Datum: 10/12/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: King Power at Den Dreef
Penalty Remacle houdt Essevee van zege
Penalty Remacle houdt Essevee van zege
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft zijn eerste zege in bijna drie maand nog uit handen gegeven. Ruytinx zorgde net na de rust voor 1-0, maar Delaplace en een wereldgoal van Trajkovski brachten Essevee op voorsprong. Na dom handspel van Skulason zorgde Remacle echter voor een gelijkspel.

 

Beide ploegen hadden de punten hard nodig en dat zorgde voor veel zenuwachtigheid in de beginfase. Toch kon Zulte Waregem een goeie kans afdwingen via de jonge Jens Naessens die al vallend naar doel kopte. Kaminski moest een eerste keer aan de slag en deed dat met verve. En Naessens trapte ook nog eens nipt naast.

OHL kon het evenwicht gaandeweg herstellen, maar mooier werd het spel er niet op. Ronny Van Geneugden moest wel ingrijpen toen Weuts geblesseerd van het veld werd gedragen. Gendarme kwam hem vervangen. En dat was eigenlijk het meest opvallende tot de rust.

Of het moest zijn dat het publiek zich wel kon verwarmen aan de gemiste trap van Ruytinx die tegen het achterste van De Fauw belandde. Eén kans nog voor Delaplace, maar die zag zijn schot tegen het lichaam van Dejmek belanden. De fans konden het spel in die eerste helft maar matig appreciëren.

De tweede helft beloofde alvast beterschap, want na twee minuten stond het al 1-0. Vermeulen gooide de bal voor de goal en Ruytinx kopte een beetje acrobatisch zijn tweede goal in eerste klasse tegen de netten. Wel tegen de gang van het spel in, maar daar maalde Den Dreef niet om.

En nog minder om de beproefde tactiek van tegen Anderlecht die OHL toepaste. Toch vond Zulte Waregem na een voorzet van Serwy het gaatje om Delaplace helemaal vrij te spelen voor doel. Die kon het leer met de nodige moeite binnenduwen. De ene week lukt zo'n tactiek, de andere duidelijk niet.

En het werd erger voor Leuven, want invaller Trajkovski, ook al met een goede actie aan de basis van de eerste goal, heeft duidelijk zijn vorm van in het begin van het seizoen teruggevonden. Met een streep vanop zo'n 25 meter in de kruising liet hij Kaminski volledig kansloos. Een wereldgoal... Serwy had even later zelfs de 1-3 aan de voet, maar liet die voor doel onbegrijpelijk liggen.

En dat zou Zulte Waregem zich beklagen, want even later kreeg Leuven een penalty toegekend na handspel van Skulason in de zestien. Remacle liet de kans niet liggen en scoorde zijn vijfde van het seizoen. Essevee had nog de kans op de 2-3, maar de paal hield hen van een verdiende zege.

Herbeleef OH Leuven - Zulte Waregem

Vooraf