Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard boekt nipte zege tegen KV Mechelen
Sam Soetaers

KV Mechelen blijft sukkelen in de hoek waar de klappen vallen. De Mechelaars gingen met 3-2 onderuit. Standard zet zijn goede reeks verder.

KV Mechelen begon het beste aan de wedstrijd. Tchite schoot al na zes minuten spelen op de vuisten van Renard. De tweede keer dat de spits voor het Mechelse doel verscheen, was het wel raak. Hij trapte op aangeven van Cyriac heerlijk binnen. Van Damme zijn poging ging na een misverstand in de verdediging net naast. KV Mechelen was gevaarlijk toen Alibec een vrije trap van Gorius niet in doel kon verlengen.

De wedstrijd leek gespeeld wanneer Cyriac op het uur de 2-0 scoorde. De spits nam de bal weliswaar met zijn arm mee en trapte zo binnen. KV Mechelen reageerde gepast met een vlugge tegengoal van De Witte. Hij kopte een voorzet van Cordaro binnen.

Doelman Renard ging dan een kwartier voor tijd onder de bal door op een afstandsschot van Seijas en meteen was de 3-1 een feit. Maar de geschiedenis herhaalde zich en opnieuw kwamen de bezoekers snel langszij. Invaller Oliveira stond nog maar twee minuten op het veld wanneer hij een afstandsschot van 35 meter in doel zag waaien. Al ging ook Bolat niet vrijuit want hij duwde de bal nog in zijn eigen doel.