gntKAA Gent
cerCercle Brugge
0-1
80' Oleg Iachtchouk (pen)
Datum: 30/07/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Cercle Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

AA Gent werkte vorig seizoen een pijnlijke play-off-reeks af. Hebben de spelers van Trond Sollied III het nodige zelfvertrouwen teruggevonden? De Buffalo’s steken hun ambities niet onder stoelen of banken, kan Cercle Brugge roet in het eten gooien?
AA Gent: Boeckx Frank, Suler Marko, Nahayo Valery Twite, Smolders Tim, Jørgensen Jesper, El Ghanassy Yassine, Baric Mario, Arzo Amposta César, Coulibaly Elimane, Bâ Alpha, Ljubijankic Zlatan.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Mertens Gregory, Vidarsson Arnar, Viane Denis, Cornelis Hans, Cachicote Rocha Carlos Wilson, Foley Dominic, Van Eenoo Lukas, Van Roose Karel, D'haene Kristof.
1
De thuisploeg zet meteen druk. El Ghanassy probeert het met een verre trap, maar zonder problemen pakt Verbist de bal.
1
Vervecken fluit de wedstrijd op gang. Randall Azofeifa kwam nog even zijn ex-ploeg motiveren.
3
Rudy had de mogelijkheid om een assist te geven, maar glijdt uit op de doellijn. Meteen daarop countert Gent, Ljubijankic mikt net over doel.
5
Eerste hoekschop voor de thuisploeg. Die levert naast wat kopballen niets op.
6
Rudy had de eerste grote kans van de match. Vervecken floot de Braziliaan terug, maar Boeckx leek geklopt.
9
Nu mist Gent dé kans om het openingsdoelpunt te maken. Ba kopt op de lat.
11
De thuissupporters schreeuwen om een strafschop nadat ex-Gentspeler Mertens Coulibaly neerhaalt. Vervecken laat verder spelen.
14
Na een foute pass van Arzo kan Cercle Brugge nog eens richting Boeckx. Van Eenoo trapt zwak en de Gentse goalie pakt de bal zonder problemen.
16
El Ghanassy worstelt zich voorbij de verdedigers van de bezoekers, maar raakt dan toch de bal kwijt. Knappe actie.
17
 Gele kaart voor Valery Nahayo
Vervecken zag Nahayo duiken, maar daar denkt het publiek helemaal anders over.
18
Vijf (!) kansen voor la Gantoise na elkaar. Vervecken redt twee keer, Coulibaly twee keer op de paal en El Ghanassy besluit naast. Een fase om te herbekijken.
21
Van Roose trapt richting Gents doel, maar de bal wijkt af via Suler. Hoekschop voor Cercle, Foley schuift de bal net naast doel.
24
El Ghanassy probeert nog eens, maar de bal valt aan de verkeerde kant van de paal.
30
Gent kan dicht bij doel niet scoren, dus probeert Jørgensen nog eens van ver. Verbist weet de bal te pakken.
32
Opnieuw een kans voor blauw-wit. Ditmaal kan Coulibaly niet afwerken door een duwfout.
33
Vervangen Karel Van Roose
Ingevallen Renato Neto

35
 Gele kaart voor Carlos Wilson Cachicote da Rocha
Terechte gele kaart voor Rudy die aan het truitje van Baric bleef hangen.
38
De bal wil er niet in bij Gent. Verbist redt de bal van Coulibaly, maar dan mist Ba ook nog een kans. Direct daarna mist ook Ljubijankic de openingstreffer.
40
Aanvoerder Arzo roept zijn ploegmaats nog eens op om alles te geven. Krijgen we de komende vijf minuten nog een doelpunt te zien?
44
Ljubijankic maakt een lelijke fout op Cornelis, maar de scheidsrechter van dienst houdt de kaart op zak. De vrije trap wordt makkelijk uit de lucht geplukt door Boeckx.

Scheidsrechter
Rust
Na twee minuten extra speeltijd gaat de rust dan toch in. Het was een aangename eerste helft om te volgen met veel kansen. Het ontbreekt AA Gent opnieuw aan efficiëntie, maar de thuisploeg heeft geluk dat Cercle Brugge ook niet tot scoren kwam.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is gestart. Kan Gent nu toch iets afwerken of zal Cercle Brugge de Buffalo's pijn doen?
48
Jørgensen is opnieuw dicht bij een doelpunt, maar een sterke Verbist laat het feestje niet doorgaan.
50
 Gele kaart voor Dominic Foley
Foley krijgt geel voor een fout op Arzo.
52
Het is de match van achtereenvolgende doelkansen die niet binnen willen. Boeckx en zijn doelpaal redden de kansen van Foley en Vidarsson.
55
De bal gaat goed over en weer met de nodige kansen. Toch lijkt niemand in staat om het af te werken.
58
Nahayo heeft de ideale kans om een hoekschop binnen te trappen, maar daar was.. Verbist. De bal van Ljubijankic wijkt dan af op een Cercle Brugge-speler. Op de daaropvolgende corner kan Coulibaly niet binnenkoppen.
60
Vervangen Lukas Van Eenoo
Ingevallen Oleg Iachtchouk

63
Smolders trapt in de armen van Verbist na een voorzet van El Ghanassy.
65
 Gele kaart voor Mario Baric

69
Opnieuw Jørgensen en opnieuw Verbist. Wanneer krijgen we een standswijziging?
71
El Ghanassy schiet ook nog eens richting doel, maar het schot was te zwak om voor gevaar te zorgen.
72
Smolders met een schot op afstand, maar de bal raakt het scorebord. Daar prijkt nog steeds de 0-0 op.