Datum: 30/07/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Marc Brys ziet Gorius net op tijd terugkeren. Hij kiest ook voor een sterk gestoffeerd middenveld met Gorius, Cordaro en Van Hoevelen. Het spitsenduo wordt gevormd door Destorme en nieuwkomer Vandenbergh. Ex-Truienaar Jonathan Wilmet moet genoegen nemen met een plaatsje op de bank. Hij krijgt er gezelschap van Diabang en Biset. Bij STVV staat de man met de onuitspreekbare naam - Ghoochannejhad - in de aanval. Ook aankopen Iandoli en Daeseleire krijgen hun plaatsje in het team
Opstellingen
KV Mechelen: Renard Olivier, Pandza Boris, De Witte Seth, Van Hoevelen Kenny, Chen Xavier, Iddi Abdul-Yakinu, Vandenbergh Kevin, Gorius Julien, Destorme David, Ghomsi Antonio, Cordaro Alessandro.
Sint-Truiden: Castro Bram, Mennes Wim, Euvrard Vincent, Buysens Ludovic, Dufer Grégory, Iandoli Alessandro , Daeseleire Dimitri, Delorge Peter, Schouterden Nils, Deferm Giel, Ghoochannejhad Reza.
1
We zijn er aan begonnen.
2
STVV start met aanvallende intenties. Die Ghoochannejhad (voor het gemak gaan we hem bij zijn voornaam Reza noemen) is een stevige baas.
5
De Limburgers zijn het sterkst gestart. Deferm nu met een dribbel door het centrum van de verdediging en een schot, maar dat suist enkele meters over.
8
Chen haalt de achterlijn en legt goed terug tot bij Gorius. Het schot van de regelaar van KV is echter iets te veel gekraakt om Castro te verontrusten.
15
Cordaro met een fraaie beweging tussen twee STVV-verdedigers, maar wordt daarna onderuit gehaald. Scheids Delacour ziet er echter geen graten in.
16
Beide ploegen hebben er tot nu toe nog geen spetterende vertoning van gemaakt. Veel kleine foutjes en veel buitenspelgevallen leggen het spel constant stil.
18
Van Hoevelen krijgt een reprimade van de referee. Bij elke fout schreeuwen die van KV moord en brand.
21
Voor oogstrelend voetbal moeten we tot nu toe niet Achter de Kazerne zijn. Er worden veel foute passes gegeven en het gemekker van de spelers maakt het er niet aangenamer op.
26
Iddi demonstreert nog even het niveau van dezew wedstrijd momenteel. Hij trapt de bal zomaar over de doellijn. Uittrap voor Castro...
27
Nu wel bijna een goeie doorsteekpass van Cordaro op Vandenbergh. Euvrard is echter net iets sneller op de bal en kan ontzetten.
28
Van Hoevelen zet een mooie actie op met Cordaro. De afwerking van de verdediger is echter niet om over naar huis te schrijven. Wel mooi gedaan.
32
Dé kans van de wedstrijd tot nu toe: Gorius opent schitterend in één tijd op Cordaro en rent dan naar de zestien. Iddi trapt de voorzet van Cordaro op Castro die in twee keer redding kan brengen.
37
Renard heeft de nodige moeite met een hard schot van Reza. Hij kan ook in twee keer de bal klemmen.
39
 Gele kaart voor Ludovic Buysens

40
Veel hebben we nog niet te zien gekregen. Wel enorm veel fouten waardoor het spel om de haverklap stilligt.
42
Eén goeie kans en daarmee moeten we het stellen in deze eerste helft. Hopelijk wordt de tweede iets aangenamer.
45
Goh, we krijgen nog een goede kans te zien op slag van rusten. Gorius speelt slim De Witte aan bij een hoekschop. Die zijn gekraakt schot hobbelt maar net naast.


Scheidsrechter
Rust
Een eerste helft die we liefst zo snel mogelijk vergeten. Een grote korf van fouten en twee goede kansen voor Mechelen, dat is de samenvatting. Op naar een betere tweede helft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen. Hopelijk zien we iets meer spektakel en iets minder fouten.
47
Vandenbergh met zijn eerste goede beweging van de wedstrijd, maar hij wordt net op tijd afgestopt voor hij alleen voor Castro kan verschijnen.
55
De KV-supporters blijven ondanks het magere spel achter hun ploeg staan. Malinwa is wel de betere ploeg, maar komt o zo moeilijk aan kansen. Diepe spits Vandenbergh is zo goed als onbereikbaar.
58
Reza gaat het duel aan met Renard en wint zelfs. Zijn kopbal gaat echter hoog over.
59
Wat een kans voor KV Mechelen! Gorius steekt de bal binnendoor naar Cordaro. Die neemt goed mee, maar faalt oog in oog met Castro. Dit had de 1-0 kunnen en moeten zijn.
61
Cordaro zet voor naar Vandenbergh, maar Castro is opnieuw iets sneller. Cordaro is duidelijk wel een aanwinst voor dit KV.
63
Mechelen is nu toch een paar kansen bij elkaar aan het voetballen. Chen kan net niet goed genoeg de bal achteruit leggen of anders was dit een zuivere doelkans geweest.
66

Goal
Doelpunt van Boris Pandza (Julien Gorius)
Een vrije trap van Gorius bereikt de volledig vrijstaande Pandza. Nooit gedacht dat de Bosnische beer een listig boogballetje in huis zou hebben, maar hij lepelt het leer wel mooi over Castro in doel.
68
Vervangen Giel Deferm
Ingevallen Ondrej Smetana


69

Goal
Doelpunt van Grégory Dufer (Onbekend Onbekend)
Malinwa heeft niet lang kunnen genieten van zijn voorsprong. Amper vier minuten later staan de bordjes alweer gelijk. Dufer krijgt wel heel veel ruimte om uit te halen en laat Renard dan ook kansloos.
76
Vervangen David Destorme
Ingevallen Boubacar Dialiba Diabang


77
Vervangen Nils Schouterden
Ingevallen Grégory Christ


78
Gaat er hier nog iemand met de winst lopen? De kansen zijn echter weer schaars geworden.
81
De voorzetten van de ingevallen Diabang zijn niet echt van prima kwaliteit. Castro mocht al drie keer plukken.
82
Vervangen Alessandro Cordaro
Ingevallen Jonathan Wilmet


83
Gorius weer met een gemeten lange bal. Vandenbergh kan er zijn hoofd tegen zetten en dwingt Catstro tot een serieuze redding.
84

Goal
Doelpunt van Julien Gorius (Onbekend Onbekend)
Smaakmaker en uitblinker Gorius bewijst nog maar eens zijn belangrijkheid voor dit KV. Hij neemt de bal goed aan, dribbelt voorbij één man en schiet met een droge knal voorbij Castro.
85
Weer was het bijna van dat. Dufer haalt zwaar uit en treft de paal. Die trilt nog even na.
87
Vervangen Abdul-Yakuni Iddi
Ingevallen Maxime Biset


89
Gorius schildert een vrije trap centimeters over de deklat. Wat een wedstrijd weer van de kapitein van de Mechelaars.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.