Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Westerlo (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Hopelijk hebben de spelers van AA Gent en Westerlo de feestmaaltijd goed verteerd, want vanavond staat hun laatste wedstrijd van 2011 op het programma. De Buffalo's willen het jaar goed afsluiten, maar ook Westerlo wil niets liever dan die noodzakelijke drie punten mee naar huis nemen.
AA Gent: Boeckx Frank, Melli , Thijs Bernd, Jørgensen Jesper, El Ghanassy Yassine, Baric Mario, Arzo César, Brüls Christian, Wallace Fernando, Conte Ibrahima, Ljubijankic Zlatan.
Westerlo: Vanhamel Mike, De Greef Arnaud, De Petter Steven, Corstjens Wouter, Wils Stef, Dekelver Dieter, Yulu-Matondo Jeanvion, Annab Lens, Juande , Delen Jef, Vanthournout Jeroen.
1
De wedstrijd is begonnen.
3
Een kopbal van Ljubijankic gaat over.
7
In de beginfase van de partij valt nog niet veel te beleven. Het is voor beide ploegen nog wat aftasten.
12
Yulu-Matondo haalt uit vanuit een scherpe hoek, maar Gent-doelman Boeckx ging goed plat.
16
 Gele kaart voor César Arzo
Trekt aan het shirt van een tegenstander.
18
Westerlo toont zich van zijn gevaarlijke kant. Vanthournout krijgt van de Gentse verdediging de mogelijkheid om te trappen, maar de bal wijkt toch nog af op de rug van een Buffalo.
20
Nu is AA Gent dicht bij de openingstreffer. El Ghanassy breekt uit, maar Vanhamel duwt het gevaar nog net weg.
22
De thuisploeg laat Westerlo voetballen, maar het toont zich gevaarlijk op de counter. Thijs met een hard schot, maar daar staat opnieuw de doelman van de bezoekers.
24
Dierick fluit een vrije trap voor AA Gent. Het is een knap schot van Thijs dat al even knap wordt gered door Vanhamel.
35
Nog tien minuten in de eerste helft en het blijft wachten op de openingstreffer. Wat we nu al kunnen onthouden is dat Vanhamel zijn ploeg weet recht te houden door enkele straffe saves uit te voeren.
40
Het tempo is volledig uit de match. Laat de koffiepauze maar snel komen, zodat de spelers weer aandachtig met het spelletje bezig kunnen zijn.

Scheidsrechter
Rust
We gaan de rust in met een 0-1 voorsprong voor Westerlo. Dekelver bracht zijn ploeg net voor de rust op voorsprong. Zal AA Gent in de tweede periode kunnen reageren? Want Vanhamel staat heel sterk te keepen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45

Goal
Doelpunt van Dieter Dekelver (Jeanvion Yulu-Matondo)
In de toegevoegde tijd van de eerste helft brengt Dekelver zijn ploeg alsnog op voorsprong. Dat zal hen vertrouwen geven.
46
De tweede helft wordt op gang gefloten en AA Gent mag nu naar zijn supporters spelen.
47
Het is duidelijk wat in de Gentse kleedkamer zal gevraagd zijn: aanvallen! Dat doen de spelers van Sollied ook, maar nog geen gevaarlijke kansen.
49
 Gele kaart voor Arnaud De Greef
Trekt El Ghanassy neer.
52
El Ghanassy zet knap voor doel, maar geen enkele ploegmaat is hem gevolgd om het balletje binnen te werken.
58
AA Gent krijgt een vrije trap van een niet onaardige plek. Volgt nu de gelijkmaker?
59
Neen! Opnieuw Vanhamel die het harde schot van El Ghanassy uit zijn kooi houdt!
66
Vervangen Lens Annab
Ingevallen Jens Cools

68

Goal
Doelpunt van Zlatan Ljubijankic (Fernando Wallace)
Ljubijankic zet zijn voet tegen de uitstekende voorzet van Wallace.
69
 Gele kaart voor Fernando Wallace
Elleboogstoot tijdens kopduel.
70
Ljubijankic is heel dicht bij zijn tweede van de avond na een foute pass van een Westerlo-speler, maar de aanvaller raakt de paal.