele kaart voor Kevin De Bruyne
Spelbederf. Odjidja omspeelt De Bruyne, maar de Genkmiddenvelder trekt hem aan het shirt. Terechte gele kaart.
18
Dalmat speelt Camozzato vrij in de zestien en die omspeelt zijn tegenstander. De Braziliaan vindt Perisic, maar de Kroaat moet iets te ver naar achteren leunen en trapt vrij hoog over.
20
 2e gele kaart voor Kevin De Bruyne
De Bruyne mag al inrukken. Na enige pressie van Club gaat Camozzato de Genkspeler voorbij, maar die laat het been hangen en loopt tegen zijn tweede geel karton aan.
20
Omdat Vercauteren het veld heeft betreden, stuurt ref Blom de Genkcoach naar de tribune.
23
Club komt opzetten. Donk kan niet goed bij een corner en Genk ontzet de bal in paniek.
24
Stijnen is eerder op de bal dan Ogunjimi. Genk komt nog eens gevaarlijk opzetten.
25
 Gele kaart voor Nabil Dirar
Dirar probeert een strafschop te versieren en laat zich te opzichtig vallen. Geel oordeelt Blom.
29
Op vrijschop van Dalmat klimt Perisic hoger dan Tözser, maar de Clubspits kan zijn kopbal onvoldoende richting meegeven.
30
Het zit Club niet mee. Na een hoekschop van Dirar kopt Geraerts rakelings naast.
35
Genk komt alweer bijzonder goed weg. Op een inzenden van Camozzato kan Geraerts keihard naar doel koppen. Opnieuw weert Courtois het leer uit zijn doel. De thuisploeg verdient nu zeker wel een doelpunt.
37
Club claimt een strafschop. Vargas gaat neer over het been van Pudil, maar Blom kijkt naar zijn assistent en die geeft enkel hoekschop aan.
39
Camozzato duwt Buffel weg vlak voor de zestien van Club en Genk krijgt een vrijschop op een interessante plaats.
40
Tözser trapt de bal pal in de Brugse muur.
41
Man man man, wat heeft Genk een mazzel. Perisic zet voor naar de vrijstaande Vargas, maar nu houdt de voet van Courtois de bal uit doel. In de rebound trapt Dalmat op het achterste van een Genkspeler.
43
Club trekt nu alle registers open en drukt de Limburgers tegen hun eigen doel. Odjidja vindt niet direct een aanspeelpunt en besluit van ver hoog over.


Scheidsrechter
Rust
Genk trekt met een 0-1-voorsprong de rust in en daar mag het bijzonder blij mee zijn. De bezoekers hadden de match goed onder controle tot De Bruyne iets voor halfweg met rood van het veld moest. De thuisploeg drukte de leider uit de Pro League tegen eigen doel, maar keeper Courtois hield met enkele uitstekende reddingen zijn netten schoon. Kan Club na de pauze voor de kentering zorgen of houdt Genk stand?

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vossen en Ogunjimi beginnen aan de tweede helft.
47
Vervangen Thomas Buffel
Ingevallen Torben Joneleit

Een zichtbaar teleurgestelde Buffel verlaat al vroeg in de tweede helft het terrein. Vercauteren kiest voor defensieve zekerheid en haalt er een middenvelder af.
50
Na een nieuwe mislukte actie van Dirar gaat het thuispubliek aan het fluiten. De Marokkaan heeft het verkorven bij zijn eigen aanhang.
51
Weer een gemiste kans voor Club. Odjidja speelt Dirar vrij op links en dit keer doet de Clubmiddenvelder wel iets goeds met de bal. Hij zet in één keer voor, maar Vargas noch Perisic kan de bal in doel tikken.
53
Met man en macht gooien ze zich bij Genk voor de bal. Nu komt Geraerts niet tot een schot.
54
Snelle counter van Genk en Vossen komt schuin voor Stijnen. De Belgische topschutter vindt een gaatje tussen de benen van de Clubdoelman, maar via de hiel van Stijnen gaat de bal net naast de paal buiten. Hier ontsnapt Club aan een dubbele achterstand.
55
En daar is Club weer. Odjidja creëert ruimte voor zichzelf, maar ziet zijn schot via Courtois vlak naast zoeven.
57
Identieke kans voor Odjidja, nu zit er een Genks been in de weg. De druk van blauw-zwart houdt aan.
60
Dirar is duidelijk niet in een begenadigde dag. De Clubspeler laat de bal simpel van zijn voet over de zijlijn glippen. Ondertussen warmt Lestienne zich op.
60

Goal
Doelpunt van Ronald Vargas (Nabil Dirar )
Daar is eindelijk de verdiende gelijkmaker. Op voorzet van Dirar klimt Vargas hoger dan Carlos en de bal hangt in de touwen.
65
Vargas heeft de 2-1 aan de voet, maar Courtois is aan een sterke match bezig en houdt met een voetreflex de 1-1 op het bord.
73
Vervangen Nabil Dirar
Ingevallen Stefan Scepovic

Dit keer geeft Dirar coach Koster wel een hand bij het verlaten van het terrein. De Marokkaan gaf wel de assist voor de gelijkmaker, maar voor de rest ongelukkig in zijn acties.
75
Club speelt na de gelijkmaker een pak slordiger en dat zorgt ervoor dat Genk meer in de match komt.
75
Joneleit krijgt de bal in de eigen zestien tegen de hand, maar ref Blom gebaart dat het de borst was. Weer geen strafschop voor Club.
76
Vervangen Marvin Ogunjimi
Ingevallen Ndabashinze Dugary


78

Goal
Doelpunt van Peter Van Der Heyden (Onbekend Onbekend)
Vanuit het niets scoort Van Der Heyden de 2-1. De linksachter vindt geen vrijstaande speler en waagt zijn kans dan maar van ver. De bal belandt mooi in de korte hoek.
81

Goal
Doelpunt van Daniel Tözser (Onbekend Onbekend)
Lang heeft de voorsprong van Club niet op het bord gestaan. Tözser mag van aan de hoek van de backlijn een vrijschop trappen en de bal gaat door het pak voorbij een aarzelende Stijnen.
86
Vervangen Marcos Camozzato
Ingevallen Maxime Lestienne


88
Opnieuw claimt Club een strafschop. Nu gaat Scepovic neer in de zestien, maar weer weigert Blom te fluiten.
89
Vervangen Jelle Vossen
Ingevallen Fabien Camus




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.