Datum: 04/12/2011 14:30
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Lotto Park
OHL houdt wonderbaarlijk stand

Ondanks een ongelooflijk veldoverwicht is Anderlecht er niet in geslaagd om een goal te maken tegen OH Leuven. De bezoekers kampeerden 90 minuten op de eigen helft maar hielden stand tegen een soms te traag spelende thuisploeg.

Johan Walckiers in Anderlecht

Nogal wat wijzigingen bij Anderlecht. Suarez kreeg rust en De Sutter kreeg zijn kans in de spits. Ook Canesin, Deschacht en Badibanga kwamen in de ploeg ten koste van Marecek, Safari en Kanu. Ook bij OHL de nodige wijzigingen. Ronny Van Geneugden moest zijn topschutter Derick Ogbu missen waardoor Ruytinx het alleen moest zien te rooien in de spits. Diandy werd op de voor hem ongewone positie van verdedigende middenvelder gedropt.

Kansen, maar geen goals
Remacle kon in de beginfase eens voorlangs schieten, maar dat was het ook voor OHL. Anderlecht combineerde sterk, maar de kansen bleven uit. De voorzetten naar De Sutter waren niet altijd van de allerhoogste kwaliteit. Badibanga en Jovanovic leken last te hebben van het allesbehalve perfecte terrein dat voor de match nog besproeid diende te worden.

De Serviër had in het eerste halfuur wel de beste kans aan de voet na een doorbraak. Het vizier stond echter iets te hoog afgestemd en de dwarsligger trilde nog een tijdje na bij zijn schot. En vijf minuten later stond hij weer aan het kanon, maar deze keer was het Kaminski die in de weg lag. Het mocht bijna een klein wonder heten dat de bezoekers de rust haalden met 0-0 op het bord, want Anderlecht voetbalde redelijk goed, alleen bleven de goals uit.

Stug Leuven slaagt in opzet
Anderlecht liet na het tempo op te drijven na de rust en daardoor hield Leuven al bij al goed stand. Er sloop ook veel afval in de passes en dus moest Jacobs noodgedwongen Suarez van de bank halen om het verschil te maken. Maar tot grote kansen leidde dat niet en Anderlecht moest zelfs met tien verder toen Juhasz rood kreeg voor een 'fout' op de doorgebroken Azevedo. In de herhaling bleek echter dat de Hongaar eerst de bal speelde.

Anderlecht speelde te traag om een echte kans af te dwingen. De twee verdedigende gordels van OHL deden de rest. De Sutter werkte zich te pletter, maar stond tegen een overmacht. Zelf lieten de bezoekers geen enkele kans noteren in de tweede helft.

Wat in Europa met de ogen dicht lukt, lijkt tegen 'kleinere' ploegen niet te lukken bij Anderlecht: het verschil maken. De goed georganiseerde Leuvenaars kwamen voor en punt en kregen dat ook.