Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Jan Breydel
Ondermaats Club gaat onderuit tegen Malinwa
Tomas Taecke

Een vroeg doelpunt van Cordaro heeft KV Mechelen op bezoek bij Club Brugge drie punten opgeleverd. Blauw-zwart speelde beneden alle niveau en kon weinig inbrengen tegen een sterk georganiseerd Malinwa.

Tomas Taecke in Brugge

Met Van Acker en Refaelov binnen de lijnen kreeg blauw-zwart meteen een zware opdoffer te verwerken. Diabang kon Cordaro subliem afzonderen, de rechtervleugel schoof het leer beheerst voorbij Jorgacevic (0-1). Club was na enkele minuten spelen meteen op achtervolgen aangewezen.

Blauw-zwart was zoekend in het openingskwartier, ook de tweede kans was voor de bezoekers. Gorius kwam net te kort om een voorzet van de rechterflank in doel te werken. Geruggesteund door de twaalfde man knokte Club zich opnieuw in de wedstrijd. De Bruggelingen eisten het balbezit op maar botsten op een sterk georganiseerd Mechelen. Enkel Refaelov was op vrijschop voor het halfuur dicht bij de gelijkmaker.

Mechelen kwam via Destorme nog eens in de buurt van Jorgacevic. Na goed samenspel met Cordaro mikte hij net over. Aan de overzijde trapte Zimling nipt voorlangs. Club speelde ondermaats en stapelde de slordige passes op. Verder dan zwakke schoten van Vazquez en Zimling uit de tweede lijn kwam blauw-zwart niet. De voorsprong van Malinwa was halfweg de wedstrijd niet onverdiend. Pandza had met een kopbal op Jorgacevic het laatste woord voor de pauze.

Club begon met nieuwe moed en Meunier in de plaats van Van Acker aan het tweede bedrijf. Dirar gooide al snel een knappe voorzet richting tweede paal, Vleminckx kwam net te kort om zijn kopbal richting te geven. Na tien minuten ontsnapte blauw-zwart echter aan een tweede tegengoal. Diabang en Gorius verzuimden van dichtbij de bal in doel te plaatsen, Jorgacevic gooide alles in de strijd om de doodsteek te voorkomen.

Halfweg de tweede helft wachtte Club nog steeds op zijn eerste grote kans in de wedstrijd. Daum hoopte daar verandering in te brengen met de inbreng van Carlos Bacca. Ondanks een knappe actie van de Colombiaan was er weinig verbetering merkbaar. Meunier testte Renard wel met een hard schot, ondertussen krulde invaller Iddi de bal net naast de verkeerde kant van de doelpaal.

Club lijdt een nieuwe nederlaag en werd in de slotfase getrakteerd op een striemend fluitconcert van de thuisaanhang. Blauw-zwart was over de ganse lijn zeer zwak en heeft na de nederlaag in het Astridpark ook zijn tweede partij na de winterstop verloren. Mechelen kwam vroeg op voorsprong en speelde daarna de perfecte wedstrijd. Vooral Destorme en Gorius namen de Mechelaars op sleeptouw. Na een zwakke heenronde boekt KVM twee overwinningen op rij.