Datum: 18/09/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Het Kuipje
Westerlo is de ploeg van de Kempen
Dennis Smeyers
| 0 reacties
Westerlo is de ploeg van de Kempen
Foto: © SC

Lierse zette vanavond zijn zoektocht naar zijn eerste overwinning dit seizoen verder. Zou Wesley Sonck in de derby tegen Westerlo weer voor de doelpunten kunnen zorgen, of was de club van Sasha Iakovenko te sterk?

Westerlo kreeg, na acht minuten, een eerste kans. Kawashima had een fantastische save nodig om de kopbal van Christian Brüls uit zijn doel te ranselen.  Helaas leek het lange tijd de enige opwinding uit de eerste helft te worden.

Op het halfuur was er plots echter iets te zien in het Kuipje: Mattia Notari kreeg terecht zijn tweede gele kaart, en Rachid Farssi schoot de vrije trap heerlijk buiten het bereik van Kawashima. De bezoekers konden voor de zoveelste keer dit seizoen achtervolgen, dit keer echter met tien mensen.

Het was een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen, maar toch was het terecht. Westerlo was de eerste helft veruit de best voetballende ploeg, en was, op een gevaarlijk schot van Gunter Thiebaut in de slotfase na,  de enige club die het vijandige doel kon bestoken.

De Pallieters begonnen alvast snedig aan de tweede helft; het schot van Benjamin Nicaise werd door Deelkens gered. Snel gingen de Lierse hoofden weer naar beneden. Daniel Chavez werkte een hele mooie aanval in het lege doel.

Westerlo bleef de enige gevaarlijke ploeg; na een nummertje ging Chavez de keeper voorbij, maar zijn schot werd op de lijn gekeerd. Daarna kon de ingevallen Paulo Henrique twee keer vanuit een kansrijke positie niet scoren.

Na een flauwe tweede helft van een zwakke wedstrijd, floot scheidsrechter Tim Pots af met een twee – nul eindstand op het scorebord. Lier kon weer niet winnen. Woensdag komt landskampioen Anderlecht op bezoek…

Herbeleef Westerlo - Lierse SK