Datum: 18/12/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Jan Breydel
Van Der Bruggen beslist matige partij
Van Der Bruggen beslist matige partij
Foto: © SC

AA Gent neemt revanche op Cercle Brugge voor de eerste speeldag. Het was youngster Hannes Van Der Bruggen die het enige doelpunt van de partij maakte.

Melissa Maes in Brugge

Cercle Brugge – AA Gent moest vrijdag de eerste wedstrijd van de achttiende speeldag worden, maar die werd door hevige regenval uitgesteld tot zondagavond. Ondanks de sneeuwbuien her en der in het land, viel er in Brugge enkel regen en kon de partij nu wel doorgaan.

De eerste helft had niet veel te bieden om aan op te warmen. Beide ploegen hadden veel tijd nodig om elkaar af te tasten. Na ruim tien minuten spelen moest Zlatan Ljubijankic achter de doellijn verzorgd worden na een kopduel met Gregory Mertens.

Na een behandeling met de nietmachine kwam Ljubijankic terug op het veld met een ingetapet hoofd. Beide ploegen kwamen dan toch beter in de match, maar de rommelige fases zorgden voor een traag tempo.

Toch wisten we enkele mooie fases te noteren. Yassine El Ghanassy knalde naar het doel van Bram Verbist, maar Nuno Reis wist slim de bal over te koppen. Ook Cercle Brugge had een ultieme kans om de score te openen, maar Frank Boeckx wist het schot van Igor Vetokele te weren.

Na de koffiepauze werd de partij iets aantrekkelijker. Hannes Van Der Bruggen zorgde na een kwartier voor opwinding bij de meegereisde Gentse aanhang. Elimane Coulibaly probeerde de bal eerst binnen te koppen, maar die werd weggewerkt en kwam voor de voeten van de youngster. Die scoort zijn tweede van het seizoen.

Dankzij de overwinning nestelt AA Gent zich weer op de tweede plaats met drie punten minder dan leider Anderlecht. Cercle Brugge zakt naar de zesde plaats. Trond Sollied zal tevreden zijn met de revanche. Op de eerste speeldag kwam groen-zwart met 0-1 winnen op het veld van de Buffalo's.

Herbeleef Cercle Brugge - KAA Gent