kvkKV Kortrijk
kvmKV Mechelen
1-0
Datum: 11/09/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk wint makkelijk van KV Mechelen
Bram Coenen
| 0 reacties
Kortrijk wint makkelijk van KV Mechelen
Foto: © SC

KV Kortrijk heeft vanavond KV Mechelen verslagen met 1-0. Kortrijk komt zo op gelijke hoogte met Mechelen, dat nooit voor enige dreiging kon zorgen in het Guldensporenstadion.

Hein Vanhaezebrouck bracht Rami Gershon aan de aftrap bij Kortrijk. Op het middenveld mochten Davy De Beule en Mario Carevic hun kans gaan. Marc Brys hield bij KV Mechelen nieuweling Christian Benteke op de bank. Boubacar Diabang mocht zijn kans gaan diep in de spits.

Onmachtig KV

Kortrijk startte de match duidelijk met aanvallende intenties en wist al snel een eerste kans te versieren via Nebosja Pavlovic, Olivier Renard pakte echter makkelijk. Na 9 minuten was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een voorzet van Brecht Capon week af op het been van Antonio Ghomsi en ging voorbij Renard richting doel. Boris Pandza probeerde nog te ontzetten, maar knalde hoog in eigen doel. KV Mechelen was duidelijk van slag door dat snelle doelpunt en slaagde er maar niet in om te reageren. Het was integendeel Kortrijk dat de kansen opstapelde. Carevic, Ilombé Mboyo en Giuseppe Rossini stuitten echter keer op keer op een uitstekende Renard.

KV Mechelen legde daar enkel een schuchtere poging van Joachim Mununga tegenover. Brys kon het duidelijk niet meer aanzien en haalde de bijzonder tegenvallende Jonathan Wilmet nog voor de rust naar de kant, nieuwkomer Benteke kwam hem aflossen diep in de punt. Net voor rust kreeg Kortrijk nog een opdoffer te verwerken na een tweede gele kaart voor Sven Kums. KV Mechelen startte de tweede helft dus met hernieuwde ambities en versierde meteen een eerste mogelijkheid via Pandza. Glenn Verbauwhede stond echter attent te keepen.

Wouters de kluts kwijt

Nadien zagen we echter nog amper voetbal in het Guldensporenstadion. Het ene opstootje volgde het andere op en ref Luc Wouters leek totaal de kluts kwijt na de rode kaart voor Kums. Brys probeerde de bakens toch nog verzetten met de inbreng van Tom Soetaers voor Yoni Buyens en dat loonde vrijwel meteen. Eindelijk zette Malinwa wat druk naar voren en Soetaers was 25 minuten voor tijd heel dicht bij de gelijkmaker. Zijn verre uithaal strandde echter op de lat. Op de counter kreeg Kortrijk vrijwel meteen daarna dé kans op de 2-0, maar Mboyo knalde onbegrijpelijk naast.

KV Mechelen probeerde nadien nog wel via Benteke en Diabang, maar echt veel overtuiging legden de Mechelaars niet aan de dag. Kortrijk hield makkelijk stand tegen een onmachtig Mechelen, dat een absolute wanprestatie op de mat legde in het Guldensporenstadion. De Kerels blijven het zo uitstekend doen en komen op gelijke hoogte met Mechelen op de 4de plaats. 

Herbeleef KV Kortrijk - KV Mechelen