Datum: 31/07/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Westerlo (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Club zoekt tegen Westerlo bevestiging van de goede generale repetitie tegen Qarabag. De Kempenaars verloren de vorige dertien onderlinge confrontaties in Jan Breydel en hopen daar vanavond verandering in te brengen. Adrie Koster kan voor de eerste competitiematch geen beroep doen op de geblesseerde Fredrik Stenman. De Zweedse linksachter was tegen Qarabag een van de mindere goden. Jimmy De Jonghe, tegen Leverkusen ook al linksback, wordt zijn vervanger. Ook Jonathan Blondel, Thibaut Van Acker en Daan Van Gijseghem zijn nog niet volledig fit. Pietro Perdichizzi is geschorst. Maxime Lestienne en Jannes Vansteenkiste, beiden terug van het EK -19, zijn in de kern voor Westerlo opgenomen. Tom Høgli trainde vrijdag probleemloos mee en is ook geselecteerd. Voor de topper in zijn Jan Breydelstadion moet Westerlocoach Ceulemans het stellen zonder aanwinsten William Owusu en Stijn De Smet.
Opstellingen
Club Brugge: Coosemans Colin, Almebäck Michael, Hoefkens Carl, Zimling Niki, Refaelov Lior, Vleminckx Bjorn, Dirar Nabil, Vazquez Victor, Donk Ryan, De Jonghe Jimmy, Odjidja-Ofoe Vadis.
Westerlo: De Winter Yves, De Petter Steven, Corstjens Wouter, Dekelver Dieter, Bruls Christian, Annab Lens, Van Hout Joris, Delen Jef, Farssi Rachid, Ngolok Evariste, Vanaudenaerde Günther.
1
Westerlo trapt de laatste partij van de eerste speeldag op gang.
3
 Gele kaart voor Niki Zimling
Na balverlies van Hoefkens stuurt Delen Brüls weg langs de lijn. Zimling komt veel te laat met zijn tackle en incasseert meteen geel.
6
Een misverstand tussen Hoefkens en Coosemans leidt bijna tot de 0-1. Hoefkens wil een doorgekopte bal aan zijn doelman laten, maar die komt niet op tijd uit. Brüls kan er nog een kattenpootje tegen zetten, de bal hobbelt echter naast de paal buiten.
8
Na een lang uitgesponnen aanval sleept Hoefkens de eerste hoekschop van de partij uit de brand.
9
Bij die hoekschop wordt Vleminckx afgeblokt door Van Hout. De Clubaanvaller blijft op de grond liggen en trapt zijn schoen wild weg. Het lijkt echter allemaal nogal mee te vallen.
12
Refaelov verstuurt een vrijschop slim naar de vrijstaande De Jonghe. De voorzet van de linksachter belandt pal in de handen van De Winter. Hier zat meer in voor Club.
15
Blauw-zwart is niet met dezelfde ingesteldheid als tegen Qarabag aan de match begonnen. De drang naar voren die we dan in het openingskwartier zagen, valt nu in de verste verte niet te bespeuren.
21
Wanneer Donk een aanval wil opzetten en bij gebrek aan vrijstaande medespelers terug op Coosemans passt, begint het publiek de eerste tekenen van ongeduld te vertonen.
23
De West-Vlamingen grossieren in de slechte passen. Westerlo heeft de zaak goed onder controle en probeert tegen te prikken als het kan.
27
Na een voorzet van De Jonghe belandt de bal in de voeten van Odjidja. De Brugse middenvelder knalt van aan de rand van de zestien, maar ziet zijn schot in hoekschop belanden.
28
 Gele kaart voor Günther Vanaudenaerde
Vanaudenaerde heeft ook prijs. De Westelse verdediger gaat hard door op Refaelov en mag, gezien de nieuwe richtlijnen van de scheidsrechterscommissie, precies nog blij zijn met maar geel.
29
De vrijschop van Refaelov wordt in hoekschop gekopt.
31
Westerlo versiert ook een eerste hoekschop na een afgeweken schot van Vanaudenaerde. Coosemans gaat glansrijk onder de bal door, zonder veel erg.
36
We zijn op tien minuten van de rust, maar een bal tussen de palen hebben we nog niet gezien. Zoutloos, inspiratieloos. Van beide ploegen, maar vooral van de thuisploeg mag er toch meer verwacht worden.
38
Ref Wouters krijgt het hele stadion over zich omdat hij geen balvoordeel geeft na een fout op Almebäck. De weg voor Dirar lag helemaal open.
39
De Jonghe haalt de achterlijn en vindt Vleminckx aan de strafschopstip. De kopbal van de blonde van Puurs belandt op het dak van het doel.
43
 Gele kaart voor Evariste Ngolok
Ngolok schoffelt Vazquez onderuit en krijgt geel.
45
Na een voorzet van Dirar kan Vleminckx toch nog eens op doel koppen. De Winter kent absoluut geen moeite om de bal te pakken.
46
Vazquez en Refaelov brengen de bal weer aan het rollen.


Scheidsrechter
Rust
Club en Westerlo trekken met een brilscore de rust in en daarmee is alles gezegd. Westerlo trok zich in een egelstelling terug en bij Club draaide het vierkant. Kansen vielen niet te noteren.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Jef Delen
Ingevallen Geoffrey Cabeke


49
De aanvangsminuten van de tweede helft lijken een kopie van de eerste 45 minuten. Veel slechte passes bij Club.
50
De Jonghe, een van de beteren bij Club, onderschept de bal en levert een prima voorzet af. De Winter kan er nog net met zijn vingertoppen aan, want Dirar stond klaar om binnen te tikken.
51

Goal
Doelpunt van Björn Vleminckx (Ryan Donk)
Een beetje een floddergoal. Vleminckx veert hoger op dan de Westelse verdediging en de bal hobbelt traag in doel.
54
De Winter laat zich niet verrassen door de verre inworpen van Vleminckx.
55
 Gele kaart voor Ryan Donk
Donk krijgt het verbaal aan de stok met ref Wouters en die aarzelt niet om de Nederlander met geel te bedenken.
57
Oh la la, bijna stond Club op 2-0. Odjidja speelt Refaelov vrij in de rug van de Westelse defensie. De Israëliër is eerder op de bal dan De Winter, maar een toegesnelde verdediger kan nog voor de lijn ontzetten.
58
De gemoederen geraken verhit in Jan Breydel wanneer Odjidja in een run naar doel bij de arm getrokken wordt. Wouters lijkt het even moeilijk te krijgen, maar het koelt zonder blazen.
59
Club heeft duidelijk goed geoefend op vrijschoppen. Na een ingestudeerd nummertje vindt Rafa Donk, maar de Nederlander kopt in de handen van De Winter.
60

Goal
Doelpunt van Victor Vazquez (Lior Refaelov)
Het gaat plots snel in Brugge. Vleminckx werkt het leer tot bij Refaelov die niet egoïstisch de bal op het hoofd van de vrijstaande Vazquez schildert.
61
Vervangen Lens Annab
Ingevallen Ellinton Antonio Costa Morais


62
 2e gele kaart voor Günther Vanaudenaerde
Vanaudenaerde tikt Refaelov lichtjes aan. De Clubmiddenvelder gaat gretig neer, waarna de bezoeker mag inrukken met een tweede geel karton. De toeschouwers krijgen plots waar voor hun geld.
67
Dirar gaat ook eens zijn kans, maar ziet zijn schot naast zoeven. Westerlo weet momenteel van geen hout pijlen maken en hapt duidelijk naar adem. Het is wachten op de derde treffer.
68

Goal
Doelpunt van Vadis Odjidja (Nabil Dirar )
Ook Dirar toont zich niet egoïstisch. De Marokkaan gaat door op rechts en legt de bal zomaar voor de voeten van Odjidja. Dit Club is niet te vergelijken met het Club van de eerste 45 minuten. Als Westel niet oplet, krijgt het hier een pak voor de broek.
70
Vervangen Nabil Dirar
Ingevallen Thomas Meunier


73
De bezoekers zien alle kleuren van de regenboog. Vleminckx kopt rakelings naast.
75
Vervangen Victor Vazquez
Ingevallen Maxime Lestienne

Ook Vazquez mag gaan rusten. Lestienne krijgt nog een kwartier speelgelegenheid.
76
Vervangen Rachid Farssi
Ingevallen Arnaud De Greef


78
 Gele kaart voor Joris Van Hout
Van Hout legt de doorgebroken Zimling neer.
81

Goal
Doelpunt van Thomas Meunier (Carl Hoefkens)
Meunier pikt ook zijn doelpuntje mee. Na een knap hakje van Hoefkens besluit de ex-Virtonspeler met een afgeweken bal in doel.
82
Coosemans gaat goed in de voeten van Liliu en onderschept zo de eerredder.
83
Vleminckx laat na om de bezoekers af te maken. De blonde van Puurs trapt een niet te missen kans nog over het doel van De Winter.
85
Vervangen Niki Zimling
Ingevallen Fries Deschilder


86

Goal
Doelpunt van Ryan Donk (Onbekend Onbekend)
Donk maakt het feestje compleet. De Nederlander gaat op wandel in de zestien, kapt De Winter uit en trapt de forfaitscore op het bord.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.